background img
banner
banner

Με αγωνιστική διάθεση για την ανατροπή | ΦΩΤΟ

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΑΙΓΙΟΥ

Μήνυμα νίκης και πολιτικής αλλαγής έστειλαν τα περισσότερα από διακόσια μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που έλαβαν μέρος στη συνεστίαση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. Αιγίου, το μεσημέρι της Κυριακής 13 Φεβρουαρίου, στο κατάστημα «Λιόπετρο». Το σύνθημα «Δημοκρατία ή Μητσοτάκης» επαναλήφθηκε αρκετές φορές, με σαφείς αιχμές προς την πολιτική της κυβέρνησης, ωστόσο δεν έλειψαν και οι χαλαρές όμορφες στιγμές που μοιράστηκαν οι παριστάμενοι, για να… διώξουν λίγο τη μαυρίλα της καθημερινότητας, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν οι δύο βουλευτές Αχαΐας του κόμματος, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ντίνος, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Αιγιαλείας Δημήτρης Ελευθεριώτης, στελέχη του κόμματος όπως οι Γιώργος Κυριακόπουλος και Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μιχάλης Σιδηρόπουλος, μέλη της Νομαρχιακής και των Οργανώσεων Μελών της Αιγιάλειας.

Αναφορά στα προβλήματα των πολιτών και «κατηγορώ» στην κυβέρνηση

Υγεία, προκοπή και δύναμη για τους αγώνες που έπονται, ευχήθηκε η Συντονίστρια της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. Αιγίου Τασία Σταυροπούλου, κάνοντας αναφορά στους χιλιάδες νεκρούς του σεισμού της Τουρκίας και της Συρίας αλλά και τα παιδιά και τους πρόσφυγες που καθημερινά πνίγονται στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, τονίζοντας πως ΄΄η Διεθνής Κοινότητα πρέπει να κάνει το καθήκον της΄΄. Σημείωσε ακόμη πως ΄΄η αλληλεγγύη που προσφέρεται στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας από τον ελληνικό λαό, είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα που εκπέμπεται μπροστά στην τρομακτική τραγωδία΄΄. Επίσης, η κ. Σταυροπούλου κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι συστηματικά και μεθοδευμένα καταργεί όλους τους κανόνες του κράτους δικαίου και της Δημοκρατίας, τονίζοντας πως ΄΄η πλειοψηφία των πολιτών έχει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης΄΄, με αναφορά στους πλειστηριασμούς, την ακρίβεια, τις υποκλοπές, την απαξίωση του πολιτισμού και το… κλείσιμο ματιού στην ακροδεξιά, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε.

Η Συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ακόμη πως ΄΄το καθεστώς Μητσοτάκη θα ταλαιπωρεί πολλές γενιές ακόμη και εμείς οφείλουμε να αγωνιστούμε για την πολιτική αλλαγή, να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια, να επαναφέρουμε τη δικαιοσύνη παντού, γιατί το δίλημμα «Δημοκρατία ή Μητσοτάκης» έχει να κάνει με τις ζωές μας’’.
«Δημοκρατία ή Μητσοτάκης. Δικαιοσύνη παντού», επανέλαβε η βουλευτής κ. Αναγνωστοπούλου, τονίζοντας για την κυβέρνηση πως ΄΄εάν μείνουν ακόμη λίγο δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο, όχι μόνο στην ενέργεια, την ακρίβεια τη διατροφική, όχι μόνο στη Δικαιοσύνη, όχι μόνο στη Δημοκρατία, πουθενά΄΄. Και πρόσθεσε δίνοντας το στίγμα της για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές: ΄΄Χρέος μας είναι αυτή τη νίκη να την κάνουμε πραγματικότητα και μπορούμε και όχι μόνο τη νίκη, αλλά να είμαστε πρώτο κόμμα με διαφορά από τη Ν.Δ. Και δεύτερον, μπορούμε εκλογή τεσσάρων βουλευτών στην Αχαΐα. Είναι εφικτό, είναι δυνατό, είναι στο χέρι μας΄΄. Ευχήθηκε δε, «καλούς αγώνες».

Μήνυμα ομοψυχίας από τον δήμαρχο

Στην εκδήλωση εκλήθη να μιλήσει και ο δήμαρχος κ. Καλογερόπουλος, ο οποίος τόνισε: ΄΄Είναι δεδομένο ότι όταν οι δυνάμεις της κοινωνίας συνεργάζονται και συμπορεύονται, έχουμε καλά αποτελέσματα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους σας γιατί συντονισμένα προσπαθούμε για το καλύτερο, όχι μόνο του τόπου αλλά και της Ελλάδας. Είναι δεδομένο ότι πρέπει να υπάρχει συνοχή, συνεργασία, σύμπνοια, ομόνοια, ομοψυχία, για να μπορέσουμε έτσι για όλη την κοινωνία, να αντιμετωπίσουμε τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν και που πιθανόν να έχουμε και στο μέλλον΄΄.

Το… επαναστατικό στίγμα με τον ύμνο του ΕΑΜ

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε σχεδόν πανηγυρικό κλίμα, χαρακτηρίστηκε και από την έκπληξη που επεφύλασσε στους συμμετέχοντες η κ. Αναγνωστοπούλου, ζητώντας από την ορχήστρα να παίξει τον ύμνο του ΕΑΜ. Μάλιστα, έδωσε και το επαναστατικό στίγμα κάνοντας όλους να τραγουδούν ρυθμικά. Ακολούθησαν ευχάριστες συζητήσεις και φαγητό υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr