background img
banner
banner

Μελέτη για απεμπλοκή των όμβριων από τον αγωγό των λυμάτων

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΑ Γ. ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Ζ. ΠΗΓΗΣ

Ο διαχωρισμός του σημείου απορροής των όμβριων υδάτων από τον αγωγό αποχέτευσης θα αποτελέσει τη λύση στο μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα της υπερχείλισης λυμάτων στην οδό Ζωοδόχου πηγής, σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στο protionline.gr ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, αντιδήμαρχος Αιγιαλείας Γιώργος Ντίνος. Χαρακτήρισε μάλιστα απολύτως αληθή και εν γνώσει της Δημοτικής Επιχείρησης τα όσα περιέγραψαν με επιστολή διαμαρτυρίας, κάτοικοι της επαγγελματίες της οδού, κάνοντας γνωστό πως ήδη έχει δρομολογηθεί εκπόνηση μελέτης για να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα. ΄΄Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα, που μας βασανίζει κάθε φορά που βρέχει πολύ. Ο αγωγός που μεταφέρει τα λύματα γεμίζει από την κατάληξη των όμβριων υδάτων σε αυτόν, όταν υπάρχουν έντονες βροχοπτώσεις. Και δυστυχώς, γεμίζει σχεδόν αμέσως. Μάλιστα, η φυσική κλίση της πόλης του Αιγίου έχει τελικό αποδέκτη τον βιολογικό και αυτός είναι και ο λόγος που τα νερά συσσωρεύονται σε αυτό το σημείο και δημιουργείται αυτό το έντονο φαινόμενο. Είναι σαφές ότι η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί γι’ αυτό αναζητήσαμε την ενδεδειγμένη λύση. Αποφασίσαμε δε να προχωρήσουμε στην εκπόνηση μίας μελέτη για το πώς μπορεί να γίνει διαχωρισμός των όμβριων υδάτων από το δίκτυο της αποχέτευσης΄΄, επισήμανε στo protionline.gr ο κ. Ντίνος.

Σε συνάρτηση με το συνοδό έργο της πλατείας

Ως προς το τεχνικό μέρος, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, είπε πως ΄΄η μελέτη θα πρέπει να είναι σε συνάρτηση με τα όσα προβλέπονται για την απορροή των υδάτων και στο έργο της πλατείας Αγ. Λαύρας ως συνοδού έργου και μένει να δούμε μέχρι ποιο σημείο, από την πλατεία και κάτω, υπάρχει πρόβλεψη για τα όμβρια.

Ως τώρα γνωρίζουμε ότι θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο κομμάτι της περιοχής ίσως μέχρι και τα φανάρια του πρώην ΙΚΑ. Το μόνο βέβαιο, ως προς το τεχνικό μέρος, είναι ότι στη Ζ. Πηγής πρέπει να γίνει απεμπλοκή των όμβριων υδάτων από τον κεντρικό αγωγό λυμάτων, προκειμένου να μην υπάρξουν ξανά αυτά τα φαινόμενα΄΄.

Χρόνιο πρόβλημα

Πάντως, ο κ. Ντίνος τόνισε πως το πρόβλημα αυτό είναι πολύ σοβαρό αλλά όχι σημερινό αφού αντιμετωπίζεται από την αρχή λειτουργίας του βιολογικού της πόλης. ΄΄Σε άμεσο χρόνο θα δρομολογηθεί η μελέτη και αυτό που θα προσπαθήσουμε είναι να γίνει ένα νέο δίκτυο. Βεβαίως, ένα τέτοιο έργο θα έχει μεγάλο κόστος, άρα το επόμενο βήμα είναι η εξεύρεση χρηματοδότησης, ώστε να προχωρήσει άμεσα. Πέρα από το ότι δημιουργεί προβλήματα στη Ζ. Πηγής και τους πολίτες, επιβαρύνεται και ο βιολογικός καθαρισμός με όμβρια ύδατα΄΄, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ.

Λύση για την Ψαρών

Ο κ. Ντίνος έκανε επίσης γνωστό πως ξεκινά το έργο εγκατάστασης νέου δικτύου στην οδό Ψαρών το οποίο όμως επ’ ουδενί θα επιλύσει το πρόβλημα της Ζ. Πηγής, ωστόσο θα στεγανοποιήσει την οδό που οδηγεί στον Β.Κ. η οποία ως τώρα πλημμυρίζει παρά το γεγονός ότι βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα.

Να σημειωθεί ότι για το θέμα έχει συζητήσει με τη ΔΕΥΑΑ και τον κ. Ντίνο και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Γιώργος Γκιώνης, ο οποίος επίσης έχει εισπράξει τον προβληματισμό των κατοίκων.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr