background img
banner
banner

Πολλά τα σωματεία λίγα τα γήπεδα

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ

Πώς να ορίσεις αγωνιστικά προγράμματα στις τρεις κατηγορίες του νομού μας, όταν τα γήπεδα δεν επαρκούν για τις ανάγκες των πρωταθλημάτων;
Η ΕΠΣ Αχαΐας δυσκολεύεται πολύ έχοντας το γνωστό θέμα με την έλλειψη διαιτητών, αλλά και με τα γήπεδα που την υποχρεώνουν να ορίζει παιχνίδια νωρίς το μεσημέρι και αργά το απόγευμα.
Αυτό έχει ως επακόλουθο την γκρίνια των σωματείων (κυρίως φιλοξενούμενων) αφού αναφέρουν δυσκολίες για να δώσουν το παρόν σε αγωνιστικούς χώρους το πρωί στις 10:00, στις 12:00 και τις 1:00 το μεσημέρι.

Υπάρχει όμως και το θέμα της άνισης μεταχείρισης, όταν σωματεία κοινών στόχων παίζουν διαφορετική ώρα, με αποτέλεσμα το παιχνίδι που ξεκινά αργότερα να γνωρίζει ήδη το σκορ σ’ αυτό που έχει πραγματοποιηθεί νωρίτερα.

Περισσότερα γήπεδα ή λιγότερες ομάδες;

Παράδειγμα είναι η εμβόλιμη στον 2ο όμιλο της Α΄ κατηγορίας. Τα παιχνίδια αρχίζουν στην 16:00, όμως έχουμε δυο αγώνες που αρχίζουν στις 18:30. Είναι Αετός Π. – Ατρόμητος στο «Κάνιστρας» που μπορεί να δικαιολογηθεί αφού νωρίτερα στο ίδιο γήπεδο παίζουν Πάτρα 2005 – Πανιώνιος Αχιλλέας και είναι επίσης Εθνικός Π. – Ψαθόπυργος, αφού ο Εθνικός έχει ζητήσει, όπως και ο Αρης Π., να παίζουν τα παιχνίδια τους στις 18:30. Εδώ κάπου χάνεται η ίση μεταχείριση, όμως μην ξεχνάμε ότι πολλές φορές αυτές οι ομάδες παίζουν Σάββατο και περιμένουν τα παιχνίδια της Κυριακής.

Ένα άλλο παράδειγμα από την Β΄ κατηγορία είναι αυτό της Κυριακής. Η ΑΕ Καλαβρύτων οφείλει να βρίσκεται στο γήπεδο της Αγυιάς για να αντιμετωπίσει τον Ηρακλή Πατρών.
Τα παραδείγματα είναι πολλά. Σίγουρα ο ορισμός αγώνων αφήνει πολλά δικαιολογημένα παράπονα. Τι πρέπει να γίνει; Να έχουμε περισσότερα γήπεδα, ή λιγότερες ομάδες; Προς το τέλος των πρωταθλημάτων πάντως η ΕΠΣΑ θα προσπαθήσει να μοιράσει ισότιμα στις ομάδες το αγωνιστικό κομμάτι, ανάλογα με τους στόχους και τα μπαράζ παραμονής, υποβιβασμού. Κυρίως στα τρία Ενωσιακά γήπεδα: Αγυιά, Κάνιστρας, Προσφυγικά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr