background img
banner
banner

«Πέρασε» η κοινή πρόταση της αντιπολίτευσης για τον προϋπολογισμό

ΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ 17 ΨΗΦΩΝ ΑΠΟ ΓΟΥΤΟ – ΨΥΧΡΑΜΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ

Ανατροπή του προχθεσινού σκηνικού, τουλάχιστον όπως έδειξε να τελειώνει η συνεδρίαση, επεφύλασσε η χθεσινή συνέχεια του Δημοτικού Συμβουλίου, που σκοπό είχε την ψηφοφορία για την έγκριση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023, για τον δήμο Αιγιαλείας. Με ψήφους 17 έναντι 15 και μίας «λευκής», ψηφίστηκε η κοινή εναλλακτική των παρατάξεων Γούτου – Ψυχράμη, που όμως από την Οικονομική Υπηρεσία του δήμου, δεν θεωρείται σύννομη.

Το γεγονός της επιπλέον καθυστέρησης που προκύπτει, βάζει σε «περιπέτειες» τον δήμο που από αύριο Σάββατο 1η Απρίλη, δεν μπορεί να λειτουργήσει «πατώντας» στον περσινό προϋπολογισμό.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα σταλεί προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, απ´ όπου θα απορριφθεί, μη έχοντας τη σύμφωνη γνώμη της Οικονομικής Υπηρεσίας.
Μάλιστα, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά, στην αρχή της χθεσινής επιστροφής στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου και πριν την ψηφοφορία, ενημέρωσε το σώμα για τις συνέπειες της αποστολής μίας μη σύννομης απόφασης και για το ότι το ελεγκτικό όργανο της Αποκεντρωμένης είναι ξεκάθαρο ότι θα αποδοθούν πειθαρχικές ευθύνες σε όσους ψηφίσουν πρόταση που δεν θεωρείται νόμιμη.

Κατά τη χθεσινή ψηφοφορία, υπέρ της πρότασης Παπακωνσταντινόπουλου ψήφισαν οι σύμβουλοι της παράταξής του, οι σύμβουλοι της δημοτικής αρχής και η ανεξάρτητη Γιώτα Γκρέμου. Υπέρ της κοινής πρότασης ψήφισαν οι σύμβουλοι των παρατάξεων Γούτου και Ψυχράμη και οι ανεξάρτητοι Δημήτρης Καλαμίδας, Θανάσης Χρυσανθόπουλος, Παναγιώτης Μαρινόπουλος και Γιώργος Γκίκας. Λευκό ψήφισε η Αγγελική Κουρή.

Πρόβλημα με την σύνδεση του Δημητρακόπουλου

sdr

Η 17η ψήφος ήταν καθοριστική για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό, αφού έδινε πλειοψηφία στην αντιπολίτευση, έτσι όταν ο σύμβουλος της παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, που παρακολουθούσε τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη ψήφιζε, η σύνδεση κόπηκε.

Ο σύμβουλος αναγκάστηκε να πάρει τηλέφωνο την επικεφαλής Βασιλική Ψυχράμη και η ψήφος προσμετρήθηκε αλλά με αντιδράσεις από την άλλη πλευρά.

Για καλό και για κακό όμως, ο δημοτικός σύμβουλος απέστειλε επιστολή στη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου, με κοινοποίηση στην πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ που αναφέρει:

«Δια της παρούσης, σας γνωστοποιείται ότι κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. την 30η Μαρτίου 2023 συμμετείχα κανονικά μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως εξάλλου τακτοποιήθηκε η παρουσία μου στην εν λόγω συνεδρίαση. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, αν και καθόλη την διάρκεια της συνεδρίασης δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα συνδεσιμότητας ,μόλις ήλθε η στιγμή που κλήθηκα να ασκήσω το δικαίωμα ψηφοφορίας μου, «έπεσε» η σύνδεση. Και αυτό συνέβη και τις 2 φορές που ανεγνώσθη το όνομά μου για να ψηφίσω. Δεν μπορώ να γνωρίζω τους τεχνικούς λόγους ,για τους οποίους προκλήθηκε αυτό το ζήτημα, οπότε έκρινα σκόπιμο να καλέσω τηλεφωνικά το μέλος του Δ.Σ. και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στην οποία ανήκω, κα Βασιλική Ψυχράμη, ώστε να ασκήσω το νόμιμο δικαίωμά μου να ψηφίσω επί του θέματος.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η πράξη μου αυτή έγινε για αντικειμενικούς λόγους, δηλαδή λόγω του ότι την συγκεκριμένη ώρα της ψηφοφορίας υπήρξε πρόβλημα στη συνδεσιμότητά μου- αν και από μεριάς μου δεν διαπίστωσα να υφίστατο τέτοιου είδους θέμα μέχρι εκείνη την στιγμή-. Γι’ αυτό τον λόγο θεώρησα σωστό να γνωστοποιήσω αφενός το εν λόγω πρόβλημα με κάθε πρόσφορο μέσο( τηλεφωνικά εν προκειμένω)και αφετέρου να ασκήσω το δικαίωμά μου ως δημοτικός σύμβουλος κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, από τη στιγμή που εξαρχής συμμετείχα και αυτό βεβαίως έχει καταγραφεί στα πρακτικά.
Παρακαλείσθε για την ενημέρωσή σας.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr