background img
banner
banner

Λαμβάνουν θέση οι μεγάλοι αντίπαλοι

ΚΑΛΠΗ ΣΤΙΣ 21 ΜΑΪΟΥ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ – IΑΣΟΝΑΣ ΦΩΤΗΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ. & ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR

Στο πεδίο της ακρίβειας και της οικονομίας εστιάζεται η σύγκρουση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπως φαίνεται από τις δηλώσεις των βουλευτών Ιάσονα Φωτήλα και Κώστα Μάρκου οι οποίοι κλήθηκαν από το protionline.gr να σχολιάσουν τη δήλωση του Πρωθυπουργού, την Τρίτη 28 Μαρτίου στο Υπουργικό Συμβούλιο με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημοποίησε την ημερομηνία προσφυγής στην κάλπη, της απλής αναλογικής.

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με τον Μάκη Φεσσιάν, εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Ε. Αχαΐας του κόμματος, η πόλωση των δύο μεγάλων αντιπάλων έχει στόχο να συσκοτίσει μια προδιαγραμμένη πορεία προς την επαναληπτική αναμέτρηση στις 2 Ιουλίου όπου το ζητούμενο είναι η συγκρότηση μιας σταθερής και υπεύθυνης κυβέρνησης με πρόγραμμα που θα δίνει απαντήσεις στα σημερινά κοινωνικά αδιέξοδα.

Θεσμικός ή εκτροπή

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε δεσμευτεί εξ αρχής ότι θα εξαντλήσει τετραετία και αυτό γίνεται σήμερα με τον ορισμό της ημερομηνίας των εθνικών εκλογών για την Κυριακή 21η Μαΐου. Θεσμικός και συνεπής, τόσο στις δηλώσεις του αυτές όσο και στις δεσμεύσεις του, από την ώρα που ανέλαβε, ο Πρωθυπουργός όρισε τις εκλογές πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου ώστε και η επαναληπτική προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, αν χρειαστεί, να μην γίνει στο μέσον του καλοκαιριού» σχολιάζει ο αχαιός βουλευτής της ΝΔ Ιάσονας Φωτήλας.

«Καλώς τον και ας άργησε…» απαντά από την πλευρά του ο αχαιός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου, αμφισβητώντας τους ισχυρισμούς -από την απέναντι πλευρά- περί θεσμικής ευθύνης ως προς την προσφυγή στην κάλπη. «Από τις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου και καθ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου είχαν αρχίσει τα παπαγαλάκια του Μαξίμου να προετοιμάζουν το κλίμα, ένα κλίμα τοξικής αντιπαράθεσης εν μέσω μιας πολιτικής κατάστασης συνεχώς επιδεινούμενης για την κοινωνία που καλλιεργήθηκε με ευθύνη του Πρωθυπουργού. Θα σεβαστούμε τις αποφάσεις, ήρθε η ώρα να μιλήσει η Δημοκρατία» σύμφωνα με τον κ.Μάρκου.

Φόβος εκτροχιασμού

Με αφορμή τα Τέμπη, οι δύο βουλευτές, ο καθένας από την δική του πλευρά, εκτιμούν διαφορετικά το πως η τραγωδία θα επηρεάσει την προεκλογική περίοδο.

«Το κοινωνικό αποτύπωμα της στιγμής είναι τα Τέμπη. Πηγαίνοντας προς τις εκλογές, τα δικαιολογημένα συναισθήματα της οργής, του θυμού και της αγανάκτησης θα αποχωρήσουν και θα επικρατήσει η σύνεση και η πολιτική λογική. Ο κόσμος θα συγκρίνει τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του και αντίστοιχα η κυβέρνησή μας, της ΝΔ. Θα κρίνει και ποιος μπορεί να εγγυηθεί για το μέλλον. Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε, κοιτάμε κατάματα την πρόκληση, θέλουμε να αξιολογούνται όλοι όσοι εργάζονται στο δημόσιο. Να κριθούν οι άξιοι και να μην επαναληφθούν ποτέ στο μέλλον τα Τέμπη…» σχολιάζει ο κ.Φωτήλας.

«Η αγανάκτηση του κόσμου διογκώνεται σήμερα όλο και περισσότερο, μετά και την τραγωδία των Τεμπών. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδέχεται τόσο τη σύγκριση όσο και την πολιτική σύγκρουση με την ΝΔ σε αυτό ο πεδίο, της ευθύνης του δημοσίου. Πιστεύουμε και θα αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ίδιοι σε κανένα πεδίο, της ηθικής, των πολιτικών επιλογών και βέβαια σε αυτό των αποτελεσμάτων της διακυβέρνησης» σύμφωνα με τον Κώστα Μάρκου.

Η Οικονομία

Οι δύο βουλευτές σχολιάζουν την κατάσταση στην οικονομία η οποία θα αποτελέσει βασικό συστατικό στοιχείο και σε αυτή την προεκλογική περίοδο… «Παραδώσαμε ένα δημοσιονομικό απόθεμα το 2019, το πλεόνασμα των 37 δισ. ευρώ. Η Κυβέρνηση αυτή αφήνει πίσω την ακρίβεια, την έλλειψη μέτρων προστασίας του κοινωνικού συνόλου, μια μεγάλη αύξηση στο δημόσιο χρέος της χώρας και την επιδείνωση του ισοζυγίου συναλλαγών» σχολιάζει ο Κώστας Μάρκου.

«Η κατάσταση στην οικονομία πρέπει να κριθεί υπό το πρίσμα μιας παγκόσμιας αρνητικής συγκυρίας με τις τιμές. Η κυβέρνηση έβαλε σειρά μέτρων με τα οποία βοήθησε και βοηθά τους ευάλωτους και τις επιδοτήσεις στην ενέργεια, Μarket pass, Power pass, Καλάθι του Νοικοκυριού κτλ. Θα συνεχίσουμε τα μέτρα, αφήνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ το… προνόμιο να μιλά για μείωση ΦΠΑ, ένα μέτρο που εφαρμόστηκε σε άλλες χώρες όπως η Ισπανία, απέτυχε τώρα το παίρνουν πίσω…» απαντά ο κ.Φωτήλας.

Η Αχαΐα

«Βάλαμε στόχο κατά την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης την ολοκλήρωση όλων των μεγάλων έργων και υποδομών ως τον μόνο δρόμο που δρομολογεί ασφαλώς στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Μεγάλα σχέδια που είχα κολλήσει για χρόνια διότι δεν υπήρχε η βούληση, η Πατρών-Πύργου αλλά και το Φυσικό Αέριο στην Αχαΐα προχωρούν» αναφέρει ο κ.Φωτήλας.

Και συνεχίζει: «Σε σχέση με την Υγεία και για την περιοχή μας, το επόμενα στοίχημα είναι η πρόληψη και προαγωγή υγείας με την επόμενη μεγάλη μεταρρύθμιση. Θα πάμε σε νέα αύξηση στο δυναμικό των γιατρών και των νοσηλευτών στο ΕΣΥ. Ηδη κατά την πανδημία της οποίας ανταπεξήλθαμε αποτελεσματικά, έχουν αυξηθεί οι γιατροί και νοσηλευτές που υπηρετούν στα Νοσοκομεία μας. Η μεταρρύθμιση προχώρησε και στην Παιδεία, από τα Νηπιαγωγεία όπου πλέον έχουμε την ξένη γλωσσά έως και το Πανεπιστήμιο όπου ενισχύσαμε την αυτονομία του και δώσαμε δυνατότητα να προσελκύει κεφάλαια για επενδύσεις και ξένους φοιτητές» καταλήγει ο κ.Φωτήλας.

«Τα μόνα έργα της διακυβέρνησης της ΝΔ, 2019-2023, στη χώρα αλλά και την περιοχή μας είναι εγκατάσταση της διαφθοράς και της σήψη αλλά και μια μεγάλη προσπάθεια να εξυπηρετηθεί αποκλειστικά το πελατειακό κράτος. Η πανδημία έγινε το εργαλείο για να εξαθλιωθεί το ΕΣΥ.
Είναι εμφανές και στα Νοσοκομεία της περιοχής ότι στόχος ήταν η υποβάθμιση. Εγκαταλείφτηκαν, έχουν υποστελεχωθεί, βρίσκονται σε κακό χάλι και όπως έγινε με την Ογκολογική Μονάδα, στόχος είναι να μπουν για τα καλά μέσα οι ιδιώτες» απαντά ο κ.Μάρκου.

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ΑΧΑΪΑΣ: «Ούτε τοξικότητα, ούτε καμία κατάληψη στην εξουσία»

«Το χρονοδιάγραμμα σε σχέση με την προκήρυξη των εκλογών ήταν ήδη σφικτό μετά την τραγωδία των Τεμπών και, από τις δύο διαθέσιμες ημερομηνίες, ο Πρωθυπουργός επέλεξε την πρώτη προκειμένου να υπάρξει περιθώριο χρόνου σε σχέση με τις επαναληπτικές εκλογές που θα κρίνουν ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση» εκτιμά ο Μάκης Φεσσιάν, εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αχαΐας.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει ότι είναι μια δύναμη σταθερότητας και ευθύνης με πατριωτική πολιτική στα στάση. Θέλουμε αυτός ο θυμός και η οργή στην πορεία προς την κάλπη, να μετατραπεί σε κάτι θετικό για τη χώρα. Επιδιώκουμε την ανατροπή της ολιγαρχίας των διακυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και την απόπειρα, μέσα από την τοξικότητα στην πολιτική αντιπαράθεση και την απόπειρα εναλλαγής στην κατάληψη της εξουσία, δεν θέλουμε να συνεχίσει να κυριαρχεί στη χώρα η λογική του ‘Μαξίμου Α.Ε.’. Καταθέτουμε πρόγραμμα που απαντά στα κοινωνικά αδιέξοδα που προκάλεσε η πολιτική της κυβέρνησης, την Κοινωνική Κατοικία, την επιστροφή του ΕΚΑΣ, μείωση στους φόρους στα είδη πρώτης ανάγκης, δεσμευόμαστε ότι δεν θα επιτρέψουμε την καταλήστευση της μεσαίας τάξης που είχαμε κατά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει ο κ.Φεσσιάν.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr