background img
banner
banner

Τριήμερο θεάτρου με τη Θεατρική Έκφραση Αιγίου

«DA» ΤΟΥ ΧΙΟΥ ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ «ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ»

Πρεμιέρα αύριο με μεγάλες προσδοκίες που, αφενός έχει δημιουργήσει η Θεατρική Έκφραση Αιγίου και αφετέρου το ίδιο το έργο. Το «DΑ» του Χιου Λέοναρντ είναι το νέο θεατρικό εγχείρημα της αξιόλογης Θ.Ε.Α., που παρουσιάζεται αύριο Σάββατο 18, την Κυριακή 19 και τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, στις 9.00 το βράδυ, στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο.
Συνολικά δέκα ηθοποιοί ενσαρκώνουν τους ρόλους, με την Βαρβάρα Σεφέρη να σκηνοθετεί, βάζοντας τη δική της «πινελιά» σε ένα θεατρικό έργο που έχει παρουσιαστεί στο παρελθόν και παίζεται και σήμερα από πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες, το οποίο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από την ταλαντούχα ομάδα της Θ.Ε.Α.

Οι συντελεστές μίλησαν στo protionline.gr

To protionline.gr συνομίλησε για την παράσταση με παλιούς και νέους συντελεστές της Θεατρικής Έκφρασης που έχουν αναλάβει να αποδώσουν χαρακτήρες του έργου…

Ο Γιώργος Σεφέρης, ανέφερε: ΄΄DA ή αλλιώς Daddy πατερούλη ή μπαμπάκα εδώ. Ιρλανδία κάπου το 1960. Ο Τσάρλυ Τάιναν συγγραφέας, επιστρέφει από το Λονδίνο για την κηδεία του πατέρα του. Πηγαίνοντας στο σπίτι μετά την κηδεία για τελευταία φορά βιώνει ξανά όλη την προηγούμενη ζωή του. Αυτός είναι ο ρόλος που ενσαρκώνω φέτος στην ομάδα μας. θα έλεγα απαιτητικός και γεμάτος με νέες πληροφορίες. Αλλά ταυτόχρονα και ένας ρόλος που με κάνει να ανακαλύπτω καινούριες πτυχές του εαυτού μου. Και να μου θυμίζει δικές μου στιγμές του παρελθόντος. Τα λάθη, την απώλεια, τη σκληρή πλευρά της αγάπης, την ενηλικίωση, την πατρική αγάπη. DA λοιπόν”.

Η «μητέρα» του έργου, Κωνσταντίνα Βαλλιανάτου, σημείωσε: ΄΄Με μία θεατρική παράσταση που μπορείς να βιώσεις στιγμές παρελθόντος αλλά και μέλλοντος. Μέσα από το έργο, DA, θίγονται κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα τα οποία παρέμεναν συνδεδεμένα με τον ανθρώπινο ψυχισμό. Η Μάνα βρίσκεται ανάμεσα στις αρχές της τότε εποχής και υπακούει αλλά και στο σήμερα θίγοντας από την πλευρά της ζητήματα αρχών που ακολουθούνται και στην τωρινή εποχή. Μέσα από την φτωχική οικογένεια που τότε προσπαθεί να πιαστεί για να εκπληρώνει τα καθήκοντα της τόσο στον σύζυγο όσο και στον ίδιο τον γιο. Άλλοτε υποτάσσεται και άλλοτε επαναστατεί, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της. Ολοκληρώνεται μέσα από την υιοθεσία του γιου της και ταυτόχρονα αποζητά την επιβράβευση από τον κοινωνικό περίγυρο. Βρίσκεται ανάμεσα στο κωμικό στοιχείο αλλά και στο βαθύ τραγικό, τόσο για την ίδια όσο και για την οικογένειά της΄΄.

Ο νέος ηθοποιός Δημήτρης Μουρτζούχος σημείωσε τα εξής: ΄΄Η πρώτη μου απόπειρα με το θέατρο ξεκίνησε φέτος με την ΘΕΑ. Το θέατρο είναι κάτι ζωντανό όπως έμαθα και όπως κάθε τι ζωντανό έχει δυσκολίες και χρειάζεται αγάπη και αφοσίωση. Η παράσταση που θα ανεβάσουμε φέτος είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου γιατί το θέατρο ζούσε κάθε βδομάδα εδώ και μερικούς μήνες στο υπόγειο της ΘΕΑ και μαζί του ζήσαμε κι εμείς μια πανέμορφη διαδικασία και διαδρομή.
Ελπίζουμε το αποτέλεσμα να σας αρέσει και να ταξιδέψετε μαζί μας μέσα από το κείμενο του ΝΤΑ΄΄.

΄΄Μετά κάποιων μηνών συνεργασία με την Θεατρική Έκφραση Αιγίου νιώθω χαρά, ευχαρίστηση, υπερηφάνεια και πολλά ακόμη υπέροχα συναισθήματα! Πέρασα πολύ καλά μαζί τους. Ταξίδεψα σε νέα όμορφα μονοπάτια, έμαθα πράγματα, εξελίχθηκα προς το καλύτερο! Τώρα ήλθε η ώρα να απολαύσομε όλοι μαζί το αποτέλεσμα. Σας περιμένουμε όλους΄΄, είπε η επίσης νέα, Τασία Γκραικιώτη.

Η Κάτια Φάκου, υπογράμμισε τα εξής: ΄΄Όσο θα υπάρχουν άνθρωποι σε αυτό τον πλανήτη, που λέγεται γη, ο Da του καθενός μας, θα οδηγεί στο δρόμο για μια καλύτερη ζωή΄΄.

Τέλος, η Αγγέλικα Αλεξανδροπουλου, τόνισε τα ακόλουθα: ΄΄Κάπου μέσα μας ζει ο εφτάχρονος εαυτός μας και ζει μέχρι τα βαθιά μας γεράματα… Αυτό το παιδάκι λοιπόν θα έχει πάντα την ανάγκη να ακούει: «Δώσ’ μου το χέρι σου, μη φοβάσαι, δε θα πέσεις…». Αυτό το παιδάκι κατά καιρούς θα χάνεται, θα μπερδεύεται και θα αναζητά κάποιον να του πει: «Εγώ τα έχω, σου τα φύλαξα, καλά δεν έκανα;». Αυτό το παιδάκι θα πρέπει να προχωρήσει μόνο του, μα δε θα μπορεί να κάνει βήμα αν δεν ακούσει από πίσω του: «Πήγαινε εσύ κι έρχομαι κι εγώ…». Όλοι μας έχουμε ανάγκη τη φωνή του Ντα μας γιατί είμαστε μικρά παιδάκια… Να ρουφάμε τη ζεστασιά από το βλέμμα του, να αισθανόμαστε ασφαλείς και να προχωράμε΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΞΟΔΟΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr