background img
banner
banner

Πλήθος κόσμου στην παρέλαση και τις εορταστικές εκδηλώσεις

Μετά την κατάθεση στεφάνων, οι επίσημοι μετέβησαν στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου όπου κάτω από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, παρακολούθησαν τη μαθητική παρέλαση.

Πρώτη παρέλασε η Φιλαρμονική Αιγίου η οποία μόλις έφτασε στο ύψος των επισήμων παρατάχθηκε στον χώρο απέναντι από αυτούς. Ακολούθησαν με περίσσια χάρη οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Αιγίου καθώς και της Κουλούρας, με πολλές και διαφορετικές παραδοσιακές στολές. Στη συνέχεια παρέλασαν οι μαθητές των γυμνασίων της πόλης. Παρέλασαν επίσης τα δύο Γενικά Λύκεια, το Εσπερινό Γενικό Λύκειο και το 1ο Πρότυπο ΕΠΑΛ Αιγίου. Στη συνέχεια παρέλασαν πρόσκοποι, αγήματα του Χορευτικού Ομίλου και του Χορευτικού Εργαστηρίου με εντυπωσιακές παραδοσιακές στολές και βέβαια οι αναβιωτές που εντυπωσίασαν. Τέλος, την οδό Μητροπόλεως διέσχισαν τρεις άνδρες παραδοσιακά ντυμένοι, καβάλα σε άλογα, ενώ την παρέλαση έκλεισε η Φιλαρμονική, με τον κόσμο δεξιά και αριστερά να χειροκροτεί ενθουσιασμένος.

Εκτός αυτών που κατέθεσαν στεφάνια, τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Μαρία Γιδά, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αιγιαλείας Χρήστος Γούτος, Κώστας Σπηλιόπουλος και Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Βάσω Ψυχράμη, ο υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Κατσικόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Στράτος Βαρδάκης, Νίκος Καραΐσκος, Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαίας Αντώνης Κουνάνης, δημοτικοί, κοινοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας, φορέων και συλλόγων. Τον άριστο συντονισμό των εκδηλώσεων είχε ο αντιδήμαρχος Εθιμοτυπίας κ. Βαρδάκης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr