background img
banner
banner

Αντίδραση του Σωματείου Εργατοτεχνιτών του δήμου στην τοποθέτηση του Δημ. Καλαμίδα

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΚΤΑΣΗΣ

Ανάστατο είναι το Σωματείο Εργατοτεχνικών Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας αναφορικά με τα λεγόμενα του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Καλαμίδα, για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επί του αιτήματος των 20 συμβασιούχων του covid-19, ότι «ο δήμαρχος χρησιμοποίησε το σωματείο (άθελα του τελευταίου) για να καλύψει τα δικά του λάθη» και ότι «κρίθηκε από την Αποκεντρωμένη πως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι μη νόμιμη».

Σε επικοινωνία της με τo protionline.gr, η πρόεδρος του Σωματείου Μαρία Κοντεσοπούλου, έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν ισχύει ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κρίθηκε μη νόμιμη, αφού η απόρριψή της αφορούσε μόνο το σκέλος της παρέκτασης. ΄΄Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αποδέχτηκε το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Όμως δεν συνέβη το ίδιο και με την παρέκταση. Για αυτόν τον λόγο, θα προχωρήσουμε σε προσφυγή στην Περιφέρεια, για να ζητήσουμε τους λόγους που δεν έγινε δεκτή αυτή η παρέκταση. Δηλαδή οποιοσδήποτε εργαζόμενος, δεν έχει το δικαίωμα να προσφύγει σε κάποιο δικαστήριο;΄΄, τόνισε η κ. Κοντεσοπούλου.

Μ. Κοντεσοπούλου: ΄΄Δεν γίνεται να «χτυπάς» τους εργαζόμενους με απώτερο στόχο τον δήμαρχο΄΄

Σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση του κ. Καλαμίδα, η πρόεδρος του Σωματείου επισήμανε: ΄΄Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί να υπάρχει τέτοιο μένος για τους εργαζόμενους από τον κ. Καλαμίδα. Εκτός κι αν είναι κι αυτός υπέρμαχος της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας κι αυτό εκφράζει και την παράταξη με την οποία θα κατέλθει στις εκλογές. Δεν γίνεται να “χτυπάς” τους εργαζόμενους του κλάδου με απώτερο στόχο τον δήμαρχο, απλά για να κερδίσεις κάποιες εντυπώσεις και για να κάνεις “κιτρινισμό” και αντιπολίτευση. Κάποια πράγματα έχουν και τα όριά τους, δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό το πράγμα. Κάποτε όλοι, επιτέλους, θα πρέπει να σεβαστούν τον μόχθο, τις αγωνίες και την προσφορά των εργαζομένων και του απλού πολίτη΄΄.

΄΄Θέλω να διευκρινίσω και να καταστεί σαφές ότι το Σωματείο δεν είναι χειριστικό και δεν θα είναι ποτέ, από μία καμία Δημοτική Αρχή. Τα μέλη του σωματείου υπερασπίζονται σθεναρά τα δικαιώματα του κάθε εργαζόμενου. Όλοι οι εργαζόμενοι covid -19 εποχή ήταν απαραίτητοι και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, στον τομέα της καθαριότητας, εργάζονται μόνο 10 άτομα. Γι’ αυτό και ο δήμος προχώρησε σε απευθείας ανάθεση, κάτι το οποίο έχει δυσβάσταχτο κόστος. Ο κ. Καλαμίδας μας κατηγορεί άδικα και εμείς δεν κάνουμε καμία συμμαχία με καμία Δημοτική Αρχή΄΄, πρόσθεσε η πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνικών Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας, καταλήγοντας: ΄΄Σαν σωματείο είμαστε εξοργισμένοι με αυτό το δημοσίευμα και τις θέσεις του κ. Καλαμίδα και το πρώτο που έχουμε να κάνουμε, είναι να προχωρήσουμε σε προσφυγή στην απόφαση αυτή. Η στάση που θα κρατήσουμε είναι σκληρή και αδιαπραγμάτευτη, γιατί το θέμα είναι μείζονος σημασίας και σε εργασιακό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr