background img
banner
banner

ΕΑΣ ΑΙΓΙΟΥ: Η απραξία δημιουργεί προβληματισμό…

ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ PROTIONLINE.GR ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Πολλά ερωτήματα για τη λειτουργία του Συγκροτήματος Εργοστασίων Αιγίου (Σ.Ε.Α.), των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, την υποαπασχόληση και την εκκρεμότητα υπογραφής συμβάσεων, εγείρει το «πάγωμα» κάθε απόφασης, την ώρα που το πάλαι ποτέ ισχυρό εργοστάσιο, έχει απομείνει με 70 εργαζόμενους.

Η απραξία δημιουργεί προβληματισμό ενώ πληροφορίες από το παρασκήνιο αναφέρουν ότι αμφισβητείται πλέον ακόμα και ο δημόσιος χαρακτήρας των ΕΑΣ και πως αναζητούνται ιδιώτες που θα αξιοποιήσουν κερδοφόρες δραστηριότητές τους.

Μετά την ιδιωτικοποίηση της ΠΥΡΚΑΛ, τα ΕΑΣ είναι η μόνη ουσιαστικά ελληνική βιομηχανία πυρομαχικών και ελαφρών όπλων, με ιστορία άνω των 150 ετών, με το εργοστάσιο του Αιγίου, χρόνια τώρα, να αποτελεί την προμετωπίδα. Πλην όμως και αυτό έχει πληγεί, δεδομένου ότι ο κεντρικός βιομηχανικός χώρος έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Κύκλοι κάνουν λόγο για σιωπηρή εγκατάλειψη των υπαρχουσών γραμμών παραγωγής και απαξίωση της βασικής αμυντικής βιομηχανίας, που όμως είναι απαραίτητη πηγή ασφαλούς εφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων σε βασικά πυρομαχικά και ελαφρά όπλα. Πέραν αυτού, τοπικό εργοστάσιο αποτελούσε χρόνια τώρα, πηγή στήριξης της τοπικής οικονομίας.

Αργούν οι συμβάσεις…

Μετά την εγκατάλειψη του σχεδίου για το εθνικό τυφέκιο, ανακοινώθηκε ο εκσυγχρονισμός του G3 με κύριο σημείο αναφοράς το εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο Αίγιο ωστόσο ακόμη δεν έχει προχωρήσει. Το ίδιο συμβαίνει και με τη σύμβαση για ελαφρά πολυβόλα Minimi Mk2 των 5,56 mm καθώς επίσης και με την αναμενόμενη σύμβαση μετατροπή βαρέων πολυβόλων Μ2ΗΒ των 12,7 mm με διάταξη Ταχείας Αλλαγής Κάννης (ΤΑΚ).

Ερωτηθείς από τo protionline.gr, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΑΣ Αιγίου Γιώργος Σαζακλής, τόνισε πως τα ΕΑΣ βρίσκονται σε κομβικό σημείο εδώ και καιρό και ότι στην παρούσα φάση υπάρχει απραξία από τη στιγμή που δεν έχουν προχωρήσει ακόμη οι παραγγελίες. Ήδη έχουν παραδοθεί τα τελευταία minimi και οι εργαζόμενοι βρίσκονται εν αναμονή νέων συμβάσεων.

Σε ό,τι αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις και το κτίριο που χρήζει αποκατάστασης, είπε πως έχουν γίνει αυτοψίες και μελέτες από δημόσιους λειτουργούς και εταιρείες, ωστόσο οι πληροφορίες των εργαζομένων αναφέρουν πως για να καλυφθεί το κόστος θα πρέπει να προηγηθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας έτσι ώστε να υπάρξει πρόβλεψη για το κτίριο των ΕΑΣ Αιγίου μαζί με τη μεταφορά της μονάδας του Υμηττού στη Μάνδρα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr