background img
banner
banner

«Αιγιάλεια Προορισμός» με σφραγίδα Κ. Σπηλιόπουλου

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ

Την Πέμπτη 2Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του συνδυασμού του υποψηφίου δημάρχου Αιγιαλείας Κώστα Σπηλιόπουλου για όνομα και αρχές, με όλα τα στελέχη που έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα και όχι μόνο.

Στη σύσκεψη αυτή, έγινε ευρεία συζήτηση για την κατάσταση του Δήμου και την πορεία του συνδυασμού προς τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου και ανακοινώθηκε το όνομα της νεοσύστατης δημοτικής παράταξης, εμπνευσμένο από την Ιθάκη του Κωνσταντίνου Καβάφη.

Ο συνδυασμός «Αιγιάλεια Προορισμός» ξεκίνησε δυναμικά την αυτοδιοικητική του πορεία, έχοντας στόχους και αρχές οι οποίες αναλύθηκαν στη σύσκεψη, καυτηριάζοντας ταυτόχρονα τη στάση της δημοτικής αρχής στα μείζονα αλλά και στα ελάσσονα ζητήματα του τόπου.

Συγκεκριμένα η συζήτηση κινήθηκε σε έξι άξονες:

1. Διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση στα Δημοτικά θέματα επιβαρύνεται συνεχώς με νέες αστοχίες, νέες αποτυχίες και συνεχείς υποχωρήσεις. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα του συγκεντρωτικού μοντέλου που εφαρμόζει ο Δήμαρχος, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς στόχους και χωρίς αποτελέσματα. Ενώ κινείται μονίμως στα όρια της νομιμότητας. Η αδιαφάνεια δε και η πελατειακή λογική γίνονται εμφανείς στον κάθε πολίτη αυτού του Δήμου. Ο σεβασμός της Δημοτικής Αρχής προς το δημόσιο χρήμα είναι ανύπαρκτος.

2. Η αξιωματική αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει σημαντικές ευθύνες για την κατάσταση του Δήμου
* Δεν υπήρξε σοβαρό εμπόδιο για τους κακούς σχεδιασμούς του κ. Καλογεροπούλου.
* Δεν έβαλε πλάτη (πολιτικά) για να σωθεί το ΤΕΙ Αιγίου.
* Δε βοήθησε για να λυθεί το θέμα με τη σταφίδα που οδήγησε στη δραματική μείωση της τιμής της.
* Δεν μπορεί και δεν πείθει ότι μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο στο Δήμο.
* Άλλωστε υπάρχει ένας Χρυσός Κανόνας, που λέει ότι μία παράταξη δείχνει από τον τρόπο λειτουργίας της ως αντιπολίτευση, το πώς θα είναι αν πιθανόν γίνει Δημοτική Αρχή.

3. Υπάρχει λοιπόν ένα τεράστιο έλλειμμα στο Δήμο Αιγιάλειας και ένα κενό που τον έχει οδηγήσει σε κατάσταση παρακμής. Που έχει αφαιρέσει την ελπίδα και την προοπτική.

4. Εμείς, την αγωνία και την απαισιοδοξία των πολιτών μας, θέλουμε και μπορούμε να την μετατρέψουμε σε ελπίδα για το μέλλον του Δήμου μας.
Θα σταματήσουμε τον κατήφορο. Με μία πρόταση αλλαγής. Με μία νέα πνοή που θα στηρίζεται σε νέους και άφθαρτους ανθρώπους, με γνώση, ήθος και εμπειρίες. Με σχέδιο, με δημοκρατικό και διαφανές μοντέλο διοίκησης. Θα ξαναδώσουμε ισχύ, φωνή και κύρος στο Δήμο μας. Θα αλλάξουμε τις νοοτροπίες που κρατούν στάσιμο το Δήμο και θα καταργήσουμε καθεστωτικές λογικές και αντιλήψεις που προσβάλλουν τους πολίτες και διχάζουν την κοινωνία.

5. Οι αντίπαλοί μας από την ημέρα που ανακοινώσαμε την απόφασή μας να εκφράσουμε το παναιγιάλειο αίτημα της αλλαγής στο Δήμο, μας αντιμετώπισαν με αμηχανία και φόβο. Γιατί γνωρίζουν ότι εκφράζουμε τη δυναμική της κοινωνίας και τη βούληση της να ανοίξει μία καινούργια σελίδα στην περιοχή μας.
Για αυτό καταφεύγουν σε απαράδεκτες και ξεπερασμένες μεθόδους για να ανακόψουν το ρεύμα που δημιουργείται.
Χρησιμοποιούν απαράδεκτους εκβιασμούς, πελατειακές σχέσεις, απειλές και συναλλαγές που ξεκινούν από την καθεστωτική αντίληψη που έχουν για τις εξουσίες που κατέχουν.
Όμως ας γνωρίζουν ότι ματαιοπονούν και δημιουργούν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκουν. Διότι αυτές οι πρακτικές τους, έχουν συσσωρεύσει πλήθος προβλημάτων στους πολίτες, που βρίσκονται πια στο όριο της αγανάκτησης και της έκρηξης.
Ας γνωρίζουν ότι όλα θα αποκαλύπτονται και ότι τίποτα δεν θα μείνει πλέον αναπάντητο.
Αντίθετα, εμάς όλα αυτά μας χαλυβδώνουν να προχωρήσουμε πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά, με στόχο να ενώσουμε την κοινωνία και να δημιουργήσουμε ένα Δήμο μοντέλο ανάπτυξης, διαφάνειας και αποτελεσματικής λειτουργίας.

6. Παρουσιάσαμε ακόμη και συζητήσαμε τους άξονες, πάνω στους οποίους θα κινηθεί το πρόγραμμά μας.
Αποφασίσαμε και δημιουργήσαμε τους πρώτους μηχανισμούς και επιτροπές οργάνωσης ολόκληρης της προσπάθειας μας.
Τέλος, αποφασίσαμε το όνομα του συνδυασμού μας.
‘’Αιγιαλεία ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ’’ αυτό θα είναι το όνομά μας. Και περικλείει όλο το περιεχόμενο για το νέο Δήμο που θέλουμε να δημιουργήσουμε.
Για εμάς, αλλά και για όλους τους Αιγιαλείς, πιστεύουμε ότι ταιριάζει ο στίχος του ποιητή (με μία παράφραση):
‘’Πάντα στο νου σου να χεις την ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ
Το φθάσιμον εκεί είναι ο προορισμός σου’’


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr