background img
banner
banner

Περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας του δήμου

ΠΩΣ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

Σε αποδοχή των όρων χρηματοδότησης ύψους 2.182.524€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για την προμήθεια εξοπλισμού και υλικών για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, προχώρησε πρόσφατα η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αιγιαλείας, στο πλαίσιο του Έργου «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο» στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι αντικείμενο της σύμβασης θα είναι η δημιουργία σύγχρονων υποδομών που θα εξασφαλίζουν την οδική ασφάλεια, με την προμήθεια νέου κατάλληλου εξοπλισμού και υλικών, όπως μεταλλικά κολωνάκια και κιγκλιδώματα, έξυπνες διαβάσεις, πινακίδες καθώς και έγχρωμη άσφαλτος, που θα συμβάλουν στην οδική ασφάλεια.

Όπως ανέφερε στην «Π» ο αντιδήμαρχος Έργων, Προγραμμάτων και Τεχνικής Υπηρεσίας Βασίλης Χριστόπουλος, ΄΄θα γίνουν δράσεις και παρεμβάσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας του δήμου. Μέσα από τη μελέτη που έχει εκπονηθεί, έγινε ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης για τις υπό-περιοχές μελέτης μέσω επιτόπιας έρευνας καθώς και από δεδομένα που παρείχε η τροχαία. Η επιτόπια έρευνα έγινε αναφορικά με την κατάσταση του υφιστάμενου οδικού δικτύου, ενώ κύρια κριτήρια για την αξιολόγησή του είναι η ασφάλεια των χρηστών, η εύρυθμη λειτουργία των οδών, τα ατυχήματα και η προσβασιμότητα (με έμφαση στα ΑμΕΑ και τα άτομα τρίτης ηλικίας). Δώσαμε έμφαση σε σηματοδοτήσεις έξω από τα σχολεία για την ασφάλεια των μαθητών ενώ θα γίνουν βελτιώσεις για την οδική ασφάλεια σε σημεία στα οποία κυκλοφορούν όλοι οι πολίτες΄΄.

Παρεμβάσεις για πιο ασφαλή και άνετη καθημερινότητα

Αναφορικά με τη στόχευση του δήμου, ο κ. Χριστόπουλος, είπε: ΄΄Στοχεύουμε στην ενίσχυση διαβάσεων με αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις, προμήθεια και τοποθέτηση έγχρωμου ασφαλτικού φωτοκαταλυτικού λεπτοτάπητα slurryseal αλλά και τοποθέτηση πινακίδων. Επιπλέον ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται στη μετακίνηση των ατόμων τρίτης ηλικίας καθώς και των ΑμΕΑ με τον αντίστοιχο εξοπλισμό και συγκεκριμένα με τις έξυπνες διαβάσεις, με την προμήθεια ανακλαστικού χρώματος για σήμανση σε διαβάσεις πεζών, καθώς και με πινακίδες ρύθμισης της κυκλοφορίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η πρόσβαση και χρήση των χώρων από όλους΄΄.

Και πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος:΄΄Είναι ένα πρόγραμμα με «σφιχτό» χρονοδιάγραμμα προσπαθήσαμε να είμαστε μέσα ώστε να μη χαθεί, αλλά να λειτουργήσει επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας και των δημοτών΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr