background img
banner
banner

Μεγάλο ρεκόρ ο Γιάννης Βαρβίας με 1.99 στο Πανελλήνιο κλειστού στίβου!

Tην τρίτη καλύτερη επίδοση, με 1.99, πέτυχε ο 18χρονος Αιγιώτης αθλητής του ύψους Γιάννης Βαρβίας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, συντρίβοντας το προηγούμενο ατομικό του ρεκόρ που ήταν 1.91! Και μπορεί να μην ανέβηκε στο βάθρο αφού την ίδια επίδοση πέτυχαν άλλοι πέντε αθλητές στον τελικό του αγωνίσματος, ωστόσο αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα τη μεγάλη του επιτυχία. Το “φράγμα” των 2 μέτρων είναι θέμα χρόνου να το “σπάσει” κάτι που λογικά θα συμβεί πολύ σύντομα. Ο Αιγιώτης άλτης θα μπορούσε μάλιστα να περάσει ακόμη και το 2.05 σε αυτούς τους αγώνες αφού το έχασε στις λεπτομέρειες!

Με το 1.99 είναι αυτή τη στιγμή ο δεύτερος έφηβος άλτης του ύψους στην Ελλάδα, πίσω από τον επίσης 18χρονο Αντρέα Μίτα, ο οποίος ήταν δεύτερος με 2.10 ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε με άλμα 1.99 ο Κύπριος Γιώργος Γιάζος. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο κορυφαίος Έλληνας πρωταθλητής του ύψους Αντώνης Μέρλος (24 ετών) του ΠΑΟΚ που πέρασε τα 2.15. Ο Μέρλος έχει ατομική επίδοση 2.22 και ήταν 4ος στους Μεσογειακούς του 2022.

Ο Γιάννης Βαρβίας αγωνίζεται από το περασμένο καλοκαίρι με “φοιτητική” μεταγραφή στον «ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής», αλλά ανήκει στον Αθηνόδωρο στον οποίο και θα επιστρέψει όταν ολοκληρώσει τις σπουδές του. Έχει ύψος 1.85μ. και, ενώ σε πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ, τελικά τον κέρδισε το ύψος με το οποίο άρχισε να ασχολείται από το 2014 και όλα αυτά τα χρόνια είχε προπονητή τον Νίκο Τσιοφύλα. Θυμίζουμε ότι τα 2μ. έχει περάσει ο 20χρονος Μιχαήλ Καϊπης (2.01) φίλος, γείτονας και συναθλητής του Βαρβία στον «Αθηνόδωρο», ο οποίος τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται με τα χρώματα του Κούρου Πατρών (δεξιά στη φωτό μαζί με τον Βαρβία από πρόσφατους αγώνες).

Καλή εμφάνιση από Σπύρο και Πολυχρόνη Ιατρόπουλο

Με δύο αθλητές “κατέβηκε” ο Αθηνόδωρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών.
Αγωνίστηκαν το Σάββατο κατά την 1η ημέρα των αγώνων ο Πολυχρόνης Ιατρόπουλος στα 400μ (51.81) και ο Σπύρος Ιατρόπουλος στα 1500μ. (4:07.28).
Ο πρώτος (που ανήκει στην κατηγορία Κ23) ήταν συνολικά 23oς και ο Σπύρος Ιατρόπουλος 15ος στον προκριματικό “χάνοντας” για τρεις θέσεις τον τελικό του αγωνίσματος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr