background img
banner
banner

Αναβάθμιση ναι, αλλά με επιχειρήματα…

ΓΙΑ ΤΟ Γ΄ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΙΓΙΟΥ

Την αναγκαιότητα (;) αναβάθμισης του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Αιγίου σε Υπολιμεναρχείο… ανέσυρε η προ ημερών συνάντηση του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου με και της προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας Μαρίας Ιατροπούλου με τον πρόεδρο και α’ αντιπρόεδρο της Ένωσης Λιμενικών Κ.Δ. Ελλάδος Χαράλαμπο Πλαστουργό και Γεώργιο Ρόζο.

Στην συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς η προσπάθεια που καταβάλλεται για την αναβάθμιση της Λιμενικής αρχής Αιγίου, μιας και οκτώ έτη μετά τη δημοσίευση και ισχύ του Π.Δ. 81/2014, γνωστού και ως «Λιμενικού Καλλικράτη», δυνάμει του οποίου το Υπολιμεναρχείο Αιγίου υποβαθμίστηκε σε Λιμενικό Τμήμα, διαπιστώθηκε εκ του αποτελέσματος η δημιουργία πλειάδας προβλημάτων, με κυριότερο τη διαδικασία στελέχωσης και τοποθέτησης προσωπικού.

Ο κ. Καλογερόπουλος και η κ. Ιατροπούλου αναφέρθηκαν και σε άλλες αρνητικές παράμερους με τοπικές προεκτάσεις που προκλήθηκαν από την υποβάθμιση της Λιμενικής αρχής Αιγίου και συμφωνήθηκε ότι είναι καίριας σημασίας για την τοπική κοινωνία η αναβάθμισή της σε αυτοτελή Υπηρεσία. Μετά από διαλογική συζήτηση, τόσο ο δήμαρχος όσο και η πρόεδρος του ΔΛΤΑ διαβεβαίωσαν τους κ.κ. Πλαστουργό και Ρόζο πως θα υποστηριχθεί αρμοδίως η προσπάθεια αναβάθμισης της Λιμενικής Αρχής Αιγίου και τους ευχήθηκαν καλή δύναμη στο συνδικαλιστικό τους έργο.

Η εν λόγω πρόταση πάντως, αν και θεμιτή όπως κάθε αναβάθμιση, θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και ίσως και υπόσταση για κάποιους, εφόσον προχωρήσει η λειτουργία της πορθμειακής γραμμής είτε μέσω του ηλεκτρονικού πλοίου είτε μη, με την πρώτη περίπτωση να είναι η μόνη πιθανή.

Κύκλοι του Λιμενικού αναφέρουν πως με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν υπάρχει αντικείμενο που να δικαιολογεί τη λειτουργία του Λιμενικού Τμήματος ως Υπολιμεναρχείο, ούτε έχει προκύψει λόγος από τη στιγμή που επήλθε η αλλαγή το 2014 με τον «Λιμενικό Καλλικράτη».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr