background img
banner
banner

Πόλος έλξης επισκεπτών το Μουσείο «Ιάκωβος Τσούνης»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Το Μουσείο «Ιάκωβος Τσούνης», το οποίο στεγάζεται στο ισόγειο του Κέντρου Νεότητας «Νέοι Ορίζοντες» της Ιεράς Μητροπόλεως στην οδό Πολυχρονιάδου 8, στο κέντρο του Αιγίου, επισκέφθηκαν οι μαθητές του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών.

Κατά την περιήγησή τους στον χώρο των εκθεμάτων, τόσο οι μαθητές, όσο και οι εκπαιδευτικοί που τους συνόδευαν, θαύμασαν τον εθνικής, πολιτιστικής και εκκλησιαστικής σημασίας πλούτο που κληροδότησε στην Ιερά Μητρόπολη ο Εθνικός Ευεργέτης μακαριστός Ιάκωβος Τσούνης, αντιλήφθηκαν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η λειτουργία του Μουσείου στην τοπική κοινωνία και άκουσαν με πολύ ενδιαφέρον τα όσα τους μετέφεραν η Χρύσα Δημητρίου και ο Δημήτρης Ζωιτσούδης που είχαν αναλάβει την ξενάγησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο Μουσείο, σε συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., επαναλειτουργεί για τους επισκέπτες σε τακτές ημέρες και ώρες, με ελεύθερη είσοδο (Τετάρτη: 10:00 – 13:00 και Παρασκευή: 10:00 – 13:00).

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, προγραμματισμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις, δράσεις και προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων οι ενδιαφερόμενοι φορείς, όπως επίσης και ταξιδιωτικά-τουριστικά γραφεία, σύλλογοι ή και μεμονωμένοι πολίτες δύνανται να απευθύνουν αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. [email protected] και της Ιεράς Μητροπόλεως [email protected] ή να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο του Μουσείου Δημήτριο Ζωιτσούδη (τηλ. 26910 28210, 6945256070), από 10:00 έως 14:00.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr