background img
banner
banner

Άσχημη εικόνα, εγκατάλειψη και άναρχη αφισοκόλληση σε κλειστά καταστήματα

Άνοιγμα για την καλυτέρευση της συνολικής εικόνας της πόλης του Αιγίου, αλλά και των τουριστικών περιοχών που θα αποτελέσουν “πόλο έλξης” εν όψει του ερχόμενου καλοκαιριού, έγινε εκ μέρους του αντιδημάρχου Τουρισμού, προς τον δήμο και τους προέδρους των παραλιακών κοινοτήτων του δήμου. Ο Στράτος Βαρδάκης πρότεινε να ζητηθεί από τους ιδιοκτήτες των πολλών κλειστών καταστημάτων, να βελτιώσουν την εξωτερική εικόνα των ιδιοκτησιών τους που με αφίσες, σκουπίδια και σπασμένα τζάμια πλήττουν την αισθητική και την καθαριότητα. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, ο αντιδήμαρχος, με αφορμή την άσχημη εικόνα που παρουσιάζουν κάποια σημεία της πόλης σε κεντρικούς άξονες της αγοράς, με τις τζαμαρίες σε δεκάδες ξενοίκιαστους χώρους καταστημάτων ή τοίχους κτιρίων, να έχουν γίνει σημεία… “αφισοκόλλησης “, πρότεινε να ζητηθεί από τους ιδιοκτήτες να μεριμνήσουν για καθαρισμό των σημείων ή εάν αυτό δεν είναι εφικτό, να καλυφθούν κάπως οι άσχημες εικόνες. Επίσης, πρότεινε να οργανωθεί εμφανισιακά όσο καλύτερα γίνεται κάθε “θερινό” σημείο της Αιγιάλειας, λόγω της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.

΄΄Διαγωνισμοί κακής εικόνας πλήττουν την πόλη΄΄

Ο κ. Βαρδάκης χαρακτηριστικά, επισήμανε: ΄΄Η Παναγία μας επιστρέφει στο σπίτι της σε μία ωραία εκδήλωση η οποία θα γίνει στις 8 Απριλίου και είμαστε χαρούμενοι για αυτό. Επειδή όμως, έκανα μία βόλτα στην παραλία πρόσφατα, παρατήρησα ότι με “αγχώνουν” αυτά τα εγκαταλελειμμένα κτίρια της Ζ. Πηγής, τα οποία έχουν τα παράθυρά τους σπασμένα, μέσα υπάρχουν γκρεμίσματα, έχουν σκουπίδια και γενικά είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Θα παρελάσει πολύς κόσμος από την παραλιακή ζώνη και θα έρθουν εκατοντάδες επισκέπτες. Η εικόνα που παρουσιάζουν αυτά τα κτίρια δεν είναι όμορφη. Πώς θα μπορούσαμε να εξαλείψουμε αυτή την κακή εικόνα; Ξέρω βέβαια, ότι τα περισσότερα κτίρια από αυτά ανήκουν σε ιδιώτες. Μήπως θα ήταν εφικτό να… πιέσουμε τους ιδιοκτήτες τους, να… σουλουπώσουν κάπως αυτούς τους χώρους; Πιστεύω ότι είναι υποχρεωμένοι να καθαρίσουν ή έστω να βάλουν στα παράθυρα κάτι, ώστε να μην φαίνεται αυτή η βρωμιά που υπάρχει μέσα΄΄.

Σε ό,τι αφορά τις τζαμαρίες μη ενεργών καταστημάτων, σχολίασε: ΄΄Οι πρώην βιτρίνες και γενικά οι τζαμαρίες επιδίδονται σε διαγωνισμούς “κακής εικόνας” και πλήττουν την ποιότητα ζωής της πόλης. Υπάρχουν δεκάδες τέτοια σημεία στο κέντρο, όπως παραδείγματος χάριν στην Κλεομένους Οικονόμου, κάτω από την παλιά εμπορική τράπεζα και αλλού. Βρίσκονται μέσα στο κέντρο της πόλης και είναι κτίρια απολύτως εγκαταλελειμμένα γεμάτα με αφίσες παλιές και καινούριες. Θα έλεγε κανείς ότι λειτουργούν ως πίνακες ανακοινώσεων που όμως πλέον δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Αυτή η εικόνα με λυπεί ιδιαίτερα. Ας υποχρεώσουμε τους ιδιοκτήτες τους να καθαρίσουν τον χώρο τους, ας βάλουν κάτι μπροστά για να ομορφύνει το σημείο. Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες δείχνουν ακαταστασία και προχειρότητα και ο δήμος μας, ούτε ακατάστατος ούτε πρόχειρος είναι΄΄.

Συνεργασία με τους προέδρους παραλιακών κοινοτήτων

Πρότεινε τέλος να υπάρξει μία συνεργασία με όλους τους προέδρους των παραλιακών κοινοτήτων ώστε να γίνει ένας προγραμματισμός παρεμβάσεων για τις παραλίες. ΄΄Έχω διαπιστώσει πως υπάρχουν παραλίες χωρίς καλάθια, με σπασμένα παγκάκια, δέντρα που θέλουν περιποίηση. Πρέπει όλα αυτά να τα φροντίσουμε΄΄, ανέφερε ο κ. Βαρδάκης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr