background img
banner
banner

Δεν έχει σταλεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

ΓΙΑ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ – ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ – ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Το θέμα του ηλεκτροφωτισμού συνεχίζει να «τεντώνει το σχοινί» στις σχέσεις δημοτικής αρχής – αντιπολίτευσης, παρά το γεγονός ότι η λήψη απόφασης για τη ματαίωση του ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για την εκτέλεση της υπηρεσίας, ήταν ομόφωνη (πλην μίας ψήφου) από το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Η πληροφορία ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τελικά τον διαγωνισμό ενεργειακής αναβάθμισης και αυτοματοποίησης ηλεκτροφωτισμού κοινόχρηστων χώρων με εξοικονόμηση ενέργειας του δήμου, ήρθε να… ταράξει εκ νέου τα νερά, αλλά και να δημιουργήσει αμφιβολίες για τους λόγους που ακόμη δεν του έχει κοινοποιηθεί η απόφαση ματαίωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση ματαίωσης του διαγωνισμού, που προέκυψε από τη συμφωνία δημοτικής αρχής και παρατάξεων της αντιπολίτευσης ούτως ώστε να προχωρήσουν σε έγκριση τελών και προϋπολογισμού και να υπάρξει και η σχετική πρόβλεψη για το κόστος μεταφοράς και εναπόθεσης των απορριμμάτων του δήμου, για όλο το 2023. Κι αυτό γιατί η απόφαση που είχε λάβει κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο για τα ανταποδοτικά τέλη, αποτελούσε έγκριση της εισήγησης της αντιπολίτευσης που δεν περιελάμβανε το κονδύλι για τον ηλεκτροφωτισμό.
Η εν λόγω απόφαση είχε ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 25 Ιανουαρίου, ωστόσο οι παρατάξεις μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης καταγγέλλουν το γεγονός ότι ακόμη ούτε έχει αναρτηθεί στο «Διαύγεια» ούτε έχει σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Επιστολή στην πρόεδρο του Δ.Σ. και στο Ελεγκτικό

Μάλιστα, με επιστολή τους προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, οι επικεφαλής των παρατάξεων «Αιγιάλεια Αύριο» και «Ποιοτική Αιγιάλεια» Χρήστος Γούτος και Βάσω Ψυχράμη αντίστοιχα, επισήμαναν στις 2 Φεβρουαρίου: ΄΄Σας υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου που ελήφθη την 25η Ιανουαρίου 2023 και αφορά στην ματαίωση του διαγωνισμού της ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Αιγιαλείας και στην μη εκχώρηση των δημοτικών τελών στον ανάδοχο, πρέπει άμεσα να αποσταλεί στο ελεγκτικό συνέδριο για τις, κατά τον νόμο, ενέργειές του΄΄. Επιπλέον, κάνουν γνωστό ότι απέστειλαν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας περί ματαίωσης του διαγωνισμού που αφορά ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού κοινοχρήστων χώρων του Δήμου, στο Ζ’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Εν τω μεταξύ, τέσσερις ημέρες μετά, οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων αναφέρουν πως όχι μόνο δεν έχει σταλεί η απόφαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, αλλά και οι ίδιοι δεν έχουν λάβει απάντηση από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με τους λόγους της καθυστέρησης.

Χρ. Γούτος: “Η δημοτική αρχή λειτουργεί πάντα με χρονοκαθυστέρηση”

Συγκεκριμένα, ο κ. Γούτος σημείωσε στo protionline.gr: ΄΄Από τη στιγμή που δεχθήκαμε όλοι και ελήφθη απόφαση ματαίωσης του διαγωνισμού από το ανώτερο θεσμικό όργανο του δήμου, κακώς δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες. Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι το θέμα έχει λήξει. Αξίζει να αναλογιστεί κανείς ότι με την απόφαση που λάβαμε και η δημοτική αρχή αποδέχεται το γεγονός ότι η σύμβαση αυτή για τον ηλεκτροφωτισμό δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του δήμου. Επομένως, ακόμη κι αν ευσταθούν τα όσα λέγονται ότι το Ελεγκτικό ενέκρινε τον προσυμβατικό έλεγχο, δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω συζήτησης ενός θέματος καθώς θεωρείται λήξαν. Θα έβλεπα κάποια σκοπιμότητα αν δεν ήξερα την κωλυσιεργία που υπάρχει στον δήμο. Για άλλη μία φορά όμως αποδεικνύεται στην πράξη ότι δημοτική αρχή λειτουργεί πάντα με χρονοκαθυστέρηση, αφήνοντας τον δήμο πίσω σε βασικά ζητήματα΄΄.

Β. Ψυχράμη: “Το θέμα έχει λήξει να σταλεί άμεσα η απόφαση του ΔΣ”

Από την πλευρά της, η κ. Ψυχράμη σχολίασε στo protionline.gr: ΄΄Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ελήφθη στις 25 Ιανουαρίου. Ρωτάμε γιατί δεν έχει αποσταλεί στις αρμόδιες αρχές και απάντηση δεν παίρνουμε. Ο ίδιος ο δήμαρχος, κατά τη λήψη της απόφασης, είπε πως τα αρμόδια όργανα θα προχωρήσουν στην υλοποίηση της απόφασης. Έκτοτε… σιωπή. Δεν γνωρίζω αν το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει εγκρίνει τη σύμβαση. Ακούγονται διάφορα, ωστόσο εμείς δεν ακούμε φήμες ούτε στηριζόμαστε σε αυτές. Για εμάς, ως παράταξη, δεν υπάρχει κάτι άλλο. Πρέπει να κοινοποιηθεί και να ισχύσει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί ματαίωσης του διαγωνισμού. Το θέμα για εμάς έχει λήξει΄΄.

Μ. Γιδά: “Ενημέρωσαν το Ελεγκτικό και γι’ αυτό δεν έχει εκδοθεί η απόφαση”

Η απάντηση της καθυστέρησης αποστολής και δημοσιοποίησης της απόφασης ήρθε από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στo protionline.gr. Ειδικότερα, η κ. Γιδά, ερωτηθείσα σχετικά, τόνισε: ΄΄Η αντιπολίτευση γνωρίζει πολύ καλά ότι η απόφαση δεν έχει σταλεί ακόμη στο Ελεγκτικό και τις αρμόδιες αρχές καθαρά εξαιτίας υπηρεσιακού κωλύματος. Ο αρμόδιος υπάλληλος λείπει όλες αυτές τις ημέρες σε άδεια λόγω ασθενείας. Την Τρίτη επιστρέφει, είναι ένα τυπικό, διαδικαστικό θέμα και θα διευθετηθεί΄΄. Αναφορικά με το εάν έχει εγκριθεί τελικά η σύμβαση, επισήμανε: ΄΄Άτυπα γνωρίζουμε ότι το Ελεγκτικό ενέκρινε τον διαγωνισμό για τον ηλεκτροφωτισμό όχι όμως επίσημα. Είναι προφανές πως το Ελεγκτικό Συνέδριο ενημερώθηκε από την αντιπολίτευση για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κι ενδεχομένως θα είχε εκδοθεί η απόφαση κάτι που επίσημα δεν έχει γίνει, προτού λάβει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου΄΄

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr