background img
banner
banner

Ασυνείδητοι πετούν κουτάβια στον δρόμο…

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ – ΝΕΟ «ΡΑΝΤΕΒΟΥ» ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Όσο αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής και Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας πασχίζουν ώστε να μην πολλαπλασιάζονται τα αδέσποτα αλλά και να δίνονται για υιοθεσία κουταβάκια ώστε να μην καταλήξουν στον δρόμο, τόσο συνεχίζεται η ασυνειδησία πολιτών που εγκαταλείπουν ανυπεράσπιστα σκυλιά σε πεζοδρόμια κι αυλάκια…

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Τετάρτης (προχθές) όπου τα μέλη του Φιλοζωικού περισυνέλεξαν μικρά κουταβάκια δίπλα σε μπάζα, τα οποία, κατά τα άλλα, ο ιδιοκτήτης τους, τα είχε τυλίξει με ύφασμα για να μην κρυώνουν, πιστεύοντας (;) πως αυτό είναι αρκετό για να προστατευθούν από τις κακουχίες ή το κρύο του δρόμου που τα παράτησε.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος, που στηρίζεται σε εθελοντική προσφορά ευαισθητοποιημένων πολιτών απευθύνει έκκληση για βοήθεια, καθώς έχει συγκεντρώσει πολύ μεγάλο αριθμό κουταβιών και δεν υπάρχει χώρος να φιλοξενηθούν καινούρια. Επιπλέον, ζητά να τα φιλοξενήσει κάποιος προσωρινά καθώς, όπως εξηγεί, «όλα τα κουτάβια που βρίσκονται πρέπει να περνούν μία περίοδο καραντίνας πριν μπουν μαζί με άλλα κουταβάκια. Διαφορετικά, πρέπει να έχουμε πάρα πολλούς χώρους για κάθε φουρνιά κουταβιών που βρίσκουμε όπως και πάρα πολλά άτομα. Αν θέλει να βοηθήσει κάποιος να επικοινωνήσει με τη σελίδα μας στο facebook ή το 6942523268.

Εν τω μεταξύ, ο αγώνας για να δοθούν κουτάβια για υιοθεσία, συνεχίζεται καθώς μεθαύριο Κυριακή 2 Απριλίου, κουτάβια από το Αίγιο θα ταξιδέψουν για την Αθήνα, αναζητώντας οικογένειες. Συγκεκριμένα, ο δήμος Βριλησσίων διοργανώνει γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων, την Κυριακή 2 Απριλίου, στο πάρκο Μίκης Θεοδωράκης, από τις 11:00 έως τις 15:00, Υμηττού 57 στα Βριλήσσια. Η δράση τελεί σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Αιγιαλείας, τον δήμο Αιγιαλείας και το 4ο Σύστημα Προσκόπων Βριλησσίων.

Μιλώντας με αριθμούς

Παρουσιάζουν ενδιαφέρον τα παρακάτω στοιχεία του Φιλοζωικού Συλλόγου.

# Από τις 18-12-2021 έως σήμερα (σε διάστημα 15 μηνών) έχουν διοργανωθεί στην Αττική:

# 23 γιορτές υιοθεσίας στις οποίες παραβρέθηκαν περίπου 350 σκυλάκια. Αυτά τα σκυλάκια που πήγαν στις γιορτές, για να βρουν την οικογένειά τους, κάποιοι εθελοντές τα περισυνέλεξαν από κάμπους, βουνά, λαγκάδια και ποτάμια. Αυτά τα σκυλάκια έχουν αποπαρασιτωθεί εμβολιαστεί και τσιπαριστεί. Κάπου φιλοξενούνται, εθελοντές κάθε μέρα τα ταΐζουν, τα καθαρίζουν, τα κανακεύουν. Κάποια χρειάζονται θεραπεία για τύφο, ψώρα, διάρροιες.

# Σε κάθε γιορτή παρεβρίσκονται περίπου 15 εθελοντές που θυσιάζουν κάθε 2η Κυριακή τους με κρύο ή με ζέστη. Όσα δεν υιοθετούνται, επιστρέφουν στις φιλοξενίες που μπορεί να διαρκέσουν μήνες ή και χρόνια.

# Για 5 μήνες φιλοξενούνταν 15 σκυλάκια κατά μέσο όρο, σε χώρο που δεν είχε τρεχούμενο νερό και οι εθελοντές έπρεπε να κουβαλάνε 60-80 λίτρα νερό κάθε μέρα. Όσα επιστρέφονται μετά από μια βδομάδα, ένα μήνα, ένα χρόνο, φιλοξενούνται από εθελοντές στην Αθήνα. Σ’αυτά των γιορτών υιοθεσίας, προστίθεται ένας μεγάλος αριθμός κουταβιων κυρίως, που θα βρει υιοθεσία εκτός των γιορτών και που ανεβάζει σε μη διαχείρισιμα νούμερα τον αριθμό των περιστατικών που καλούνται οι εθελοντές να αντιμετωπίσουν.

Γι ´ αυτό τον λόγο και τους ευχαριστούμε από καρδιάς.

Είναι πολύ περισσότεροι οι Σύλλογοι, Φιλοζωικές και ιδιώτες που μας έχουν στηρίξει και θα τους ευχαριστήσουμε δημόσια.
# Ως γνωστόν οι περισσότεροι εθελοντές είναι εργαζόμενοι με παραπάνω από 8 ώρες απασχόλησης καθημερινά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr