background img
banner
banner

Που… σκόνταψε ο μεγάλος ποδηλατόδρομος Διακοφτό – Αίγιο

Το αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με την συγκατάθεση και του Δήμου Αιγιαλείας, για την παραχώρηση της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής Διακοπτό – Αίγιο βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης πρόσφατα μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνα Ζαΐμη και του γενικού γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης Αθανάσιου Κοντογεώργη.

Ο κ. Ζαΐμης ο οποίος βρίσκεται σε επαφή με τον κ. Κοντογεώργη για το θέμα της ίδρυσης του Ερευνητικού Κέντρου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι ο ΟΣΕ προχώρησε, μονομερώς, σε συνεργασία μόνε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη μελέτη σκοπιμότητας για την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Ναυπλίου. Αδιαφορώντας για την ολοκλήρωση της δρομολογημένης παραχώρησης της γραμμής Αίγιο – Διακοπτό.

Τη διαδικασία για τον αποχαρακτηρισμό της παλιάς μετρικής γραμμής Διακοφτό – Αίγιο, ώστε η ΓΑΙΟΣΕ με την Περιφέρεια να μελετήσει την καλύτερη αξιοποίησή της είχε προωθήσει, πριν την αποχώρησή του από τον Οργανισμό, ο πρώην αναπλ. Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ Αθανάσιος Κοτταράς.

Μετά την αποχώρηση από τον ΟΣΕ (ο κ. Κοτταράς είναι πλέον διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ) το θέμα «πάγωσε» ενώ ήδη Περιφέρεια και ΓΑΙΟΣΕ είχαν επεξεργαστεί τα προσχέδια με τις σχετικές συμβάσεις παραχώρησης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε πριν από λίγες μέρες από τον κ. Κοντογεώργη να μεριμνήσει ούτως ώστε να προχωρήσει και το θέμα της σιδηροδρομικής γραμμής Αίγιο – Διακοπτό ώστε να ξεκινήσει και η τελική μελέτη και κατασκευή του μεγάλου ποδηλατοδρόμου της Αχαΐας, μήκους 13 χλμ. περίπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιλογή να μπει μπροστά το θέμα της αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Ναυπλίου έγινε μετά από πιέσεις δημάρχων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος δεν καταθέτει πάντως ακόμη τα όπλα…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr