background img
banner
banner

Το Πατρινό Καρναβάλι στην αποκορύφωσή του

ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ, ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ 50 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΩΝ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ

Με χιλιάδες επισκέπτες να κατακλύζουν σήμερα την Αχαϊκή πρωτεύουσα και τα εποχικά καταλύματα από το Αίγιο έως και την Κάτω Αχαΐα τα οποία ανοίγουν εκτάκτως οι ιδιοκτήτες τους, ακόμη και χωρίς θέρμανση καθώς όλες οι διαθέσιμες κλίνες, στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, έχουν εξαντληθεί εδώ και ένα 10ήμερο.

Από χθες Πέμπτη μέχρι και σήμερα Παρασκευή κορυφώνεται η προσέλευση των επισκεπτών στην πόλη της Πάτρας. Στην πλειοψηφία τους οι επισκέπτες που θα βρεθούν στην πρωτεύουσα του Καρναβαλιού, θα είναι από την… πρωτεύουσα των Αθηνών. Πάνω από 260 δρομολόγια, στην πλειοψηφία τους έκτακτα σε γραμμές express, μεταφέρουν από τον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων του Κηφισού, προς το Σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας, πάνω από 15 χιλιάδες άτομα μέσα σε ένα 48ωρο.

Πρόκειται για μια από τις πιο οργανωμένες προσπάθειες των τελευταίων ετών. Ήδη στον Κηφισό οι αποβάθρες που διαθέτουν πολλά ΚΤΕΛ (Κορίνθου, Μεσσηνίας, Αργολίδας κ/α) έχουν… επιταχθεί από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας ενώ τα λεωφορεία που είναι έτοιμα να παραλάβουν έχουν κατακλύσει τη λεωφόρο Κηφισού και την οδό Αθηνών, σταθμεύοντας έως και το Δαφνί!
Στην περιοχή του Κηφισού παρατηρείται από χθες έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα ενώ και η Αθηνών – Πατρών, στις εξόδους από Αθήνα, αναμένεται να κατακλυστεί σήμερα από ΙΧ που κινούνται προς Πάτρα. Μεγάλος όγκος επισκεπτών αναμένεται και στα Καλάβρυτα τα οποία προσφέρουν διέξοδο και προς το Καρναβάλι της Πάτρας αλλά και το Χελμό όπου οι πίστες χιονοδρομίας είναι στρωμένες με χιόνι.

Το πρόγραμμα

Το Σάββατο το βράδυ και την Κυριακή το μεσημέρι στην Πάτρα θα γίνουν οι δυο μεγάλες παρελάσεις. Υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν περί τους 50.000 καρναβαλιστές πολλοί από τους οποίους φύλαξαν στα… σεντούκια τους στολές που είχαν παραγγείλει για την παρέλαση από την 1η Μαρτίου του 2020 η οποία ακυρώθηκε στο παρά-πέντε καθώς τέθηκαν σε εφαρμογή το αυστηρό lockdown της πανδημίας.

Η ΕΡΤ2 σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση θα παρουσιάσει τη μεγάλη παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 από τις 14.00 έως τις 16.00.
Όπως πάντα, στην κεφαλή της μεγάλης παρέλασης της Κυριακής θα βρίσκονται τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου ενώ θα ακολουθούν τα πληρώματα με τα δικά τους άρματα και τις κατασκευές τους.

Προπομπός της παρέλασης ο «Βασιλιάς Καρνάβαλος» συνοδεία της δημοτικής μουσικής της Πάτρας ενώ θα ακολουθούν το άρμα με την Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2023, το Άνθινο Άρμα με τη Βασίλισσα των τριών προηγούμενων διοργανώσεων που δεν είχε πραγματοποιηθεί παρέλαση, Μαρία Κυριακοπούλου, τα άρματα «Imagine», «Hell Oil», «Rabbit Test Show», «Facebook» και τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών: «Ιγκουάνα», «Φεγγάρι», «Καρναβαλάκος», «Μάγισσα» (άρμα Αιμοδοσίας), «Σκυλάκι», «Σαρανταποδαρούσα» και «Τζιτζίκι». 20 άρματα και μεγάλες κατασκευές των πληρωμάτων που θα παρελάσουν μόνο την Κυριακή. Στο τέλος της μεγάλης θα παρελάσουν επίσης τέσσερα άρματα και ένα βαγονέτο του σοκολατοπόλεμου, γλυκαίνοντας τους θεατές σε πεζοδρόμια, μπαλκόνια.

Στη νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση του Σαββάτου θα παρελάσουν τα άρματα «Βασιλιάς Καρνάβαλος», Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2023, Άνθινο Άρμα με τη Βασίλισσα των Πατρινών Καρναβαλιών 2020, 2021, 2022, «Imagine», «Hell Oil», «Rabbit Test Show» και «Facebook».

Οι παρελάσεις ακολουθούν την οδό Κορίνθου και έχουν ως αφετηρία το ύψος της οδού Γούναρη. Η νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου θα αρχίσει στις 18.00 και θα καταλήξει στο ύψος της οδού Κολοκοτρώνη και η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής θα αρχίσει στις 14.00 και θα καταλήξει στο ύψος της οδού Κιλκίς.
Σήμερα Παρασκευή ώρα 21:30 έχει προγραμματιστεί η συναυλία του Γκόραν Μπρέγκοβιτς, στην πλατεία Γεωργίου.

Τα μέτρα

Σε μια προσπάθεια να δώσει χρώμα στη κέντρο της πόλης ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας θα παρατείνει τη λειτουργία των καταστημάτων έως τις 4:00 το απόγευμα του Σαββάτου, πριν την νυχτερινή ποδαράτη ενώ το κέντρο της Πάτρας (από την πλατεία Όλγας και την οδό Κολοκοτρώνη έως και την λεωφόρο Γούναρη) θα πεζοδρομηθεί από νωρίς αύριο Σάββατο.
Στα πλαίσια των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί, για την αποφυγή του συνωστισμού έχει απαγορευτεί η χρήση τραπεζοκαθισμάτων στον κεντρικό πεζόδρομο της Πάτρας στην Ρήγα Φεραίου ενώ καθ όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα εφημερεύουν επί 24 ώρες το 24ωρο τα μεγάλα Νοσοκομεία, Πανεπιστημιακό Ρίου, Αγ. Ανδρέας και Καραμανδάνειο.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr