background img
banner
banner

Διαμορφώνεται το νέο κοιμητήριο στη Ροδοδάφνη

ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ

Ένα χρόνιο σοβαρό πρόβλημα βρίσκει λύση στη Ροδοδάφνη που ήταν μία από τις κοινότητες των οποίων τα κοιμητήρια έχουν γεμίσει. Προσφάτως καθαρίστηκε το οικόπεδο πλησίον του παλιού κοιμητηρίου, πραγματοποιούνται εργασίες διαμόρφωσης και θα δοθεί σε χρήση.

Πρόκειται για έκταση περίπου τριών στρεμμάτων που είχε αγοραστεί γι’ αυτό τον σκοπό από την εποχή του δήμου Συμπολιτείας, ωστόσο είχε γίνει χώρος μπαζών και άχρηστων υλικών. Μάλιστα, όπως εξηγεί στο protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργος Παλαιολογόπουλος, ήταν τόσα πολλά όλα αυτά τα υλικά που ήταν εξαιρετικά δύσκολο να καθαριστεί το οικόπεδο, κάτι που επιτεύχθηκε με τη βοήθεια της δημοτικής αρχής. ΄΄Ο χώρος αυτός απελευθερώθηκε και θα μπορέσει να λειτουργήσει ως νεκροταφείο, δίνοντας έτσι λύση σε ένα μείζον θέμα που εκκρεμεί πολύ καιρό. Σημειωτέον ότι είχαμε φτάσει σε σημείο να μην μπορούν κάτοικοι της περιοχής μας να θάψουν τους δικούς τους ανθρώπους εάν δεν είχαν δικό τους τάφο. Πλέον επιλύεται το πρόβλημα και βέβαια θα δίνονται νέοι τάφοι μόνο σε κατοίκους της Ροδοδάφνης΄΄, είπε ο πρόεδρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο κοιμητήριο θα δοθεί προς χρήση άμεσα, όταν δηλαδή ολοκληρωθούν οι εργασίες. ΄΄Αυτές τις μέρες προχωράμε σε περιμάνδρωση γύρω από τον χώρο από όλες τις πλευρές, ενώ θα κατασκευαστεί και σιδερένια πόρτα στο πάνω μέρος. Επίσης, θα γίνει και ειδική διαμόρφωση διαδρόμων ανάμεσα στους οποίους θα γίνουν οι τάφοι΄΄, πρόσθεσε ο κ. Παλαιολογόπουλος.

Παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο

Να σημειωθεί πως η Κοινότητα τις τελευταίες ημέρες έχει δώσει βαρύτητα και στο παραλιακό τμήμα προχωρώντας σε κοπές χόρτων και καθαρισμούς στην Άβυθο και αλλού καθώς και σε δεντροφύτευση στη θέση «Μάτι» σε σημεία που δεν υπήρχαν δέντρα. Συγκεκριμένα φυτεύτηκαν ήδη 50 αλμυρίκια. Επίσης, προχωρά σε επιδιορθώσεις παγκακίων αλλά και στην τοποθέτηση νέων τσιμεντένιων ώστε να αποφεύγονται οι φθορές.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr