background img
banner
banner

Κάθε σχολείο κι ένα δέντρο για το κλίμα

550 ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΘΑΜΝΟΙ ΦΥΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Αυτές τις μέρες φυτεύονται τα 550 δέντρα και θάμνοι, που παραχωρήθηκαν και διατέθηκαν από το Δασαρχείο Πατρών, σε περισσότερες από 50 σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ) της Αχαΐας. Η Δράση, με τίτλο «Κάθε σχολείο κι ένα δέντρο για το κλίμα» διοργανώθηκε και συντονίστηκε από τις Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, συμμετέχοντας στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Δίκτυο Δράσης «Φυτεύω και Υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη γη».
Μοιράστηκαν και φυτεύονται τα δασικά είδη: αριές, αρμυρίκια, βελανιδιές, δάφνες, δενδρολίβανα, κατάλπες, κουκουναριές, κουτσουπιές, κυπαρίσσια, μυρτιές, πλάτανοι, πικροδάφνες, πουρνάρια, σπάρτα και χαρουπιές.

Τη δράση αγκάλιασαν πολλές μαθητικές περιβαλλοντικές ομάδες με τους/τις εκπαιδευτικούς τους που είναι απολύτως ευαισθητοποιημένοι/ες πως η συμβολή των δέντρων στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής είναι αδιαμφισβήτητη. Η δράση σχεδιάστηκε να περιλαμβάνει φύτευση δέντρων στις σχολικές αυλές αλλά και «υιοθέτηση» όλων των δέντρων της αυλής από τις μαθητικές ομάδες. Η δράση πλαισιώνεται με εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την ανάδειξη της σημασίας του πρασίνου στη ζωή μας και την ανάγκη προστασίας και αειφορικής διαχείρισής του. Ήδη υλοποιήθηκε σχετικό επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και έχει παραχθεί εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία.

Η δράση «Κάθε σχολείο κι ένα δέντρο για το κλίμα» υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δασαρχείο της Πάτρας, το οποίο παραχώρησε τα δενδρύλλια και με τη συμβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που πραγματοποίησε τη μεταφορά και του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων που φιλοξένησε τα φυτά για τη διανομή τους στα σχολεία. Οι Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελένη Αντωνακοπούλου – Ιωάννα Παπαϊωάννου εκφράζουν θερμές ευχαριστίες στον κ. Στ. Βαρβατσούλη, Δασάρχη Πατρών, στον κ. Χ. Μπονάνο, Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας, στον κ. Β. Λιάπη, Υπεύθυνο του Δασικού Φυτωρίου, στον κ. Γ. Μαγιάκη, Υπεύθυνο του Πάρκου Εκπ.Δράσεων του Δήμου Πατρέων και στον κ. Χ. Τσόκο, γεωπόνο του Πάρκου, που ο καθένας με τον τρόπο του βοήθησε στην υλοποίηση της δράσης. Κυρίως όμως, θερμές ευχαριστίες στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων της Αχαΐας, που αγκάλιασαν τη δράση και συμμετείχαν εθελοντικά σε αυτή για να έχουμε σε κάθε σχολείο και ένα δέντρο για το κλίμα, όπως αναφέρουν.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr