background img
banner
banner

Συμπαράσταση στον αγώνα των δικαστικών υπαλλήλων

ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση, με ανακοίνωσή της, συμπαραστέκεται στον πολυήμερο αγώνα των εργαζομένων δικαστικών υπαλλήλων του Αιγίου και καλεί τους εργαζόμενους, τα σωματεία και φορείς της πόλης να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Όπως τονίζει, ΄΄τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις δικαστικές υπηρεσίες παραμένουν σοβαρά και οξύνονται. Η μία κυβέρνηση μετά την άλλη δεν λαμβάνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των αποδοχών των δικαστικών υπαλλήλων. Η υποστελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών οδηγεί τους εργαζόμενους σε αυτές να βγάζουν δουλειά για δύο και τρεις υπαλλήλους, ενώ αποτελεί τη βασική αιτία των καθυστερήσεων στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Ταυτόχρονα, οι αποδοχές των εργαζομένων παραμένουν καθηλωμένες αφού πρώτα μειώθηκαν σημαντικά. Η υπερωριακή εργασία που παρέχουν ουσιαστικά δεν αμείβεται. Οι νέες ψηφιακές δυνατότητες όχι μόνο δεν έχουν βελτιώσει τις εργασιακές συνθήκες των υπαλλήλων, αλλά έχουν οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση. Η επιλογή της μη κάλυψης των χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων εκφράζεται με οξύτερο τρόπο σε μικρότερες υπηρεσίες, που ουσιαστικά αδυνατούν να λειτουργήσουν. Τα σοβαρά αυτά προβλήματα προφανώς και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με αποσπάσεις΄΄.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, απαιτεί – όπως αναφέρει- την πρόσληψη όλου του απαιτούμενου προσωπικού για την κάλυψη των κενών στις δικαστικές υπηρεσίες του Αιγίου και όλης της χώρας. Ακόμη, να αμείβεται η υπερωριακή εργασία των δικαστικών υπαλλήλων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr