background img
banner
banner

Στην γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων ο Λοϊζος Τσολάκης

Ο ΑΙΓΙΩΤΗΣ ΥΠΕΡΠΟΔΗΛΑΤΗΣ ΠΗΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ BREVET “ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ – ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ”

Το Σάββατο 18 Μαρτίου από το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πύργου δόθηκε η εκκίνηση ενός ακόμα μοναδικού Brevet “ Ολυμπιακή Ριβιέρα-Αρχαία Ολυμπιακά Μονοπάτια” συνολικής αποστάσεως 200 km με διοργανωτή το Ble cycling club με τη συμμετοχή και του Αιγιώτη Randonneurs Λοϊζου Τσολάκη, μέλους της Λέσχης Ποδηλατικού Τουρισμού Ελλάδας.

Φέτος, ο αυξημένος αριθμός διοργανώσεων brevet, δίνει την δυνατότητα στους ποδηλάτες υπέρ μαραθώνιων διαδρομών να ταξιδέψουν σε νέους πανέμορφους τόπους της Ελληνικής Επικράτειας, μέρη που αναδεικνύουν την Ιστορία, τον Πολιτισμό, την Θρησκεία και την Κουλτούρα αυτής της υπέροχης χώρας που λέγεται Ελλάδα μέσω του Ποδηλατικού Τουρισμού.

“Δεν υπήρχε περίπτωση να μην λάβω μέρος στο συγκεκριμένο brevet. Το να ποδηλατείς στην Ολυμπία, εκεί στο πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας ξυπνά μέσα σου συναισθήματα συγκίνησης, δέους και θαυμασμού. Ένα μέρος που νιώθει κανείς περήφανος για αυτό το Έθνος. Όσο για την συνέχεια τι να πω. Τα λόγια περισσεύουν”, τονίζει, μιλώντας στo protionline.gr ο Λοϊζος Τσολάκης.

Οι ποδηλάτες μεταξύ άλλων πέρασαν από το δρυοδάσος της Φολόης, ένα από τα μεγαλύτερα και αρχαιότερα της Ευρώπης. Σύμφωνα με τους ντόπιους στο δάσος υπάρχουν 5 εκατομμύρια δέντρα. Πέρασμα δίπλα από την Τεχνητή Λίμνη του Πηνειού και τον Αρχαιολογικό χώρο της Ήλιδας και το Κάστρο Χλεμούτσι, ένα από τα σημαντικότερα και πιο καλοδιατηρημένα φρούρια της Ελλάδας.

22/4 θα διεξαχθεί το 3ο Brevet Αιγίου “Βοστίτσα-Το μπαλκόνι του Κορινθιακού”

Και προσθέτει ο Λοϊζος Τσολάκης: “Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλα τα άτομα που συνετέλεσαν για την άψογη διεξαγωγή του συγκεκριμένου brevet. Σε ένα μήνα περίπου και συγκεκριμένα στις 22/4 θα διεξαχθεί το 3ο Brevet Αιγίου “Βοστίτσα-Το μπαλκόνι του Κορινθιακού”. Ένα δύσκολο brevet με αρκετά υψομετρικά που απευθύνεται κυρίως σε προπονημένους ποδηλάτες. Προσπάθησα να τροποποιήσω την διαδρομή για δύο λόγους:

Ο πρώτος είχε να κάνει με την δέσμευση μου για την προβολή της Ανατολικής Αιγιαλείας (Λίμνη Τσιβλού, Δάσος Ζαρούχλας, Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας) κ.λ.π και ο δεύτερος είχε να κάνει με την μείωση των υψομετρικών ώστε να μειωθεί ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής.

Δυστυχώς δεν μου έβγαινε η τροποποίηση. Και επειδή θέλω να είμαι σωστός σε όλα αυτά που λέω, ήδη έχω χαράξει μία νέα ποδηλατική διαδρομή την οποία και θα υποβάλω φέτος ώστε του χρόνου η Ανατολική Αιγιάλεια να έχει το δικός της brevet.

Ένα brevet που θα αναδεικνύει όλες τις φυσικές ομορφιές της Ανατολικής Αιγιαλείας και όχι μόνο.
Επίσης πρέπει να τονίσω ότι: Το ποδήλατο μπήκε δυναμικά στις ζωές τουριστών και κατοίκων σε όλη την Ελλάδα. Ο ποδηλατικός τουρισμός βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Υπουργείου Τουρισμού και μπορεί να αποφέρει σημαντικά έσοδα στην οικονομία της χώρας.

Πρέπει να γίνονται δράσεις και κινήσεις που θα ενισχύσουν το συγκεκριμένο τομέα, καθώς η χώρα μας έχει τις δυνατότητες να το υποστηρίξει και να γίνει πόλος έλξης και για όσους αγαπούν και χρησιμοποιούν το ποδήλατο.

Και ας μην ξεχνάμε ότι: Το ποδήλατο είναι πολύτιμος σύμμαχος της ταξιδιωτικής βιομηχανίας για ένα πιο βιώσιμο τουριστικό μοντέλο, είναι ένα εναλλακτικό μεταφορικό μέσο το οποίο προσφέρει ευεξία στους ταξιδιώτες, δεν μολύνει το περιβάλλον και σου χαρίζει απλόχερα μοναδικές εμπειρίες ανεκτίμητης αξίας.”


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr