background img
banner
banner

ΙΑΣΟΝΑΣ ΦΩΤΗΛΑΣ: «Είναι η αναγνώριση της γηριατρικής ως εξειδίκευση στις προτεραιότητες του Υπουργείο Υγείας;»

Την προώθηση της Γηριατρικής ως εξειδίκευση και στην αναγνώριση της κατάρτισης με συγκεκριμένα κριτήρια που θα αφορούν γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων επισημαίνει ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής ΝΔ Αχαΐας με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας.

΄΄Δεδομένου ότι η πληθυσμιακή ομάδα του γηριατρικού πληθυσμού διαρκώς αυξάνεται οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες για την καλύτερη φροντίδα των ανθρώπων αυτών. Επειδή στη χώρα μας σε αναντιστοιχεία με πολλές χώρες της Ε.Ε. δεν έχουμε φροντίσει στη λειτουργία ενός ολοκληρωμένου πλαισίου εκπαίδευσης αλλά και ύπαρξης συγκεκριμένων δομών για την φροντίδα της ηλικιακής ομάδας των άνω των 75 ετών αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία της ολοκληρωμένης φροντίδας των ανθρώπων αυτών οι οποίοι παρουσιάζουν πολλές ιδιαιτερότητες΄΄, αναφέρει ο Αχαιός βουλευτής.

Επίσης, τονίζει: ΄΄Επιπλέον, υπάρχουν γιατροί στο εξωτερικό εξειδικευμένοι στη συγκεκριμένη ειδικότητα οι οποίοι επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα μας και ταυτόχρονα υπάρχουν επιστημονικοί σύλλογοι με πλούσια δράση στον χώρο, η χώρα μας έχει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις προκειμένου να αναπτύξει και να προωθήσει την ειδικότητα της Γηριατρικής. Για τον λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός αν σκοπεύει να αναγνωρίσει τη γηριατρική ως γνωστικό αντικείμενο, ή αν σκοπεύει να προωθήσει την γηριατρική ως ειδικότητα΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr