background img
banner
banner

Μαθητές της Ευρώπης… εν δράσει

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ… ΑΓΚΑΛΙΑ – ΆΚΡΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με τίτλο “Μία μικρή χορωδία για μια μεγάλη Ήπειρο” πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Μαρτίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Απόλλων. Η όμορφη δράση, ήταν μία συνδιοργάνωση του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, του 35ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου. Το πρόγραμμα υποστηρίχτηκε πλήρως από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ενώ χαιρέτησε και παρακολούθησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος. Στην δράση, που “μαγνήτισε” εκατοντάδες βλέμματα και άφησε την καλύτερη των εντυπώσεων σε όλους όσους ήταν εκεί, συμμετείχαν μαθητές σχολείων από οκτώ διαφορετικά σημεία της Ευρώπης!

Μία μεγάλη αίθουσα χρειάστηκε για να “στεγάσει” την προσπάθεια των παιδιών

Τα δύο σχολεία, του Αιγίου και των Πατρών, αλλά και τα έξι δημοτικά σχολεία, τα οποία ταξίδεψαν από την Ισπανία, την Κροατία, την Ιταλία και Πολωνία, συναντήθηκαν προχθες, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ και πραγματοποίησαν από κοινού την προτελευταία δράση του προγράμματος, πριν κλείσει στην χώρα της Πολωνίας τον ερχόμενο Μάιο.
Ο χώρος του Κινηματογράφου γέμισε κατά τα 3/4 τουλάχιστον και γύρω στις 6.30 το απόγευμα ξεκίνησε με χαιρετισμούς και ομιλίες των υπευθύνων του προγράμματος. Ήταν μία μουσικοχορευτική δράση, η οποία όπως αποδείχθηκε, απευθυνόταν με όλες τις γλώσσες του κόσμου και “μιλούσε” σε κάθε ανοιχτή αγκαλιά. Το μήνυμα που μετέφερε ήταν η αγάπη, που εκτός από το νόημα της φιλίας μεταξύ των λαών, είναι πλέον η κοινή προσπάθεια των σχολείων και τον καθηγητών των συμμετεχόντων. Η μουσικοχορευτική παράσταση δίδαξε ότι το πνεύμα της συνεργασίας μπορεί να υπάρχει μεταξύ των μαθητών, ενώ μπορεί να… γενικευτεί άνετα και σε όλους τους λαούς της Ευρώπης. Ο τίτλος της εκδήλωσης τελικά αποδείχθηκε αρκετά έξυπνος!

Τους εντυπωσίασε όλους ο Μητροπολίτης που μίλησε… κροατικά!

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος για έναν σύντομο χαιρετισμό, έδωσε ευχή στα παιδιά να συνεχίσουν το θεάρεστο εκπαιδευτικό έργο τους, λέγοντας “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές που μοχθούν για αυτές τις όμορφες εκδηλώσεις που συμπεριλαμβάνονται στα ευρωπαϊκά αυτά προγράμματα, τους μαθητές που προσεγγίζουν με τόση “δίψα” αυτές τις δράσεις αλλά και τους γονείς που στηρίζουν απολύτως τις προσπάθειες αυτές”. Ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος αμέσως μετά, αιφνιδιάζοντας σχεδόν τους πάντες… μίλησε σε άψογα κροατικά και απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του σχολείου της Κροατίας έκανε διάλογο μαζί τους, απευθύνοντας τους καλωσόρισμα και ευχές! “Από τις σπουδές μου και την παραμονή μου στην Σερβία είχα καταφέρει να μάθω και κροατικά…” ανέφερε ο Μητροπολίτης, καταχειροκροτούμενος από όλη την αίθουσα! Στο τέλος, τόνισε ότι “η μάθηση και οι δράσεις ενώνουν τους λαούς. Αλλά πολύ περισσότερο, η μουσική και τα παιδιά, ενώνουν ακόμα πιο πολύ τις ψυχές των ανθρώπων.

Και έτσι, όλες γίνονται μία. Η κοινωνία αλλάζει, ο κόσμος αλλάζει. Όταν όμως οι λαοί είναι ενωμένοι, κρατούν τα ήθη και τα έθιμα, τη θρησκεία και τις παραδόσεις ψηλά και δυνατά στην καρδιά τους, κανείς δεν μπορεί να τους βλάψει. Εξάλλου όταν συναναστρέφεσαι με παιδιά, γίνεσαι και εσύ παιδί!” ανέφερε, καταχειροκροτούμενος.

Καθηγητές και μαθητές απέδειξαν το… ταλέντο τους!

Την μουσική χορωδία της όμορφης παράστασης, επιμελήθηκε ο καθηγητής Μουσικής Άγγελος Παπαγγελόπουλος, ενώ την θεατρική προσέγγιση επιμελήθηκε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Ανδρέας Θανασούλιας. Η ίδια παράσταση ακριβώς, θα παρουσιαστεί σήμερα το απόγευμα στην πρωτεύουσα του νομού. Τέλος, να επισημανθεί ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο π. Σπυρίδων Αλεξόπουλος, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μαρία Γιδά, η εκπρόσωπος του βουλευτή Αχαΐας Αγγέλου Τσιγκρή, η επιχειρηματίας και μέλος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ντία Παναγοπούλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δυτικής Ελλάδας Μένιος Κουτρόπουλος, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του δήμου Δημήτρης Ελευθεριώτης και βεβαίως, πλήθος κόσμου, εκπροσώπων διαφόρων φορέων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής, αλλά και επιχειρηματίες. Μα πάνω από όλα… πολλοί μαθητές, που απόλαυσαν πολύ και ευχαριστήθηκαν πραγματικά, αυτή την όμορφη προσπάθεια!


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr