background img
banner
banner

Κατάθεση στεφάνων με συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια | ΦΩΤΟ

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Το… ανάστημα της Αιγιάλειας ακόμη πιο ψηλά, όρθωσαν οι αντιπροσωπείες των σχολείων της Αιγιάλειας που κατέθεσαν στεφάνια τιμής στη μνήμη των Ηρώων της Επανάστασης του 1821, σε μία όμορφη και συγκινητική κατά γενική ομολογία εκδήλωση στα Υψηλά Αλώνια Αιγίου, το μεσημέρι της παραμονής της μεγάλης εθνικής εορτής, της 25ης Μαρτίου 1821.

Με υπερηφάνεια κατέθεσαν στεφάνια τα αγήματα

Κάτω από τον φωτεινό, ανοιξιάτικο ουρανό και με τη γαλανόλευκη στα χέρια, τα ολιγομελή αγήματα σχολείων, αποτελούμενα από σημαιοφόρους και παραστάτες, συνοδευόμενα από δασκάλους και καθηγητές, κατέφθασαν στις 12.00 στο Μνημείο των Ηρώων. Δεξιά και αριστερά του Μνημείου, δέσποζαν η ελληνική σημαία αλλά και το ένδοξο λάβαρο του εθνικού ήρωα της Επανάστασης Ανδρέα Λόντου, προσδίδοντας τη σπουδαιότητα που έπαιξε η πόλη της Βοστίτσας στην οριστική απελευθέρωση του ελληνικού γένους από τον τουρκικό ζυγό.

Εκτός από το προσκύνημα των μαθητών και μαθητριών των σχολείων, των δασκάλων και καθηγητών των διαφόρων μονάδων, αλλά και των εκπροσώπων των Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση, ενώ από την πολιτική ηγεσία του τόπου παρέστησαν, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Χριστόπουλος και Νίκος Καραΐσκος, η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Βάσω Ψυχράμη, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του δήμου  Δημήτρης Ελευθεριώτης, ο πρόεδρος της κοινότητας Αίγιου και το μέλος Γιώργος Γκιώνης και Σωκράτης Μαυρίδης αντίστοιχα, δεκάδες εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέλη συλλόγων και σωματείων της ευρύτερης περιοχής και αρκετός κόσμος της κοινωνικής ζωής της πόλης.

Ποιήματα για τους ήρωες και υψηλό φρόνημα της χορωδίας στην απόδοση του Εθνικού Ύμνου

Ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η στιγμή που δύο εκπαιδευόμενοι του Ε.Κ.Α.ΜΕ. κατέθεσαν πρώτοι τιμητικό στεφάνι και απήγγειλαν ένα ποίημα για τους ήρωες. Εκ μέρους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατέθεσαν στεφάνι μαθητές από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, λέγοντας το δικό τους ποίημα για την 25η Μαρτίου. Εν συνεχεία, από δύο μαθητές, κατέθεσαν στεφάνια από κάθε σχολείο απαγγέλλοντας διάφορα ποιήματα. Κατέθεσαν τα σχολεία: 1ο Γυμνάσιο Αιγίου, 2ο Γυμνάσιο, του 3ο Γυμνάσιο, 4ο Γυμνάσιο Αιγίου, Εσπερινό Γυμνάσιο Αιγίου, 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου, 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου, Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγίου, 1ο ΕΠΑ.Λ. Αιγίου και τέλος το 2ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Αιγίου.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Ηρώων, ενώ αμέσως μετά η 12μελης  χορωδία του 2ου Γυμνασίου Αιγίου υπό την διεύθυνση του καθηγητή Μουσικής Ευθύμιου Νικολακόπουλου, έψαλε με στόμφο τον Εθνικό Ύμνο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό τον άριστο συντονισμό των τελεταρχών Αντώνη Γκολόη και Κώστα Χριστοδουλόπουλου, εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής. Το αίσθημα της εθνικής υπερηφάνειας ήταν διάχυτο από όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, βάζοντας έτσι… “υποθήκη”, για την ιδιαίτερη σημασία που έχει η αυριανή γενική παρέλαση της 25η Μαρτίου, που θα διεξαχθεί στο κέντρο της πόλης του Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr