background img
banner
banner

Μόνος στην κορυφή ο Αστέρας Τέμενης, 61-55 τον Ήφαιστο/Αχιλλέα

Η νίκη του Αστέρα Τέμενης επί του Ήφαιστου/Αχιλλέα με 61-55 στο τοπικό ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής στην Α1 ΕΣΚΑ-Η έφερε την ομάδα της Τέμενης χωρίς… συγκάτοικο στην κορυφή αφού την ίδια ώρα ο Κεραυνός γνώριζε την ήττα στην Πάτρα από την Ε.Α. Παραλίας. Πλέον η ομάδα του Άρη Ξενούλη είναι το μεγάλο φαβορί για να «κόψει» πρώτη το νήμα τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου καθώς έχει και, θεωρητικά τουλάχιστον, πιο βατό πρόγραμμα από τον Κεραυνό.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά, είχε όμως συναρπαστική εξέλιξη και κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό. Ο ‘Ήφαιστος /Αχιλλέας ήταν πολύ ανταγωνιστικός επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται τον τελευταίο καιρό, παρότι δεν πήρε μεγάλη βοήθεια από παίκτες – ατού στην επίθεση. Από την άλλη πλευρά, ο Αστέρας είχε περισσότερες λύσεις, πήρε βοήθεια από αρκετούς παίκτες χωρίς όμως να ξεχωρίζει κάποιος ιδιαίτερα.

Κύρια χαρακτηριστικά της αναμέτρησης τα πολλά λάθη και η μεγάλη αστοχία, κυρίως στα σουτ τριών πόντων με τις δύο ομάδες να τα «σπάνε» από την περιφέρεια έχοντας ποσοστό κάτω από 20%. Είχε όμως μεγάλη ένταση, σκληρές άμυνες και πολλή τακτική από τους δύο προπονητές, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των 100 περίπου θεατών που το παρακολούθησαν
Στην τρίτη περίοδο η Τεμενη πήρε διαφορά 11 πόντων, ο Ήφαιστος /Αχιλλέας όμως επέστρεψε και το ματς πήγε πόντο – πόντο στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τον Θεοδωρόπουλο να «σφραγίζει» στο τέλος τη νίκη με τέσσερις συνεχόμενους πόντους (δύο βολές και ένα δίποντο).

Τα δεκάλεπτα: 11-14, 21-12, 14-19, 15-10

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ (Ξενούλης): Βλάχος 2, Σταθακόπουλος 12, Ράπτης 10, Θεοδωρόπουλος 8, Καρακάσης 9, Δούβος 10 (1), Ρέλλας 9 (2), Τσινούκας 1, Οικονομίδης, Γκούτης, Βαγενάς

ΗΦΑΙΣΤΟΣ / ΑΧΙΛΛΕΑΣ (Γιούπης): Καπόπουλος 7, Χρήστου 8, Διονυσόπουλος 10, Θ. Μιχαλόπουλος 7, Σωτηρόπουλος 5 (1), Ανδρικόπουλος 5 (1), Τραγάρας 6 (2), Παπαθανασόπουλος 3, Δημόπουλος 4, Τσιμπούκης, Χρ. Μιχαλόπουλος, Γκουρβέλος.

Γιόρτασαν τη νίκη και την κορυφή

Μετά τη λήξη του τοπικού ντέρμπι ο μεγάλος χορηγός του Αστέρα Τέμενης Θεόδωρος Καρούτζος, της affidea, που ήρθε στο Αίγιο αποκλειστικά για τον αγώνα, έκανε το τραπέζι σε παίκτες, προπονητή και διοίκηση στο “DAILY DOSE of pleasure” του Δημήτρη Μαρινόπουλου, ο οποίος όπως είναι γνωστό κατάγεται από την Τέμενη και στηρίζει την ομάδα. Σε κλίμα ευφορίας γιόρτασαν τη νίκη και την πρωτιά στη βαθμολογία με την υπόσχεση ότι θα τα δώσουν όλα στα παιχνίδια που ακολουθούν, προκειμένου ο Αστέρας να κόψει πρώτος το “νήμα” του πρωταθλήματος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr