background img
banner
banner

Το σταφιδικό και τα προβλήματα στην Αιγιάλεια

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2022

Την Τετάρτη 8/2/2023 έγινε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΔΕ με θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων για το 2022.

Στην ομιλία του ο επικεφαλής παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας Κώστας Σπηλιόπουλος, αλλά και μετά στην αναφορά του για τα πεπραγμένα της Περιφέρειας, έκανε παρέμβαση για τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν την Αιγιάλεια, συγκεκριμένα είπε:

‘’Ειδικότερα για τη σταφίδα που απασχολεί 6.000 οικογένειες σταφιδοπαραγωγών της Αιγιάλειας η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Με την τιμή να βρίσκεται σε εξευτελιστικά επίπεδα οι αγρότες βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας και της εγκατάλειψης της καλλιέργειας.

Κάνοντας ειδική αναφορά σε πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, με την οποία ζητείται να γίνει κοινή συνεδρίαση των δύο Περιφερειακών Συμβουλίων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, ζήτησα από τον Περιφερειάρχη να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για συντονισμό των ενεργειών, προκειμένου να υποστηριχθεί το αίτημα για τη στήριξη του προϊόντος και των παραγωγών πριν να είναι αργά.

Δυστυχώς, οι τοπικοί φορείς που εμπλέκονται με το θέμα αυτό καθώς και οι εκπρόσωποι της Αιγιάλειας έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση της σταφίδας. Δείχνοντας αδυναμία διεκδίκησης και τεκμηρίωσης, αδιαφορία και έλλειψη εξασφάλισης υποστήριξης, έχουν αφήσει ένα εθνικό προϊόν στην τύχη του και τους σταφιδοπαραγωγούς σε κατάσταση απελπισίας.
Ο Περιφερειάρχης επιφυλάχθηκε να μελετήσει το θέμα και τις ενέργειες τις οποίες θα αναλάβει στη συνέχεια’’.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr