background img
banner
banner

Δημοτική βιβλιοθήκη για όλους!

ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ

Όλοι οι πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα και όλοι έχουν δικαίωμα στη γνώση. Με αυτό το σκεπτικό, τα μέλη του Συμβουλίου Κοινότητας Αιγίου ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της κατασκευής ράμπας στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασής τους.

Ειδικότερα, επρόκειτο για εισήγηση του προέδρου της Κοινότητας Γιώργου Γκιώνη, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα των ατόμων με αναπηρίες, καθώς και πρόεδρος στο ΕΚ.Α.ΜΕ. ΑμεΑ Αιγίου. Όπως ο ίδιος εξήγησε στo protionline.gr, η αρχική του σκέψη προήλθε από σεμινάριο που παρακολούθησε το Ειδικό Κέντρο στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας πριν λίγο καιρό, το οποίο διοργανώθηκε από την Εθνική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες. ΄΄Μας δόθηκε η δυνατότητα να μάθουμε ακόμη περισσότερα σχετικά με τα δικαιώματα των ΑμεΑ και είδαμε πώς μπορούν να αναβαθμιστούν υπηρεσίες ώστε να διευκολύνεται η καθημερινότητά τους αλλά και να τους ανοιχτούν «νέοι δρόμοι»΄΄, είπε ο κ. Γκιώνης, σκεπτόμενος ότι δεν γίνεται άτομα με κινητικά προβλήματα να μην έχουν πρόσβαση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου.

Από την οδό Σταυρουλοπούλου

Κατέθεσε έτσι στο σώμα την πρόταση για δημιουργία ράμπας. Μάλιστα, όπως είπε, ΄΄προτείνουμε να γίνει μία κατασκευή στην οδό Σταυρουλοπούλου και όχι στην κύρια είσοδο της Βιβλιοθήκης επί της Βασ. Κωνσταντίνου καθώς υπάρχουν σκαλοπάτια. Αυτό που εκτιμούμε ότι θα είναι η καλύτερη λύση είναι να υποβαθμιστεί λίγο το κράσπεδο ώστε να είναι εφικτό να ανέβει αναπηρικό αμαξίδιο. Από εκεί και πέρα, να τοποθετηθεί ένα μικρό αναβατόριο με το οποίο το καρότσι θα οδηγείται στον κυρίως χώρο της Βιβλιοθήκης. Εκτιμούμε ότι το κόστος δεν θα είναι πολύ υψηλό και θα μπορέσει να υλοποιηθεί΄΄. Βεβαίως, ο τρόπος θα εξεταστεί από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, ενώ θα πρέπει να εγκριθεί και από το ΝΠΔΔ υπό το οποίο λειτουργεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη. Η απόφαση του Συμβουλίου Κοινότητας θα πάει προς έγκριση και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr