background img
banner
banner

ΒΟΛΕΪ: Ηρακλής και άγχος “λύγισαν” τον Α.Ο. Αιγιαλέων (0-3)

ΤΑ “ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ” ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ

Ο Α.Ο. Αιγιαλέων δεν κατάφερε να κλείσει νικηφόρα την κανονική περίοδο στο πρωτάθλημα της pre league εξασφαλίζοντας πρόωρα την παραμονή του και πλέον θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία μέσα από τη διαδικασία των πλει άουτ. Έχασε το απόγευμα του Σαββάτου το καθοριστικό παιχνίδι από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης με 0-3 σετ στο κλειστό του Αιγίου με τον “γηραιό” να πανηγυρίζει τη συμμετοχή του στα πλέι οφ ανόδου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ηρακλή να επικρατεί εύκολα με 25-17 στο πρώτο σετ και να παίρνει στις λεπτομέρειες το δεύτερο (23-25) τελειώνοντας οριστικά τον αγώνα αφού το τρίτο σετ είχε διαδικαστικό χαρακτήρα (22-25). Παρά την ήττα οι 150 Αιγιώτες φίλαθλοι χειροκρότησαν θερμά τα “λιοντάρια” δείχνοντας την στήριξή τους εν όψει της συνέχειας.

Άρης, Αιγιαλέων, Πανερυθραϊκός και Περσέας θα αγωνιστούν για την παραμονή τους στην κατηγορία στα πλέι άουτ. Ο Άρης θα αντιμετωπίσει τον Περσέα και η ομάδα του Αιγίου τον Πανερυθραϊκό με στόχο τις δύο νίκες, ξεκινώντας από τις έδρες των ομάδων που τερμάτισαν πιο ψηλά στη βαθμολογία. Οι δύο που θα περάσουν ξεμπλέκουν με την παραμονή και οι δύο χαμένοι θα συνεχίσουν με το ίδιο σύστημα (στις δύο νίκες).

Ο ηττημένος θα υποβιβαστεί στην Α2.

Κέρκης Σάμου, Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου και Ηρακλής Θεσσαλονίκης είναι οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες που θα παλέψουν στα πλέι οφ για την άνοδο στην Volley League και απομένει να μάθουμε ποια από τις Καλαμάτα 80, Α.Ε.Κ. θα πάρει την απευθείας άνοδο στην μεγάλη κατηγορία και ποια θα συμπληρώσει την τετράδα των πλέι οφ.

Παναγιώτης Παπαδόπουλος

Παναγιώτης Παπαδόπουλος: “Δεν μπήκαμε συγκεντρωμένοι, δίκαιη η νίκη του Ηρακλή”

Ο προπονητής του ΑΟ Αιγιαλέων ήταν φανερά απογοητευμένος μετά τη λήξη του αγώνα, δεν έκρυψε όμως την πίστη του ότι η ομάδα θα τα καταφέρει στα πλει αουτ και θα παραμείνει στην κατηγορία. Μιλώντας στο protionline.gr ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος τόνισε: “Δυστυχώς μπήκαμε πολύ άσχημα στο πρώτο σετ και το πληρώσαμε. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και ο Ηρακλής ήταν καλύτερος και δίκαια έφτασε στην τελική επικράτηση. Πιστεύουμε όμως στην ομάδα μας και ήδη το μυαλό μας είναι στο πρώτο παιχνίδι με τον Πανερυθραϊκό στο Αίγιο που θα πρέπει να το κερδίσουμε οπωσδήποτε. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας για τη στήριξη και τον περιμένουμε κοντά μας και στη συνέχεια”.

Ευχαριστεί τον φίλαθλο κόσμο

Παρά την πικρία για την ήττα η διοίκηση του ΑΟ Αιγιαλέων μετά τη λήξη εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: “Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος Pre league ανδρών έληξε με ήττα 0-3 για τον Α.Ο. Αιγιαλέων κόντρα στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Αν και προχωράμε στη διαδικασία των play out από το ερχόμενο κιόλας Σάββατο, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους των λιονταριών, νέους και πιο παλιούς, που σε κάθε αγωνιστική στήριξαν την ομάδα μας με μια αγάπη που είναι για εμάς ανεκτίμητη! Οι Αιγιώτες φίλαθλοι είναι η ψυχή του Α.Ο. Αιγιαλέων και σας περιμένουμε όλους ξανά κοντά μας καθώς θα παλέψουμε και φέτος για την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Με εκτίμηση και ευγνωμοσύνη, οι παίκτες, οι προπονητές και η διοίκηση”

Η αναμέτρηση του Φλοίσβου με την Α.Ε.Κ. απομένει για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος της Pre League, με την Καλαμάτα 80 να είναι αυτή την στιγμή 1η στην βαθμολογία και στο +3 από την Ένωση. Αν η Α.Ε.Κ. πάρει το τρίποντο (3-0 ή 3-1 σετ) κόντρα στον Φλοίσβο θα πάρει την απευθείας άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία με την ομάδα της Μεσσηνίας. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα η Καλαμάτα 80 θα είναι αυτή που θα τερματίσει 1η.

Διαιτητές: Γεράνιος, Λιναρδάτος, Παρατηρητής: Πετούσης.
Α.Ο. ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ (Παναγιώτης Παπαδόπουλος): Κανάς, Σαλαβασίδης, Μούρτζης, Λιβαθηνός, Βασιλάκος, Μαυραγάνης / Σύρος (λ), Μαρτίνο (λ), Δρακόπουλος, Τσιχλιάς, Φερτάκης.
Ν.Γ.Σ.Θ. ΗΡΑΚΛΗΣ (Θανάσης Στράντζαλης): Γιαμμακίδης, Κάουτσμαν Παπαδημητρίου Θ., Αλεξάκης, Γκόρτσανιουκ, Μπαρδούκας / Ρωμαλιάδης (λ), Παπαδημητρίου Παλανκάϊ, Αναστασιάδης.

Η διαδικασία των πλει αουτ

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 6 έως και 9 θα αγωνισθούν σε Play Out με το πιο κάτω σύστημα μέχρι να συμπληρώσουν δύο (2) νίκες (μη συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της Α’ Φάσης).
(6) v (9) -> (1)
(7) v (8) -> (2)
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη της Α’ Φάσης.
Οι νικητές των αγώνων (1) και (2) θα καταλάβουν τις θέσεις 6 και 7 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν μεταξύ τους στον Τελικό Βαθμολογικό Πίνακα στην Α’ Φάση του πρωταθλήματος.

Αγώνες για τις θέσεις 8 και 9: Η(1) v Η(2)

Οι δύο ηττημένοι των αγώνων των Play Out 6-9, θα αγωνιστούν μεταξύ τους για την 8η και την 9η θέση μέχρι να συμπληρώσουν δύο (2) νίκες (μη συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της Α’ Φάσης). Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη της Α’ Φάσης.

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής

Α.Σ. Κέρκης – Ο.Π.Α.Θ. Περσέας 3-1 (25-20, 23-25, 25-23, 25-21)
Α.Σ. Άρης – Α.Σ. Πανερυθραϊκός 2-3 (25-16, 21-25, 20-25, 27-25, 9-15)
Α.Ο. Αιγιαλέων – Ν.Γ.Σ.Θ. Ηρακλής 0-3 (17-25, 23-25, 22-25)
Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023
«Σοφία Μπεφόν», 19.00: Α.Ο. Φλοίσβος – Α.Ε.Κ.

Η βαθμολογία

Καλαμάτα 43
ΑΕΚ 40
Κέρκης 37
Φλοίσβος 24
Ηρακλής 20
—————————————————–
Αρης 16
Αιγιαλέων 15
Πανερυθραϊκός 14
Φλοίσβος 4


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr