background img
banner
banner

ΤΕΜΠΗ: Πένθος ειλικρινές, υποκρισία και βανδαλισμός του μνημείου «Μαρφίν»!

-ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Σ. ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΥ-

Ήταν φρικτός πολύ ο θάνατος για τους συν(ανθρώπους) μας στα Τέμπη, ιδίως για όσους δεν σκοτώθηκαν ακαριαία! Και η θλίψη όλων των (συν)Ελλήνων μεγάλη. Για τους μεγαλύτερους αδικοχαμένους, αλλά και για τον «ανθό» της φοιτητιώσας –που λέγαμε παλιά- και όχι μόνον νεολαίας, που δεν …πρόλαβε να ταξιδέψει τη ζωή! Μακάρι να ήταν …αργόσυρτη σαν παλιός σιδηρόδρομος!

Δικαιολογημένη και η οργή, αλλά η ειλικρινής, όχι η επίπλαστη και η πολτικάντικη… Καταδικαστέα η υποκρισία και ο λαϊκισμός πάνω στους νεκρούς. Καθώς και η απελπισμένη προσπάθεια (προ)εκλογικής …ανάκαμψης, ιδίως απ’ αυτούς που ουδέποτε επέδειξαν ανάλογη πολιτική ευθιξία!

Ευλόγως ο Πρωθυπουργός λόγω του εθνικού πένθους, που –πέραν του …τυπικού τριημέρου- υπάρχει στην συλλογική συνείδηση του λαού, και από σεβασμό στους νεκρούς και στις οικογένειές τους, τις χαροκαμένες, επανεξετάζει την ημερομηνία των εκλογών. Η πιθαναλογούμενη 9η Απριλίου, μάλλον θα «γίνει» 21 ή 28 Μαΐου. Ορθώς, το έχει ανάγκη η χώρα και ο λαός μας.

Ας είναι η μνήμη αιωνία, και όπως είπε και ένας ιερωμένος «η …παρηγορία για τον χαμό τόσων νέων ανθρώπων είναι πως οι …σκάλες του Παραδείσου γέμισαν γαμπρούς και νύφες…»! Υ.Γ. Οι λίγες αυτές γραμμές γράφτηκαν πριν από τις διαδηλώσεις. Οι ειλικρινείς καλώς έγιναν, αλλά δίπλα στην άδολη νεολαία προστέθηκαν και αρκετοί …αμφιλεγόμενοι, με «αποκορύφωμα» …αυτούς που κατέστρεψαν το Μνημείο για τους νεκρούς της «Μαρφίν»! …

Ευτυχώς που ο (συμπολίτης μας) Χάρης «έφυγε» και δεν έζησε και αυτή την πίκρα!!! Αλλά οι τωρινοί -φοβερά- χαροκαμένοι γονείς, αλήθεια, πώς να παρηγορηθούν;


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr