background img
banner
banner

Οι δικηγόροι του Αιγίου ύψωσαν πανό, όρθωσαν ανάστημα

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Σαφές μήνυμα ότι θα αγωνιστούν ενάντια στην υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Αιγίου, έστειλαν την Τρίτη 28 Μαρτίου το πρωί, δικηγόροι – μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου, στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου. Αφορμή έχει σταθεί η υποστελέχωση των Υπηρεσιών του Πρωτοδικείου, γεγονός που έχει ωθήσει σε κινητοποιήσεις και τους δικαστικούς υπαλλήλους, εδώ και περίπου ένα μήνα. Τα μέλη της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου ξεκαθάρισαν ότι το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους εμπλεκόμενους με τη Δικαιοσύνη αλλά και όλη την τοπική κοινωνία. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο κάλεσμα του Δ.Σ.Α. για τη χθεσινή κινητοποίηση, ανταποκρίθηκαν εκπρόσωποι φορέων, κομμάτων, της δημοτικής αρχής και δημοτικών παρατάξεων.

Ποιοι παρέστησαν στη συγκέντρωση

Ειδικότερα, εκ μέρους της δημοτικής αρχής στην κινητοποίηση συμμετείχαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά, ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος και η πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαρία Ιατροπούλου. Εκ μέρους της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Περικλής Παπαγιαννακόπουλος και από την ελάσσονα, η επικεφαλής Βάσω Ψυχράμη. Το «παρών» έδωσαν ακόμη η υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας Γιούλη Μαμμή, η Συντονίστρια Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αιγίου Τασία Σταυροπούλου, ο γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Αιγιαλείας Γιώργος Γεωργόπουλος, το μέλος της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Αρίστος Καραμάνος, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου Παναγιώτης Γεωργόπουλος και το μέλος της διοίκησης Νίκος Παπαγιαννόπουλος.
Να σημειωθεί ότι παρόντες ήταν και οι δικαστικοί υπάλληλοι, που διαμέσου του Συλλόγου τους βρίσκονται σε καθημερινές διακοπές εργασιών, από την 1η Μαρτίου.

Αγώνα μέχρι… τέλους  προανήγγειλε ο Γιώργος Μπέσκος

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου και υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Αχαΐας Γιώργος Μπέσκος, σημείωσε: ΄΄Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να κάνει τα αυτονόητα που στην πατρίδα μας είναι ουτοπία. Δικαιοσυνη χωρίς δικαστικούς υπαλλήλους δεν μπορεί να λειτουργήσει και να υπάρξει. Παρ’ όλα τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και στον πρόεδρο Εφετών των Πατρών που ηγείται της προϊσταμένης αρχής, έχουμε φτάσει στο σημείο να μην έχουμε κανένα σημάδι ότι μπορεί να στελεχωθεί το Πρωτοδικείο. Στον διαγωνισμό που είχε γίνει πρόσφατα και αφορούσε τον θεσμό των δικαστικών γραμματέων (300 θέσεις εργασίας πανελλαδικά), εμείς είχαμε “μηδέν” θέσεις. Το θέμα πλέον είναι πολύ γνωστό και έχουν γίνει πολλές κινητοποιήσεις. Οι άνθρωποι αυτοί είναι γνώστες της καταστάσεως, παρ’ όλα αυτά, αδιαφορούν για την υπηρεσία και το μέλλον της. Άσκησα πάρα πολύ μεγάλες πιέσεις για το θέμα της κατανομής θέσεων, γνωστοποίησα ότι υπάρχει άμεση ανάγκη από ανθρώπινο δυναμικό στη γραμματειακή υποστήριξη και όχι μόνο. Το μόνο που έχω “πάρει” σαν υπόσχεση από τους αρμόδιους, είναι ότι θα υπάρξουν 5 νέες θέσεις εργασίας, τον ερχόμενο Ιούνιο που θα διεξαχθεί ένας δεύτερος κατά σειρά διαγωνισμός. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να καλύψουν τα κενά, όχι νωρίτερα από τον Μάρτιο του ‘24. Άρα ουσιαστικά, μιλάμε για ένα χρόνο μετά από σήμερα. Όπως καταλαβαίνει κανείς, αυτό, είναι ένα τεράστιο χρονικό διάστημα και η έλλειψη υπαλλήλων στο πολιτικό τμήμα, δυσχεραίνει πολύ την λειτουργία της υπηρεσίας και φέρνει πάρα πολύ σοβαρά ζητήματα, με το κυριότερο την διεκπεραίωση όλων των γραμματικών ζητημάτων που άπτονται των δικαστικών υποθέσεων και φυσικά, την εξυπηρέτηση των δημοτών΄΄.

Και συνέχισε ο κ. Μπέσκος: ΄΄Είναι αδιανόητο να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί ο πολίτης εν έτει 2023 και να μην μπορεί να υπάρχει τακτική γραμματειακή υποστήριξη σε όλα τα θέματα νομικών ζητημάτων, επειδή δεν υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό. Οι δικαστικοί υπάλληλοι είναι δικαιολογημένοι που κάνουν στάσεις εργασίας. Αποφασίσαμε να παρέμβουμε δραστικά και να αναδείξουμε το όλο ζήτημα, είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε στην τύχη τους τα πράγματα και την Δικαιοσύνη δίχως υπαλλήλους. Ο δημότης της Αιγιάλειας έχει δικαίωμα να εξυπηρετείται πάντα, να μπορεί να εκδίδει τα διάφορα πιστοποιητικά, χαρτόσημα ή οποιαδήποτε γραφική ύλη πιστοποιητικών κληρονομικότητας ή συναφών υποθέσεων, που χρειάζεται να εκδώσει. Δεν φταίει σε τίποτα ο πολίτης να ταλαιπωρείται, επειδή κάποιοι δεν προβλέπουν θέσεις εργασίας στο Αίγιο. Εμείς θα κάνουμε τον δικό μας αγώνα και αυτό είναι υπόσχεση. Το Πρωτοδικείο Αιγίου, όχι μόνο δεν θα κλείσει, αλλά θα παλέψουμε να στελεχωθεί ικανοποιητικά και να λειτουργεί σωστά σε κάθε επίπεδο. Είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε μέχρι το τέλος και να κάνουμε τον πιο μεγάλο αγώνα, για να το πετύχουμε αυτό΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr