background img
banner
banner

Τι συμβαίνει στο ΚΑΠΗ Αιγίου; Aδιανόητο. Kαι όμως συμβαίνει

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Η Δήμητρα Αρβανίτη είναι μία πολύ δραστήρια καθηγήτρια φυσικής αγωγής, η οποία από το 2007 και για 15 χρόνια συνεχώς κάνει μαθήματα γυμναστικής τα μέλη του ΚΑΠΗ Αιγίου. Η συνεργασία της με όλους τους Δημάρχους Αιγιαλείας ήταν εξαιρετική.

Η σύμβασή της ξεκινούσε κάθε χρόνο τον Οκτώβριο και τελείωνε τον Ιούνιο με το κλείσιμο του ΚΑΠΗ, ως εξωτερικός συνεργάτης του Νομικού προσώπου.

Το τμήμα της κυρίας Αρβανίτη είναι το πολυπληθέστερο από όλες τις άλλες ειδικότητες που πραγματοποιούνται στο ΚΑΠΗ. Οι δε σχέσεις της με τις γυναίκες είναι σχέσεις αγάπης, εκτίμησης και εμπιστοσύνης. Είναι σαν μία οικογένεια και αυτό είναι σημαντικό για την σωματική και ψυχική υγεία των γυναικών, ειδικά σε αυτή την ηλικία.

Φέτος και εντελώς ξαφνικά διεκόπη η σύμβασή της, μόνο της κυρίας Αρβανίτη, στα τέλη Δεκεμβρίου 2022, με τη δικαιολογία από το Δήμο, ότι περιμένουμε την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού του 2023.

Έτσι έχουν μείνει οι γυναίκες του ΚΑΠΗ χωρίς γυμναστική, για πρώτη φορά στα τελευταία 15 χρόνια. Αυτό έχει δημιουργήσει τεράστια ερωτηματικά αφού η πληρωμή γινόταν όταν υπήρχαν χρήματα.

Οι γυναίκες με επιστολή τους εκφράζουν την ανησυχία τους, διαμαρτύρονται έντονα προς τον πρόεδρο του Νομικού προσώπου και θεωρούν απαράδεκτο αυτό το γεγονός που συμβαίνει πρώτη φορά. Και ζητούν να λυθεί σύντομα το θέμα.

Η κυρία Αρβανίτη δείχνοντας υπευθυνότητα και συνέπεια για τη δουλειά της αλλά και την αγάπη της προς τις γυναίκες του ΚΑΠΗ, πρότεινε στον κ. Δήμαρχο να της διασφαλιστεί η αίθουσα της ΔΗΚΕΠΑ όπου πραγματοποιούνται τα μαθήματα προκειμένου να συνεχίσουν τα μαθήματα αμισθί μέχρι το τέλος της σεζόν.

Όλοι μπορούν να κατανοήσουν ποιος είναι ο λόγος αυτής της απαράδεκτης, πελατειακής λογικής του κ. Δημάρχου.

Είναι εμφανές ότι η κυρία Αρβανίτη είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη για το πώς ο Δήμαρχος βλέπει τους πολίτες.
Τους δικούς του και τους άλλους. τους υποτακτικούς και αυτούς που έχουν γνώμη και φωνή.

Διχάζει την κοινωνία και ενεργεί σύμφωνα με τις δικές του επιδιώξεις. Όταν βασικό μέλημα ενός Δημάρχου είναι ότι πρέπει να ενώνει τους πολίτες και να σέβεται την άποψή τους, ακόμη κι αν αυτή είναι αντίθετη με τη δική του.

Δυστυχώς για αυτόν η κυρία Αρβανίτη επέλεξε και αποφάσισε να γίνει μέρος της προσπάθειας να απαλλαγεί ο Δήμος από τέτοιες πελατειακές λογικές και λογικές λαϊκισμού, που χρησιμοποιούν την ισχύ και τους πόρους του δήμου για τη διατήρηση μιας απαράδεκτης καθεστωτικής αντίληψης.

Γιατί ο Δήμος χρειάζεται άλλη πορεία. Χρειάζεται ενότητα, σχέδιο, αποτελέσματα, διαφάνεια.

Ο Δήμαρχος έχει την υποχρέωση να αποκαταστήσει την ομαλότητα και σωστή λειτουργία του ΚΑΠΗ.

Ας ακούσει αυτή τη συμβουλή.

Κώστας Σπηλιόπουλος


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr