background img
banner
banner

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Αίγιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της ιστορικής επετείου της «25ης Μαρτίου 1821» δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, από τον δήμο Αιγιαλείας. Η εθνική εορτή θα τιμηθεί και φέτος με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα, με κυριότερη εκδήλωση την παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στις 11.45 το πρωί του Σαββάτου 25 Μαρτίου, στην οδό Μητροπόλεως.Ειδικότερα, θα γίνουν στην πόλη οι πιο κάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

Πέμπτη 23 Μαρτίου: Γενικός σημαιοστολισμός (σπίτια, καταστήματα, Δημόσια, Δημοτικά και Ν.Π.Δ.Δ., Καταστήματα και πλοία, που βρίσκονται στο λιμάνι) από τις 8.00΄το πρωί μέχρι και τη Δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου. Φωταγώγηση του Μνημείου των Ηρώων και όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, ως και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 23ης, 24ης & 25ης Μαρτίου. Ομιλίες και ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμούς κλπ. με φροντίδα Δ/ντων των Σχολείων, Προϊσταμένων των Δημοσίων Υπηρεσιών & των Διοικήσεων των Ν.Π.Δ.Δ και Οργανισμών.

Παρασκευή 24 Μαρτίου: Ώρα 12.00: Προσκύνημα μαθητών και μαθητριών των Σχολείων, Ελλήνων Προσκόπων & Ελληνίδων Οδηγών, (αντιπροσωπειών μιας διμοιρίας με τους σημαιοφόρους και παραστάτες), στο Μνημείο των Ηρώων (Υψηλά Αλώνια), με επικεφαλής Καθηγητές, Δασκάλους και βαθμοφόρους, παρουσία της Δημοτικής Αρχής. Η χορωδία του 2ου Γυμνασίου Αιγίου υπό την Δ/νση του κ. Ευθύμιου Νικολακόπουλου, καθηγητή Μουσικής, θα ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών εκ μέρους των Σχολείων και ενός λεπτού σιγή. Τελετάρχες ορίζονται: Ο κ. Αντώνιος Γκολόης εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου και ο κ. Κωνσταντίνος Χριστοδουλόπουλος εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του του 4ου Γυμνασίου Αιγίου.

Κατάθεση στεφάνων και παρέλαση

Σάββατο 25 Μαρτίου: Ώρα 10.15: Πέρας προσέλευσης αντιπροσωπειών Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κλπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους μπροστά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» (ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ) Αιγίου και της Φιλαρμονικής για απόδοση τιμών. ΩΡΑ 10.30΄: Δοξολογία στον Ιερό Μ. Ναό «ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» (ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ) Αιγίου Μετά τη Δοξολογία και προηγουμένης της Φιλαρμονικής, μετάβαση του Ιερού Κλήρου, των επισήμων, των αντιπροσωπειών των σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κλπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, στο Μνημείο Ηρώων (Υψηλά Αλώνια) όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση. Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον εκπαιδευτικό —Υποδ/ντη του 2ου Γυμνασίου Αιγίου κ. Ιωάννη Μπαρδούτσο. (Σε περίπτωση ακαταλληλότητας του καιρού ο πανηγυρικός θα εκφωνηθεί στον Ι. Μ. Ν. «ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» (ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ) Αιγίου» μετά τη Δοξολογία.) Μετά το πέρας αυτής θα κατατεθούν στεφάνια από τον κ. Δήμαρχο, τις Αρχές και τους φορείς της πόλης. Τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Μετά το τέλος της κατάθεσης των στεφάνων ο Ιερός Κλήρος και οι Αρχές θα παρακολουθήσουν την παρέλαση, από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Ι.Μ. Ν. «Φανερωμένης».

Ώρα 11.45΄: ΠΑΡΕΛΑΣΗ: Εκκίνηση των τμημάτων των Σχολείων και των Συλλόγων που θα παρελάσουν, προηγουμένης της Φιλαρμονικής Αιγίου, η οποία μόλις φθάσει στο ύψος των Επισήμων θα παραταχθεί στο χώρο απέναντι από αυτούς. Τον Συντονισμό των εκδηλώσεων έχει ο Αντιδήμαρχος Ευστράτιος Βαρδάκης ΤΕΛΕΤΑΡΧΕΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ: ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑ ΑΓΛΑΪΑ ΣΑΛΑΜΟΥΡΑ ΚΑΙ Κ. ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ Όσοι θα καταθέσουν στεφάνι πρέπει να το δηλώσουν στο Δημαρχείο και στα τηλέφωνα: 2691061063 (εσωτ.5) , μέχρι 23/03/2023 και ώρα 13:00΄ εργάσιμες ημέρες και ώρες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr