background img
banner
banner

Με ευχές και προετοιμασίες για τις δράσεις του καλοκαιριού

ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

Με αφορμή την προ ημερών Παγκόσμια Ημέρα Κινηματογράφου, το protionline.gr κατέγραψε τον φετινό “σφυγμό” και την τάση του κοινού της Αιγιάλειας προς την Έβδομη Τέχνη, αλλά και το ποια είναι η αποδοχή της. Ο κύριος “εκπρόσωπος” της Τέχνης του Κινηματογράφου στην Αιγιάλεια, δεν είναι άλλος από την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου, η οποία έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου “Απόλλων” την περασμένη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, μέσα σε ένα κλίμα ευφορίας και ικανοποίησης για τα επιτεύγματα που πέτυχε την προηγούμενη σεζόν, αλλά θέτοντας και τους επόμενους στόχους.

Ένας από τους πλέον χαρακτηριστικούς λόγους που οι ταινίες του κινηματογράφου “τρέχουν” και προτιμούνται όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα στην Αιγιάλεια, είναι η ύπαρξη της Κινηματογραφικής Λέσχης Αιγίου, η οποία κάνει σημαντική δουλειά στη στήριξη και προώθηση αυτού του είδους της ψυχαγωγίας. Έχει δε, συνεχή και αδιάλειπτη δραστηριότητα, μυώντας τον κόσμο στο καλό σινεμά. Είναι γεγονός πως η εποχή της πανδημίας επηρέασε αρνητικά την ψυχολογία του κοινού και μια σειρά από δραστηριότητες με τις κινηματογραφικές προβολές σε πρώτο βαθμό, να έχουν πληγεί σε σημαντικό σημείο.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου που επανιδρύθηκε το 2016 και λειτουργεί πιο οργανωμένα από ποτέ άλλοτε, πραγματοποίησε και φέτος βραδιές στην οδό Κ. Φανέλλη, προβάλλοντας ενδιαφέρουσες ταινίες, βραβευμένες και ξεχωριστές από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, ενώ ήδη προετοιμάζεται να “ταξιδέψει” σε υπαίθριες τοποθεσίες της Αιγιάλειας κατά τους ερχόμενους θερινούς μήνες με το “Θairος Film Festival”.

Ευχές και νέοι στόχοι από το Δ.Σ.

Η εκδήλωση της κοπής της πίτας, συνδυάστηκε με προβολή της επιτυχημένης ταινίας του ευρωπαϊκού κινηματογράφου “Ο Τρελός Πιερό” του σκηνοθέτη Ζαν Λυκ Γκοντάρ. Έτσι, η Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου ολοκλήρωσε το πρόγραμμα των χειμερινών προβολών για την τρέχουσα σεζόν παρουσία πλήθους μελών και φίλων της. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Δευτέρας, χαιρετισμό και ευχές για πετυχημένο και γεμάτο δραστηριότητες έτος, απηύθυναν ο πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Θοδωρής Πανουτσόπουλος ο ταμίας Σπύρος Σημάτης, ενώ ευχές απηύθυνε και ο αντιπρόεδρός της Χρήστος Φραντζής.

Στους χαιρετισμούς του Δ.Σ. προς τα μέλη και τους φίλους της Λέσχης, οι ομιλητές υπογράμμισαν την συγκινητική υποστήριξη του κοινού από το 2016 που επανιδρύθηκε έως και σήμερα, ακόμα και την δύσκολη περίοδο της διετίας του covid -19, ενώ τονίστηκε η διατήρηση ενός μεγάλου πυρήνα σινεφίλ που παρά τις κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες, συνεχίζουν να υπάρχει. Τέλος, επισημάνθηκε το γεγονός ότι στηρίζουν τις δράσεις χορηγοί της περιοχής, ενώ έγινε αναφορά και στις θερινές δράσεις της Λέσχης όπως το “Θairος Film Festival” που θα πραγματοποιηθεί για έβδομη φορά σε υπαίθριες τοποθεσίες του Δήμου Αιγιαλείας, αλλά και η συμμετοχή στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου ¨Θεόδωρος Αγγελόπουλος¨.

 

 

Ήρθαν και από την Πάτρα για τις προβολές της Λέσχης!

Με την κίνηση να έχει μειωθεί πανελλαδικά στους κινηματογράφους περίπου στο 50% από την προ covid-19 εποχή, η Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου… διατήρησε τη “μαγεία” του κινηματογράφου με μικρές απώλειες, αφού όπως φαίνεται η αγαπημένη συνήθεια της Δευτέρας, ¨τράβηξε¨ τους σινεφίλ και όχι μόνο. Με συνολικά εγγεγραμμένα τα 300 μέλη από το 2016, η φετινή σεζόν είχε “αγκαλιαστεί” από τουλάχιστον 60 μέλη, ενώ στις προβολές ο μέσος όρων θεατών κυμάνθηκε από 60 έως 90 άτομα. «Το ευχάριστο είναι ότι πολλές προβολές παρακολούθησαν και σινεφίλ από την γειτονική Πάτρα, ερχόμενοι στην πόλη γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο! Αν αναλογιστεί κανείς τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν τους τελευταίους μήνες και φυσικά τις τεράστιες οικονομικές “ανισορροπίες” που ζει ο μέσος δημότης της Αιγιάλειας, τα ποσοστά των ανθρώπων που επιλέγουν τελικά να “εξακολουθούν” την απόλαυση της μεγάλης οθόνης, δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα» δήλωσε ο πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Αιγίου Θοδωρής Πανουτσόπουλος.

Ανάλυση των ταινιών, πολλές φορές παρουσία συντελεστών

Το φετινό πρόγραμμα ταινιών περιελάμβανε 12 συνολικά ταινίες, από χώρες όπως Γαλλία, Δανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Ισλανδία, Ισπανία, Κολομβία, Φιλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί η προβολή του ελληνικού κινηματογράφου μέσα από το ετήσιο πρόγραμμα προβολών της Λέσχης, περιελάμβανε και τις πολυβραβευμένες ταινίες ¨Μαγνητικά Πεδία¨ του Γιώργου Γούση και τα ¨Μήλα¨ του Χρήστου Νίκου.

Μιλώντας στην “Π” ο πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Αιγίου, τόνισε για τις δράσεις της σεζόν που τελείωσε: «Στην προβολή της ταινίας «Μήλα» παρευρέθηκε ο σεναριογράφος της ταινίας Σταύρος Ράπτης ο οποίος συνομίλησε με το κοινό. Πολλοί καταξιωμένοι άνθρωποι του εγχώριου κινηματογράφου έχουν βρεθεί τα τελευταία χρόνια στις προβολές της κινηματογραφικής λέσχης με τη λίστα να περιλαμβάνει τον Γιάννη Οικονομίδη, τη Μαρία Καλλιμάνη, τον Βαγγέλη Μουρίκη, τον Μάκη Παπαδημητρίου, τον Δημήτρη Αθανίτη και πολλούς άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες και αυτό μας τιμά ιδιαίτερα. Μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή με πιο μεγάλο ζήλο» τόνισε ο κ. Πανουτσόπουλος, σημειώνοντας ότι ο κόσμος της Αιγιάλειας ήταν και είναι πάντα κοντά, στις όποιες δραστηριότητες αλλά και τις κατά καιρούς εκδηλώσεις της Λέσχης.

Τέλος, να επισημανθεί ότι από την κοπή της πίτας η οποία ήταν μια χορηγία γνωστής αλυσίδας αρτοποιείων, αναδείχθηκαν συνολικά τρεις τυχεροί οι οποίοι κέρδισαν από μια ετήσια συνδρομή της Λέσχης, για την επόμενη χειμερινή σεζόν.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr