background img
banner
banner

Να φύγουν τα περίπτερα «φαντάσματα»

ΑΣΚΕΙ ΠΙΕΣΕΙΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗΣ

Η εποχή που τα περίπτερα άκμαζαν και βρίσκονταν σε κάθε… γωνία, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Κάποια ωστόσο, παρότι ανενεργά, συνεχίζουν να βρίσκονται στα σημεία που λειτουργούσαν, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα και σε κάποιες περιπτώσεις, λειτουργώντας και αντιαναπτυξιακά. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της Αβύθου που υπάρχουν δύο περίπτερα ανενεργά, εκ των οποίων το ένα στο πιο κεντρικό σημείο της παραλίας.

Το πρόβλημα μετέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ροδοδάφνης Γιώργος Παλαιολογόπουλος, επισημαίνοντας: ΄΄Από την αρχή της θητείας μας, πήραμε την πρωτοβουλία να εκφράσουμε το αίτημα απόσυρσης των περιπτέρων που δεν λειτουργούν. Από αυτά, μόνο το ένα «σηκώθηκε», ωστόσο τα άλλα δύο παραμένουν στα σημεία που λειτουργούσαν πριν από αρκετά χρόνια, δημιουργώντας άσχημη εικόνα αλλά και εστία μόλυνσης. Το περίπτερο που έφυγε ήταν αυτό που βρισκόταν επί της παλαιάς εθνικής οδού κοντά στην πρώην σιδηροδρομική διάβαση και το οποίο δεν εξυπηρετούσε σε κάτι. Έχουν απομείνει όμως ένα περίπτερο στο δημοτικό πάρκινγκ Αβύθου, το οποίο δεν γνωρίζουμε σε ποιον ανήκει. Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο δεν εμποδίζει, ωστόσο καλό θα είναι ή να δοθεί σε κάποιον να λειτουργήσει ή να φύγει από το σημείο΄΄.

Χαλά την εικόνα της παραλίας και αποτελεί εστία μόλυνσης

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Κοινότητας, ΄΄το μεγαλύτερο πρόβλημα υφίσταται στην παραλία, καθώς ακριβώς μπροστά από το κατάστημα «Κοράλλι», βρίσκεται ένα περίπτερο που παραμένει εκτός λειτουργίας τουλάχιστον για τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Καταλαμβάνει έτσι χώρο σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της παραλίας, δημιουργώντας προβλήματα και στα καταστήματα, αλλά και στην κυκλοφορία, καθώς βρίσκεται στην αρχή του κάθετου δρόμου που έχουμε διανοίξει ούτως ώστε να ενώνεται η παραλία με την οδό Μαραθώνος. Στο σημείο τα αυτοκίνητα δεν έχουν ορατότητα να στρίψουν ενώ τα φορτηγά που εφοδιάζουν τα καταστήματα, αδυνατούν εξαιτίας αυτού του περιπτέρου. Πρόκειται για ένα παλιό περίπτερο που χαλά την εικόνα της όμορφης παραλίας μας και αποτελεί εστία μόλυνσης΄΄.

Αναφορικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει για την απομάκρυνσή του, ο κ. Παλαιολογόπουλος σημείωσε: ΄΄Από τότε που αναλάβαμε έχουμε ζητήσει από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου να μεριμνήσει, να βρεθεί ο ιδιοκτήτης και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες απομάκρυνσής του. Ευελπιστούμε ότι θα γίνει άμεσα διότι δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι για ένα ακόμη καλοκαίρι θα βρίσκεται στη σημείο, προκαλώντας τόσα προβλήματα΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr