background img
banner
banner

Τα νηπιάκια… πήραν τις μάνικες!

ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΣΤΟ 4ο ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ

Μία πολύ ξεχωριστή και ιδιαιτέρως όμορφη, εκπαιδευτικού χαρακτήρα δράση, πραγματοποιήθηκε προχθές στο 4ο Νηπιαγωγείο Αιγίου και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Αιγίου. Τα χαριτωμένα νήπια είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη χρησιμότητα του δάσους, για το ότι οφείλουμε να το προστατεύουμε αλλά και για τη λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου. Μάλιστα, έγιναν και… τα ίδια για λίγο πυροσβέστες παίρνοντας τη μάνικα στα χεράκια τους, αφού προηγουμένως είχαν φορέσει τα κράνη τους!

Την ενημέρωση στον χώρο των δύο σχολείων έκαναν τρεις εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου που με μεγάλη σαφήνεια και απλότητα ενημέρωσαν τα παιδάκια, κρατώντας το ενδιαφέρον τους αμείωτο από την αρχή ως το τέλος της παραμονής τους στο προαύλιο. Ιδιαίτερη εντύπωση τους έκανε το πυροσβεστικό όχημα στο οποίο όλα ήθελαν να ανέβουν και να μάθουν πώς λειτουργεί! Είχαν δε και τον πλήρη εξοπλισμό των πυροσβεστών που επίσης κίνησε την περιέργεια των μικρών μαθητών.

Κατευθύνσεις ώστε να αγαπούν τα δάση και να τα προστατεύουν

Έδειξαν στα παιδιά τον τρόπο που λειτουργούν οι μάνικες, τις δυνατότητες που έχει ένα πυροσβεστικό αυτοκίνητο, τον εξοπλισμό που διαθέτει ένας πυροσβέστης κατά τη διάρκεια της εργασίας του, ενώ εξήγησαν λεπτομερώς πώς λειτουργεί μια αντλία νερού. Ειδική αναφορά έγινε για τη χρησιμότητα του δάσους και το πόσο σημαντικό είναι να προστατεύεται το πράσινο μιας περιοχής.
Η ενημέρωση έγινε από τους Δήμητρα Μπαράκου, Γιώργο Τριανταφυλλόπουλο και Γιώργο Παπαγεωργίου και ήταν στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων του εκπαιδευτικού προγράμματος για το δάσος και την προστασία του. Ανάλογες δράσεις γίνονται και σε άλλα σχολεία του δήμου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr