background img
banner
banner

Τα αξιοθέατα του Αιγίου κοσμούν τις κολόνες της Μητροπόλεως

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΔΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΟΔΟ

Τι γυρεύουν το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής, οι δώδεκα βρύσες, η λίμνη της Αλυκής και τόσα άλλα αξιοθέατα του Αιγίου, στην οδό Μητροπόλεως; Η απάντηση βρίσκεται στις κολόνες του δημοτικού φωτισμού της οδού Μητροπόλεως, στους στύλους των οποίων αναρτήθηκαν μεγάλες φωτογραφίες όμορφων σημείων της πόλης, πάνω σε ξύλο, δίνοντας μία άλλη αισθητική στο κεντρικό δρόμο της πόλης.

Και για να είμαστε ακριβείς, τα κάδρα δεν μπήκαν ακριβώς πάνω στις κολόνες αλλά στις πολύχρωμες ρόδες των ποδηλάτων που ήδη είχαν τοποθετηθεί, προσδίδοντας μία art διάσταση. Επίσης, στους στύλους έχουν τυλιχθεί σαν σε παλιό φιλμ, φωτογραφίες κεντρικών σημείων του Αιγίου από τον προηγούμενο αιώνα, κάνοντας το χθες να συνυπάρχει αρμονικά με το σήμερα.
Όσο για τις ρόδες, αυτές ίσως μπορούν να οδηγήσουν στο αύριο, αν συνεχιστούν να λαμβάνονται τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Η σκέψη ανήκε στον πρόεδρο της Κοινότητας Αιγίου Γιώργο Γκιώνη και υλοποιήθηκε από την Κοινότητα όπου κάλυψε το κόστος.

Το εγχείρημα στήριξαν καταστήματα της οδού Μητροπόλεως ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια στη διαμόρφωση των κάδρων από τον Γιώργο Αργυρόπουλο ο οποίος πρωτοστάτησε.

Οι είκοσι έξι φωτογραφίες τοποθετήθηκαν από δύο σε κάθε κολόνα μέχρι το αρχοντικό Παναγιωτόπουλου και αποτελούν πραγματικά έργα τέχνης, ενώ αποκτήθηκαν από τον Γιάννη Δρουγούτη.
Λειτουργούν τέλος και σαν ένδειξη για τους επισκέπτες που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, σχετικά με το ποια σημεία μπορούν να επισκεφθούν.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr