background img
banner
banner

«Τσουνάμι» αγάπης και από την περιοχή προς Τουρκία – Συρία

ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Γιγαντώνεται το… κύμα αγάπης της περιοχής προς τη λαβωμένη Τουρκία και τη Συρία, αφού όλο και περισσότεροι φορείς προχωρούν στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, ώστε να προσφέρουν τα απαραίτητα στους δοκιμαζόμενους λαούς, μετά τη μεγάλη καταστροφή που υπέστησαν εξαιτίας του φονικού σεισμού την περασμένης Δευτέρας.

Δήμος, Τμήμα Πρόνοιας, ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., Ι.Σ.Α., Ερυθρός Σταυρός

Μετά την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και την πρωτοβουλία του Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου, ακολούθησε ο δήμος Καλαβρύτων, με τον δήμο Αιγιαλείας να οργανώνει ανάλογη δράση μέσω της αντιδημαρχίας Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Αιγιαλείας σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.), τον Ερυθρό Σταυρό και τον Ιατρικό Σύλλογο Αιγίου.

Πρόκειται να συλλέξουν είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους στην Συρία και την Τουρκία, τα οποία αφορούν: Συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας (αλεύρι, ζυμαρικά, όσπρια, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια) και λοιπά είδη (υπνόσακοι, κουβέρτες, είδη ατομικής υγιεινής).
Η συλλογή των παραπάνω ειδών θα γίνει από τη Δευτέρα 13/02/2023 μέχρι και την Παρασκευή 17/2/2023 και ώρες 10.00π.μ. – 1.00μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέκος Μέγαρης (γραφεία ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.). Όλα τα είδη πρώτης ανάγκης θα σταλούν στον Ερυθρό Σταυρό και μετέπειτα στους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας στην Συρία και την Τουρκία.

Έκκληση από την αντιδήμαρχο προς τους Αιγιαλείς

Η αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικούς Διαμάντω Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη, απηύθυνε έκκληση μέσω του protionline.gr, προς τους δημότες της Αιγιάλειας να συνδράμουν την προσπάθεια, προσφέροντας στήριξη στους ανθρώπους αυτούς που βιώνουν τη φρίκη της απώλειας δικών τους ανθρώπων, στέγης και αγαθών. Συγκεκριμένα, σημειώνει: ΄΄Πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε και να συνδράμουμε. Να στείλουμε ό,τι μπορούμε από το υστέρημά μας, το οποίο όμως θα είναι κάτι που θα φανεί χρήσιμο στους Τούρκους και Σύριους που περνούν τόσο δύσκολες ώρες. Ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, χρώματος, πεποιθήσεων, είμαστε όλοι άνθρωποι. Και μπροστά στο δράμα που αντιμετωπίζουν πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι. Έχουμε χρέος ως άνθρωποι να ανταποκριθούμε. Ο σεισμός αυτός μας φέρνει στον νου μνήμες από τον μεγάλο σεισμό του Αιγίου. Ο δήμος μας και το Τμήμα Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας πάντα θα είναι μπροστάρηδες σε τέτοιες ενέργειες, ευελπιστώντας ότι και σε αυτή την περίπτωση, οι Αιγιαλείας θα δείξουν την ευαισθησία τους΄΄.

Σωματείο Οικοδόμων, Συνταξιούχων και Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου

Έκτακτο κάλεσμα αλληλεγγύης στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας απευθύνουν Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας». ΄΄Οργανώνουν τώρα την Αλληλεγγύη για τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Συγκεντρώνουμε υλική βοήθεια. Εκ μέρους των εργαζομένων και των σωματείων μας, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους και το λαό της Τουρκίας και της Συρίας που αυτές τις ώρες δοκιμάζονται από τις συνέπειες ενός μεγάλου καταστροφικού σεισμού. Οργανώνουμε Τώρα την Αλληλεγγύη μας στο δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας και της Συρίας. Οι Έλληνες εργαζόμενοι έχουμε την πικρή πείρα από τις μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές στην Ελλάδα, όπου όμως η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η δράση των συνδικάτων και του λαού μας αποτέλεσε ασπίδα προστασίας και ουσιαστικής βοήθειας στα θύματα των καταστροφών. Κανείς μόνος!΄΄, αναφέρουν σε κοινό δελτίο Τύπου.

Επισημαίνουν ακόμη τα εξής: ΄΄Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία, τους πρωτοβάθμιους φορείς της Αιγιάλειας, υγείας, εκπαίδευσης, αθλητισμού και του πολιτισμού να συμμετέχουν σε αυτήν μας την προσπάθεια με αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων τους. Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, συγκεντρώνουμε άμεσα υλικά πρώτης ανάγκης για τα θύματα του σεισμού. Συγκεκριμένα: Κουβέρτες, Γάλα σε σκόνη, Πάνες ενηλίκων/μωρών, Σερβιέτες, Απορρυπαντικά ρούχων, Ορούς, Γάζες, Χανζαπλάστ, Είδη ατομικής υγιεινής, Ξηρά τροφή. Τα υλικά πρώτης ανάγκης θα μαζεύονται στα Γραφεία του Σωματείου Οικοδόμων 1ος όροφος, στο εργατικό κέντρο Αιγίου και Δευτέρα – Παρασκευή 6μμ-8μμ.’’

Και το Χορευτικό Εργαστήρι στον «χορό» της αλληλεγγύης

Το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας στην Τουρκία και τη Συρία. Πρόκειται για συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας αλεύρι, ζυμαρικά, όσπρια, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες, δημητριακά κ.λπ είδη ρουχισμού, κουβέρτες υπνόσακοι ,ρούχα και φαρμακευτικό υλικό Η συλλογή των παραπάνω ειδών θα γίνεται καθημερινά 7:00 με 9:00 μμ μέχρι και την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου για το κοινό στην αίθουσα του συλλόγου μας και για τους χορευτές μας τις ώρες των μαθημάτων τους.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr