background img
banner
banner

Αφιέρωμα στην Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «ΠΕΝΤΕ 5» ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΚΑΡΑ ΣΤΙΣ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Η νέα ιστορική ταινία «Πέντε 5» (το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης και οι πέντε Άγιοι νεομάρτυρες) του Βασίλη Τσικάρα, αφιέρωμα στην Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, θα κάνει πρεμιέρα για το Αίγιο με δύο προβολές στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλωνα». Η πρώτη προβολή της ταινίας θα γίνει την Δευτέρα 3 Απριλίου και ώρα 8.45μ.μ. στην οποία θα παρευρεθεί ο σκηνοθέτης Βασίλης Τσικάρας για να την προλογίσει, ενώ θα πραγματοποιηθεί και μια δεύτερη προβολή την Τετάρτη 5 Απριλίου και ώρα 6.45μ.μ.

Το «Πέντε 5» έρχεται να ολοκληρώσει την τριλογία του σεναριογράφου – σκηνοθέτη για την ελληνική Επανάσταση, μετά τις ταινίες «Έξοδος 1826» και «Πολιορκία» και παρουσιάζει τα αληθινά γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης τον Σεπτέμβριο του 1821.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τον Νεοζηλανδό ηθοποιό Manu Bennett (Spartacus, Hobbit, Arrow) και τους Γιάννη Αϊβάζη, Βύρωνα Κολάση, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Δημήτρη Παπαδόπουλο, Παναγιώτη Καρμάτη, Μανώλη Σαββίδη, Αντώνη Σιώπκα, Κωνσταντίνο Καραθωμά και Σπύρο Μπιμπίλα.

Σε σημαντικούς ρόλους συναντάμε τους Κωνσταντίνα Μυλωνά, Κωνσταντίνο Λάγκο, Χρύσα Κοντογιώργου, Λευτέρη Δημηρόπουλο, Γεράσιμο Σοφιανό, Νίκο Πολοζιάνη, Γεωργία Μπιτάκου, Πέτρο Πέτρου, Σταύρο Δουκουζγιάννη, Χριστίνα Πιερή, Γιάννη Περδίκη, Δάνη Νικολαΐδη, Σταύρο Παρχαρίδη, Δημήτρη Τσιλινίκο, Βασίλη Τελίδη, Αριστείδη Σιναπίδη, Γιάννη Λαζαρίδη, Στέργιο Κωνσταντζίκη, ενώ συμμετέχουν οι Γιάννης Μπάρλος, Μάκης Τάντσης, Σταύρος Ιωαννίδης, Μηνάς Δασκαλόπουλος, Στέλιος Δαφνομήλης, Γιώργος Χατζηθεοδώρου, Σταύρος Καραγεωργιάδης, Σωκράτης Υδραίος, Σπύρος Κατσίρας, Νάντια Φαλέγκα, Χρύσα Τραΐτση, Κώστας Σιμσίρης, Γιώργος Σιμσίρης, αφοί Βραχιώλια, Ειρήνη Χαραλαμπίδου κ.ά..

Guests: Πέτρος Ίμβριος, Λεωνίδας Καλφαγιάννης. Τραγουδούν: Πέτρος Ίμβριος, Κατερίνα Λαζαρίδου, Πελαγία Χονδρού.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Μιχάλης και η Μυρσίνη, δυο νέα παιδιά, ετοιμάζονται να κάνουν το σπιτικό τους έχοντας όνειρα για μια ειρηνική και όμορφη ζωή. Την ίδια στιγμή, οι πέντε δημογέροντες της Σαμοθράκης αποφασίζουν να διώξουν τον Τούρκο φοροεισπράκτορα του νησιού και να συνταχθούν στο επαναστατικό κλίμα της εποχής. Ακολουθούν τρεις μήνες ειρήνης, ωστόσο το νησί προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο σύγκρουσης. Έτσι δημιουργείται μια ομάδα ανθρώπων που κινεί τα νήματα, με τη συμμετοχή των πέντε δημογερόντων, της οικογένειας Βισβίζη, ενός οπλαρχηγού από τη Σάμο κι ενός μυστηριώδη ξένου άντρα με το όνομα Αράν. Στα τέλη Αυγούστου, η Σαμοθράκη κυκλώνεται από τουρκικά πλοία. Ο καθένας από τους ήρωες θα βρεθεί αντιμέτωπος με το κακό που έρχεται. Ο μεγάλος αγώνας για επιβίωση ξεκινά…

Συνδιοργάνωση: Πολιτιστικό Σωματείο Άρατος (Παράρτημα Ιστορικού Κινηματογράφου και Αναβίωσης – Αίγιο), Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιαλείας, Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας. Με την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και της Αντιδημαρχίας Τουρισμού Δήμου Αιγιαλείας.
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 7 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων (συστήνεται): -στο ταμείο του Δημοτικού κινηματογράφου «Απόλλων», ώρες έναρξης ταινιών, -στο περίπτερο Ζόμπου στην Τρίγωνη Πλατεία, -στο κατάστημα σιδηρικών Κακογιάννη, -στο κατάστημα ελαστικών Φράγκου. Ομαδικά εισιτήρια για μέλη συνδιοργανωτών φορέων: 6 ευρώ. -Βιβλιοπωλείο Βιβλίο και Εικόνα, Ερμού 21. – Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου (ΔΗΚΕΠΑ) Δημήτρη Ζωιτσούδη, πρωινές ώρες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr