background img
banner
banner

Μειώθηκε η δύναμη της ΟΠΚΕ Αιγίου

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΖΗΤΑ Ο Γ. ΜΠΕΣΚΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΙΧΕ ΣΥΣΤΑΘΕΙ

Αποδυνάμωση της ΟΠΚΕ Αιγίου που με δικές του ενέργειες συστάθηκε πέρυσι, καταγγέλλει ο δικηγόρος, υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Μπέσκος. Με επιστολή του προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ζητά ενίσχυση της Ομάδας που έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην πάταξη της εγκληματικότητας στην περιοχή. Όπως τονίζει ο Αχαιός πολιτευτής, ΄΄χθες συμπληρώθηκε ένα έτος από την υπογραφή της διαταγής για σύσταση μονάδας ΟΠΚΕ στην Αιγιάλεια. Η πρωτοβουλία μου ως προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου ευοδώθηκε και η δική σας συνδρομή ήταν μεγάλη με την ανταπόκρισή σας στο αίτημα για ενίσχυσή της.

Τα αποτελέσματα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, ορατά για τους κατοίκους της Αιγιάλειας. Μειώθηκε η εγκληματικότητα σε ποσοστό άνω του 65% μετά τη σύσταση της ομάδας.
Οι μεγάλες προσπάθειες τόσο του διοικητή της Ασφάλειας όσο και όλων των μελών της ομάδας είχαν σημαντικά και ουσιαστικά αποτελέσματα στην πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος στην Αιγιάλεια.

Δυστυχώς αυτή η πρωτόγνωρη αποτελεσματικότητα που επιτεύχθηκε και με τη δική σας συνδρομή, ως προς την ενίσχυση, δεν εκτιμήθηκε ως όφειλαν από κάποιους, με αποτέλεσμα ενώ η διαταγή ανέφερε για δύναμη 10 ανδρών, τώρα υπηρετούν 7 στην ΟΠΚΕ και η ομάδα αποδυναμώνεται. 3 άτομα, αρχηγέ μου, μείωση της δύναμης σε 1 χρόνο ενώ έχει επιφέρει άριστα αποτελέσματα, εκφεύγει κάθε λογικής.

Περαιτέρω δε η ασφάλεια στην οποία υπάγεται η ΟΠΚΕ επιχειρησιακά, δεν έχει ικανά και σύγχρονα οχήματα που να δύνανται να ανταποκριθούν στις επιχειρησιακές ανάγκες που τυχόν προκύψουν΄΄.

Και προσθέτει: ΄΄Σε συνάρτηση και με την αναφορά που σας έχω υποβάλει για τη ΔΙΑΣ, παρακαλώ να σταματήσει η αποδυνάμωση της ΟΜΑΔΑΣ ΟΠΚΕ και να υπάρξει άμεσα η ανάλογη υλικοτεχνική υποδομή και στήριξη στην Ασφάλεια Αιγίου, όπου οι υπηρετούντες σε αυτή τιμούν με την αυταπάρνησή τους και το ζήλο τους την Ελληνική Αστυνομία.
Είναι όμως αδιανόητο και ανεξήγητο τη στιγμή που υπάρχουν ορατά αποτελέσματα που ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, να μην υπάρχει μέριμνα όχι μόνο για την ενίσχυση και διατήρηση των δυνάμεων ασφάλειας αλλά να μεθοδεύεται αποψίλωσή τους και αδιαφορία για υλικοτεχνικές υποδομές. Παρακαλώ για τις ενέργειές σας προς εύρυθμη λειτουργία της ΟΠΚΕ και του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας. Η ασφάλεια των πολιτών της Αιγιάλειας συνδέεται και εξαρτάται άμεσα από τη σωστή λειτουργία των τμημάτων ΟΠΚΕ, Ασφάλειας, ΔΙ.ΑΣ.΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr