background img
banner
banner

Με πολύ μεγάλο κέφι η Ποδηλατάδα – Καρναβαλάδα του Διακοπτού | ΦΩΤΟ

ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Μπορεί ο καιρός να μην ήταν σύμμαχος, ωστόσο αυτό δεν έκαμψε το κέφι και τη διάθεση μικρών και μεγάλων. Η Ποδηλατάδα – Καρναβαλάδα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, αποτέλεσε την έναρξη του Καρναβαλιού στο Διακοπτό, οι εκδηλώσεις του οποίου θα κορυφωθούν με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της 26ης Φεβρουαρίου.

Αγόρια και κορίτσια κάθε ηλικίας, άλλα μεταμφιεσμένα αποκριάτικα κι άλλα απλώς κρατώντας πολύχρωμα μπαλόνια αλλά κυρίως με μεγάλη χαρά, συγκεντρώθηκαν με τα ποδήλατά τους στην πλατεία του Διακοπτού. Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί ο αριθμός των συμμετοχών, ωστόσο όσοι έλαβαν μέρος, κατάφεραν να… φέρουν τις Απόκριες στο χωριό, θυμίζοντας πως το άνοιγμα του Τριωδίου που έγινε την ίδια μέρα, είναι συνυφασμένο με το κέφι και τη χαρά.

«Ξεσήκωσαν» ευχάριστα τους κατοίκους

Με προπορευόμενο όχημα «ντυμένο» αποκριάτικα, με πολύ δυνατή καρναβαλική μουσική (ηχεία), η ποδηλατάδα κινήθηκε στα στενά και τους δρόμους του Διακοπτού και δεν ακολούθησε την προκαθορισμένη διαδρομή λόγω του άστατου καιρού. Κατάφερε ωστόσο να ξεσηκώσει τους κατοίκους, πολλοί από τους οποίους βγήκαν από τα σπίτια τους. Κατέληξε στον σιδηροδρομικό σταθμό Διακοπτού εκεί όπου… περίμεναν τους συμμετέχοντες πλούσια κεράσματα, όπως πορτοκαλάδες, χυμοί και γλυκίσματα. Ο Dj ανέβασε την ένταση και το υπαίθριο πάρτι ξεκίνησε. Εκεί έλαβαν χώρα δημιουργικές δράσεις και παιχνίδια για τα παιδιά όπως face painting, τσουβαλοδρομίες και άλλα, που σκόρπισαν δυνατές φωνές και ευχαρίστηση σε μικρούς και μεγάλους.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr