background img
banner
banner

Έτσι θα επουλωθούν οι «πληγές» που άνοιξε η αποχέτευση

ΣΕ ΖΩΟΔOXOY ΠΗΓΗΣ – ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Διαβεβαιώσεις για την αποκατάσταση του οδοστρώματος στα σημεία απ’ όπου πέρασε το έργο της αποχέτευσης οδού Κορίνθου, δίνουν οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΑ. Η κατάσταση του δρόμου το τελευταίο διάστημα έχει προκαλέσει αντιδράσεις από πλευράς των πολιτών, καθώς ειδικά στα σημεία που σκάφτηκαν στις οδούς Ζωοδόχου Πηγής, Κανελλοπούλου και Κορίνθου, υπάρχουν έντονα σκαμπανεβάσματα.

Ως γνωστόν, στους εν λόγω δρόμους πραγματοποιήθηκαν τομές το προηγούμενο διάστημα, ούτως ώστε να εγκατασταθεί νέος αγωγός αποχέτευσης. Οι «πληγές» του δρόμου… επουλώθηκαν, έπεσε άσφαλτος τοπικά, ωστόσο το οδόστρωμα υποχωρεί από το βάρος των οχημάτων, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σε άλλα σημεία λακκούβες και σε άλλα σημεία σαμαράκια.
Και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας έγινε αναφορά για το θέμα, με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστο Γούτο μάλιστα, να αναφέρει πως ΄΄όποιος χρειάζεται να διασχίσει την οδό Κορίνθου, κάνει αγώνα ανώμαλου δρόμου΄΄, εκφράζοντας δυσαρέσκεια και κάνοντας λόγο για επικινδυνότητα.

Προβλέπεται ασφαλτόστρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ερωτηθείς από τo protionline.gr, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Γιώργος Ντίνος είπε πως ΄΄θα πραγματοποιηθεί νέα ασφαλτόστρωση των οδών που είναι στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θέσαμε το θέμα και ήδη έχει εξασφαλιστεί κονδύλι γι’ αυτό τον σκοπό΄΄.

Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που μέχρι στιγμής γίνονται μεμονωμένες και όχι τόσο αποτελεσματικές παρεμβάσεις; Όπως εξήγησε στo protionline.gr ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΑ Παναγιώτης Νικολόπουλος, ΄΄το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Προκειμένου να προλάβουμε τους χρόνους για να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία και τη διάθεσή του κόσμου, έμειναν κάποιες εκκρεμότητες σε ορισμένα σημεία του οδοστρώματος, τα οποία θα αποκατασταθούν με ένα συνολικό έργο. Έχουμε ενημερώσει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για το ζήτημα, ενώ θα πραγματοποιηθούν εκτεταμένες αλλαγές προκειμένου το έργο να είναι σωστό και άρτιο όχι μόνο στην εικόνα του αλλά και κατ’ ουσίαν΄΄.

΄΄Ο βασικός λόγος που δεν έχει πέσει άσφαλτος είναι γιατί έπρεπε να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να «καθίσουν» τα σημεία στα οποία έγιναν οι τομές. Διότι εάν προχωρούσε αμέσως η ρίψη ασφάλτου, τότε με τον καιρό και το βάρος από τα οχήματα, θα γινόταν νέα υποχώρηση και θα δημιουργούνταν λακκούβες και σκαμπανεβάσματα. Το οδόστρωμα έχει ωριμάσει και πλέον μπορεί να γίνει η επιθυμητή παρέμβαση. Λίγη υπομονή θα χρειαστεί ακόμη από τον κόσμο και μία κατανόηση καθώς κάθε έργο θέλει τον χρόνο του, με τις γνωστές δυσκολίες όταν είναι μέσα στην πόλη΄΄, πρόσθεσε ο κ. Νικολόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr