background img
banner
banner

Στην… αντεπίθεση για το σταφιδικό ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου

ΔΡΙΜΥ «ΚΑΤΗΓΟΡΩ» ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΚΑΠ

Για εμπαιγμό απέναντι στους σταφιδοπαραγωγούς κατηγορεί την κυβέρνηση ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», σε ό,τι αφορά την πολιτική της για τη μαύρη κορινθιακή σταφίδα και γενικότερα την… κατρακύλα στις τιμές των αγροτικών προϊόντων. Παράλληλα, κατηγορεί και τις προηγούμενες κυβερνήσεις όπως και τα κόμματα που στηρίζουν την Ε.Ε. και την ΚΑΠ, καθώς, όπως αναφέρει, εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται από τον Σύλλογο, ΄΄ο εμπαιγμός της κυβέρνησης απέναντι στους σταφιδοπαραγωγούς συνεχίζεται. Σύμφωνα με όσα διαρρέονται (αγνοείται ακόμη επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης) από την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υπ. κ. Γεωργαντά, κυβερνητικών βουλευτών της ΝΔ, των εμπόρων και συνεταιρισμών σταφίδας αλλά και φερόμενων ως εκπροσώπων αγροτών, ασχέτως αν αγνοούνται από τις αγώνες των τελευταίων ετών, θα δοθεί ενίσχυση για τη σταφίδα που θα φτάνει τα 15 λεπτά το κιλό. Δηλαδή λιγότερο από ψίχουλα και καμία σχέση δεν έχει με τις πραγματικές ανάγκες – διεκδικήσεις των σταφιδοπαραγωγών για να μπορέσουν επιβιώσουν και να συνεχίσουν να καλλιεργούν κορινθιακή σταφίδα΄΄.

Καταγγέλλει επικοινωνιακό παιχνίδι

Και συνεχίζει: ΄΄Και όλα αυτά για να στηθεί ένα επικοινωνιακό παιχνίδι από όσους, μέρες πριν την συνάντηση, πλακώνονταν για να κλείσουν θέση δίπλα στον υπουργό και να φτάνουν στο σημείο να καλλιεργούν πανηγυρικό(!) κλίμα για το ύψος της ενίσχυσης.
Εξάλλου, η ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια, αφού παρά τις κινητοποιήσεις μας από πέρυσι κιόλας δεν έχει πάρει κανένα μέτρο, μη αποδεχόμενη το κύριο αίτημά μας για διαμόρφωση κατώτατης εγγυημένης τιμής, μαζί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ και την ΚΑΠ, γιατί αντιτίθεται στους νόμους της ελεύθερης αγοράς! “Νόμοι” που μάλλον καταργούνται όταν αφορά τις επιδοτήσεις των εφοπλιστών, των εταιρειών ηλεκτρικού ρεύματος και άλλων μονοπωλιακών ομίλων, που ενισχύονται με ζεστό χρήμα΄΄.

Η θέση του Α.Σ.Α. για το νερό

Στη συνέχεια, ο Α.Σ.Α. τοποθετείται για το νερό, τονίζοντας: ΄΄Ταυτόχρονα αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά η υποκρισία όλων των κυβερνήσεων που στο όνομα της δήθεν προστασίας του νερού, εμπορευματοποιούν τη χρήση του, τις υποδομές του, τις εργασίες συντήρησής του. Αυτή η πολιτική, που στηρίζει τις καπιταλιστικές επενδύσεις στον κλάδο, οδηγεί σε εκτόξευση των τιμολογίων του νερού για τον λαό, σε δραστικό περιορισμό της διάθεσης του νερού στον αγροτικό τομέα και επιβάλλει την επιχειρηματική λειτουργία των επιχειρήσεων ύδρευσης με γνώμονα το κέρδος. Υπερασπιζόμαστε με αποφασιστικότητα το δικαίωμα του λαού ενάντια στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου και των διάφορων ΜΚΟ, που αποτελούν τους “αγγελιοφόρους” της εκμετάλλευσης του πολύτιμου αυτού φυσικού πόρου΄΄.

Συνέχιση διεκδικήσεων και αγώνα

Και καταλήγει: ΄΄Ξέρουμε πολύ καλά, πως ό,τι κερδήθηκε, κερδήθηκε με σκληρό ανυποχώρητο αγώνα κόντρα στις κυβερνήσεις και μεγαλοβιομήχανους-εμπόρους. Έτσι και τώρα θα συνεχίσουμε, διεκδικώντας ό,τι πραγματικά μας αξίζει: Εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, στη σταφίδα 2€/Kg. Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως δίνουν στους εφοπλιστές. Πλαφόν 0,7 λεπτά/Κwh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου ρύπων. Επιδότηση των μέσων, των εφοδίων και των ζωοτροφών. Όχι στο αίσχος των ανοιχτών τιμών. Καταγγέλλουμε την αισχροκέρδεια που γίνεται σε βάρος μας και σε βάρος όλων των καταναλωτών με τις ευλογίες των Κυβερνήσεων. Πουλάμε κάτω από το κόστος παραγωγής και τα προϊόντα μας πουλιούνται 5 ως 10 φορές ακριβότερα στα ράφια. Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις τώρα. Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς τις παραγωγές μας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr