background img
banner
banner

Ομιλία Φωτήλα για την φαρμακευτική περίθαλψη του λαού

ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ο βουλευτής ΝΔ Αχαΐας Ιάσονας Φωτήλας τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, απαντώντας στην επίκαιρη επερώτηση του ΚΚΕ για την «φαρμακευτική περίθαλψη του Λαού». Αρχικά ο βουλευτής σχολίασε τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα για την συνεργασία του με τον κ. Βαρουφάκη και επίσης τις αντιθετικές απόψεις που έχουν μέσα στο ίδιο του το κόμμα μιλώντας για τον κ. Σκουρλέτη.

Ο Αχαιός βουλευτής ευχαρίστησε το ΚΚΕ για την ερώτηση που έθεσε δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην Κυβέρνηση και στο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να τοποθετηθεί για τα πεπραγμένα της.

Για παράδειγμα –όπως είπε -τη διαχείριση των ελλείψεων συγκεκριμένων φαρμάκων λόγω κόστους πρώτων υλών και ενεργειακής κρίσης, τα οποία αποτελούν παγκόσμιο ζήτημα.
Στη συνέχεια, ο Ιάσονας Φωτήλας αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση για να αντιμετωπιστούν οι όποιες ελλείψεις όπως για παράδειγμα στο πλαφόν στο claw back, στους κλειστούς προϋπολογισμούς και στο σκέλος των παράλληλων εξαγωγών.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι ΄΄η αύξηση της τιμής των φαρμάκων έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όχι επί Νέας Δημοκρατίας. Αντιθέτως η ΝΔ κατάφερε να επιτύχει μεγάλες εκπτώσεις που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν το 50% όπως επίσης και να δώσει τα κίνητρα στις φαρμακευτικές εταιρείες να προβούν σε επενδύσεις με διττή σημασία• αφενός η δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας και αφετέρου οι κλινικές μελέτες σε ασθενείς και η πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα που αποτελεί πάγιο αίτημα της κοινωνίας΄΄.

Τέλος ο Ιάσονας Φωτήλας ανέδειξε με παραδείγματα πόσο υποδειγματικά διαχειρίστηκε η Κυβέρνηση τη μεγαλύτερη πανδημία των τελευταίων ετών, το COVID-19.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr