background img
banner
banner

Εκδηλώσεις τιμής στους Νωνακριδείς ήρωες!

ΔΙΗΜΕΡΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΩΝΑΚΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Με πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, υποδέχονται τις δύο πρώτες ημέρες του Απριλίου οι κοινότητες Αγίας Βαρβάρας, Ζαρούχλας, Μεσορρουγίου, Περιστέρας, αλλά και οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι της Νωνάκριδος.

Πρόκειται για τις εκδηλώσεις με γενικό τίτλο “Οι πρώτες τουφεκιές στις πόρτες Αγριδίου”, που θα γίνουν το Σάββατο 1 Απριλίου και Κυριακή 2 Απριλίου στο μνημείο ηρώων της πλατείας Μεσορρογίου και στο χωριό της Αγίας Βαρβάρας, αντίστοιχα. Τις εκδηλώσεις στηρίζει ο δήμος Αιγιάλειας, η Δ.Ε. Ακράτας αλλά και η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Το πρόγραμμα

Η παρουσίαση των σημαντικών αυτών εκδηλώσεων στην ορεινή Αιγιάλεια, έχουν σε κάθε περίπτωση, τιμητικό αλλά και ιστορικό “βάρος”, καθώς στις συγκεκριμένες περιοχές, οι τοπικοί ήρωες της Επανάστασης του ‘21 έδωσαν την ζωή τους και πότισαν με το αίμα τους το χώμα αυτών των χωριών, προκειμένου οι σημερινοί Αιγιαλείς να ζουν και να είναι ελεύθεροι. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει αρχικά Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο ηρώων στο Αγρίδι το Σάββατο 1η Απριλίου στις 4.30 το μεσημέρι, ενώ αμέσως μετά, στην πλατεία του χωριού θα γίνει Ιστορικός Περίπατος μέχρι την πλατεία του Μεσορρουγίου και εν συνεχεία ομιλία, από τον καθηγητή Νεότερης Ιστορίας Αθανάσιο Φωτόπουλο.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 2 Απριλίου, οι όμορφες εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, όπου από τις 7.00 το πρωί η “φορτισμένη” με μνήμη ημέρα, θα ξεκινήσει με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία – Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, ενώ στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί παρέλαση τμημάτων της Ιστορικής Αναβίωσης, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του χωριού. Στις 11.30 θα ακολουθήσει θεατρική παράσταση από την ομάδα “Αναγέννησις Ακράτας” με θέμα την απελευθέρωση της περιοχής από τον τουρκικό ζυγό.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί περίπου στη 1.00 το μεσημέρι, με την ομιλία – αναφορά του Ιστορικού Αθανασίου Φωτοπούλου. Να σημειωθεί ότι, αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης, θα παρατεθεί μπουφές στους προσκεκλημένους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr