background img
banner
banner

Η «Ένωση» έφερε κοντά τις γυναίκες

ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ – ΣΤΗΝ ΤΕΜΕΝΗ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ Ι. ΧΑΒΕΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

Μία πολύ ενδιαφέρουσα και ουσιαστική εκδήλωση που αφορά την ίδια την ζωή της σύγχρονης γυναίκας, πραγματοποιήθηκε προχθες 19 Μαρτίου από τον “Πολιτιστικό Σύλλογο Τέμενης Η Ένωση” έχοντας την πλήρη υποστήριξη του “Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού Αχαΐας Άλμα Ζωής”. Δεκάδες άνθρωποι, κάτοικοι της περιοχής και μέλη του συλλόγου, συμμετείχαν στη δεύτερη κατά σειρά δράση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Γιορτής της Γυναίκας από την “Ένωση” και ενημερώθηκαν για την σύγχρονη μάστιγα της παγκόσμιας υγείας που ονομάζεται καρκίνος του μαστού.

Με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου

Η δράση περιελάμβανε μία δίωρη ενημερωτική ομιλία και μία κλινική εξέταση μαστού εντελώς δωρεάν, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Συλλόγου.
Οι συμμετέχοντες, απέδειξαν περίτρανα την μεγάλη ευαισθητοποίηση που έχει ο κόσμος της Αιγιάλειας για αυτό το ύψιστο ζήτημα της υγείας, που αφορά γυναίκες κάθε ηλικίας. Η εκδήλωση ξεκίνησε περίπου στις 11 το πρωί, με τον σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε στους παρευρισκομένους ο πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Αλέξης Σωτηρόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον κόσμο για την συμμετοχή, ενώ επισήμανε το πόσο ουσιαστική είναι η πρόληψη σε τέτοια λεπτά ζητήματα στην αστική γυναίκα, αλλά και πώς αυτή, επηρεάζεται αρνητικά από την καθημερινότητα που ζει και δραστηριοποιείται.
Ο κ. Σωτηρόπουλος, υποσχέθηκε πολλές ακόμα δράσεις αναλόγου ύφους στο μέλλον, ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλης σημασίας προσπάθειες, που αφορούν την υγεία και την πρόληψη του καρκίνου στη σύγχρονη κοινωνία.

Ο κορυφαίος χειρούργος εξήγησε την σημασία του συχνού έλεγχου

Αμέσως μετά, το λόγο πήρε ο κεντρικός ομιλητής Μαστολόγος – Χειρουργός Ιωάννης Χαβελές, ο οποίος ανέπτυξε με απλά και κατανοητά λόγια, το πόσο σημαντικός είναι ο τρόπος ζωής των γυναικών στη σύγχρονη κοινωνία, η σημασία της κληρονομικότητας και η διατροφή και πάνω από όλα, ο τακτικός έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού.
Ο γιατρός, ο οποίος θεωρείται κατά πολλούς ένας από τους πέντε κορυφαίους χειρούργους στο είδος του στη χώρα, βρέθηκε να απαντά σε δεκάδες ερωτήσεις και να αναλύει με κάθε λεπτομέρεια, πολύ κατανοητά, κάθε πτυχή της ιδιαιτερότητας που μπορεί να έχει μία εξέταση μαστού ή η αντιμετώπιση ενός καρκίνου που εμφανίζεται ξαφνικά ή ενδεχομένως υπάρχει. Λίγο μετά η Ψυχολόγος του Άλματος Ζωής Πάτρας Άννα Μπελεβέγκα, μίλησε για το ιστορικό καρκίνων του μαστού στην Ελλάδα και για την συμπεριφορά των γυναικών που βιώνουν ένα τέτοιο πρόβλημα, ενώ επισήμανε την μεγάλη “φόρτιση” που δέχεται σε ψυχολογικό επίπεδο, μια τέτοια “μοιραία ανακάλυψη” καρκίνου του μαστού. Τέλος, η εθελόντρια και μέλος του συλλόγου Άλμα Ζωής Μαρία Αποστολόπουλου, διηγήθηκε την προσωπική της εμπειρία και πώς ο σύλλογος του νομού Αχαΐας “Άλμα Ζωής” την βοήθησε να ξεπεράσει ψυχολογικά και ηθικά το πρόβλημά της.
Περίπου 25 γυναίκες παραβρέθηκαν στην σημαντική αυτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχθες το μεσημέρι και ενημερώθηκαν πλήρως για τον καρκίνο, αλλά και για κάθε ιδιαίτερη πτυχή του ως γεγονός, όταν αυτός εμφανίζεται. Λίγο μετά το πέρας των διαλέξεων και για περίπου τρεις ώρες, 15 συνολικά γυναίκες μπήκαν στη διαδικασία να εξεταστούν επιτόπου από τον ειδικευμένο γιατρό, εντελώς δωρεάν, αλλά και να ενημερωθούν από την ψυχολόγο της δράσης για το πώς θα αντιμετωπίζουν στο μέλλον δυσπλασίες που πιθανόν να ανακαλύπτουν. Η δράση τελείωσε στις 4 το μεσημέρι, έχοντας επιτύχει πλήρως, σύμφωνα με τους οργανωτές, τους στόχους της.

Αλ. Σωτηρόπουλος: «Πραγματοποιήσαμε μία ξεχωριστή δράση με κοινωνικό χαρακτήρα»

Μιλώντας στο protionline.gr ο πρόεδρος της “Ένωσης” Αλέξης Σωτηρόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων για την βαθύτερη σημασία της δράσης που πραγματοποιήθηκε: “Προσπαθούμε να είμαστε πάντα κοντά στα θέματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη κοινωνία και ο δημότης της Αιγιάλειας. Για εμάς προέχει το καλό του χωριού και η ανάπτυξή του. Ο καρκίνος του μαστού είναι ένα πρόβλημα της καθημερινότητας της σύγχρονης γυναίκας, που πλέον και αντιμετωπίζεται πλήρως και προλαμβάνεται και κυρίως “κερδίζεται” ως το απόλυτο στοίχημα ζωής. Μαζί με τις πολιτιστικές δράσεις που κατά καιρούς πραγματοποιούμε, θελήσαμε να δώσουμε και μία ακόμα ξεχωριστή δράση, η οποία έχει κοινωνικό χαρακτήρα. Και το πετύχαμε πλήρως. Ευχαριστούμε τον κ. Χαβελέ και την ψυχολόγο για την συμμετοχή τους σε αυτή την προσπάθεια, αλλά πάνω από όλα τις γυναίκες του χωριού που αγκάλιασαν αυτή την ιδιαίτερη εκδήλωση και συμμετείχαν” επισήμανε ο πρόεδρος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr