background img
banner
banner

Περνά αλλά… με αλλαγές

ΔΥΣΤΟΚΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Η Τραγωδία των Τεμπών και το 20ήμερο που μεσολάβησε «πάγωσε» τον πολιτικό χρόνο, δίνοντας την ευκαιρία στα κόμματα να αναπροσαρμόσουν τις στρατηγικές τους και στη ΝΔ να κλείσει τις εκκρεμότητες οι οποίες παραμένουν με τα ψηφοδέλτια τα οποία δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί και για την Αχαΐα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η οριστικοποίηση στις λίστες είναι πια θέμα ωρών καθώς βρισκόμαστε πλέον λίγες στροφές πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Ήδη ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, από προχθές, δήλωσε ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το Μάιο, με πιθανότερη την ήδη γνωστή ημερομηνία της Κυριακής 21ης/5/2023.

Παρά ταύτα και παρά το γεγονός ότι πέρασαν τέσσερις εβδομάδες από την ημέρα που επρόκειτο να δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα με τους υποψηφίους βουλευτές για το νομό Αχαΐας, μέχρι και την Τετάρτη 22/3/2023 φαίνεται ότι υπήρχαν ακόμη κενά. Εκκρεμότητες δηλαδή που σχετίζονταν κυρίως με την ποσόστωση του 40% για τις γυναίκες.

Κωλυσιεργία κεντρικά

Παρά το γεγονός ότι η τοπική ΝΔ (ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ) έχει ήδη κάνει τις εισηγήσεις της εδώ και ένα μήνα τουλάχιστο, στα κεντρικά συνεχίζουν ακόμη να σβήνουν και να γράφουν.
Πληροφορίες του protionline.gr αναφέρουν ότι μία με δύο θέσεις στο ψηφοδέλτιο Αχαΐας παρέμεναν κενές και αυτό μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι, στο μεσοδιάστημα και λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί μετά τα Τέμπη, υπάρχουν πρόσωπα που έχουν αποσύρει το ενδιαφέρον τους.

Αρνήσεις φαίνεται ότι υπήρχαν ακόμη και χθες καθώς γίνεται προσπάθεια να καλυφθεί γεωγραφικά η περιοχή και οι δήμοι της Αχαΐας με αξιόλογες νέες υποψηφιότητες. Η προσπάθεια αυτή, για σωστή γεωγραφική κατανομή και ισορροπία, είναι η οποία έθεσε εξ αρχής εκτός πρόσωπα που είχαν ενδιαφερθεί αλλά και είχαν προταθεί από την τοπική ΝΔ. Κατά την τελευταία φάση, εδώ και λίγα 24ωρα, φαίνεται ότι υπήρξαν αρνήσεις από πρόσωπα τα οποία είχαν μπει στο μικροσκόπιο και είχαν σχεδόν «κλειδώσει».

Τα σίγουρα ονόματα

Τα σίγουρα ονόματα στο ψηφοδέλτιο είναι οι τέσσερις βουλευτές, Ανδρέας Κατσανιώτης, Άγγελος Τσιγκρής, Χριστίνα Αλεξοπούλου και Ιάσονας Φωτήλας. Όσον αφορά τους άνδρες υποψηφίους έχουμε τέσσερις δεδομένες υποψηφιότητες, των Γιώργου Τσίρη, πρ. αντιπρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, Κώστα Τσάμη, πρόεδρου της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης (ΔΗΜΤΟ) Καλαβρύτων της ΝΔ, του Αιγιώτη ιατρού Νίκου Σπηλιόπουλου και του Ιωάννη Κουκουβέλα, καθηγητή Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο, από την Πάτρα.
Για τις τέσσερις θέσεις που απομένουν και που αφορούν γυναίκες έχουμε στις σίγουρες θέσεις την Εφη Γιαννιά, απόστρατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ που ήταν και στο ψηφοδέλτιο των εκλογών του 2019 και νέα υποψηφιότητα την Κατερίνα Καραφωτιά, κόρη του τ. δημάρχου Αιγίου Αποστόλη Καραφωτιά.

Τα κενά

Για τις δύο θέσεις που απομένουν έχουν συζητηθεί τα ονόματα της πολιτεύτριας και πρόεδρου του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνάς Τραχήλη ενώ ακούστηκε και το όνομα της Κλυταιμνήστρας Σπαλιάρα, στέλεχος του κόμματος από την Δυτική Αχαΐα.
Έχουν ακόμη συζητηθεί, στην περίπτωση που κάποια από τις δύο προαναφερθείσες υποψηφιότητες δεν «κλειδώσουν» τελικά, τα ονόματα της Αλεξάνδρας Αποστολοπούλου (παιδοψυχίατρος), παλιό στέλεχος της ΜΑΚΙ Πάτρας, που ζει στην Αθήνα και της Γιώτας Παυλοπούλου, στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης με καταγωγή από τα Καλάβρυτα.

Τι ακολουθεί

Τα επόμενα 24ωρα, αφότου «κλειδώσει» χωρίς αντιδράσεις το ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Αχαΐα, θα ακολουθήσει εκδήλωση παρουσίασης των 12 υποψηφίων, από την ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ στην Πάτρα.

Έχει προγραμματιστεί η λειτουργία Εκλογικών Κέντρων, σε Πάτρα και Αίγιο και Εκλογικών Γραφείων σε Καλάβρυτα, Αιγείρα και Κάτω Αχαΐα. Το Εκλογικό Κέντρο στην Πάτρα, θα λειτουργήσει επί της οδού Αγίου Ανδρέου και στο Αίγιο θα στεγαστεί επί της οδού Μητροπόλεως. Μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου προγραμματίζονται καθημερινές περιοδείες στελεχών στις έδρες των Δήμων Πατρέων, Αιγιάλειας, Δυτικής Αχαΐας, Καλαβρύτων και Ερυμάνθου, αλλά και σε Κοινότητες σε όλο το νομό. Το πρόγραμμα θα κληθούν να το ακολουθήσουν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr