background img
banner
banner

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Είμαι δίπλα στους σταφιδοπαραγωγούς και στους μελισσοκόμους

Η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου συμμετείχε στη συνάντηση με θέμα την ενίσχυση των παραγωγών σταφίδας,  με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά.

Μετά από πολύωρη σύσκεψη, ο Υπουργός ανακοίνωσε, ότι οι σταφιδοπαραγωγοί και εφέτος θα ενισχυθούν απευθείας με το ποσό των 4.700.000ευρώ. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, που δίδεται ενίσχυση καθώς και πέρυσι είχε δοθεί το ίδιο ποσό απευθείας στους παραγωγούς.

Λαμβάνοντας τον λόγο η κα.Αλεξοπούλου δήλωσε την ικανοποίησή της για την τόσο σημαντική εξέλιξη για τους σταφιδοπαραγωγούς και ζήτησε το ποσό της ενίσχυσης να γίνει κάθε προσπάθεια ώστε να είναι ακατάσχετο. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ότι θα καλύψει τις άμεσες και πραγματικές ανάγκες των παραγωγών.

Η Αχαιή Βουλευτής μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δήλωσε ότι η Κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να ενισχύει και να στηρίζει τους ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας, του πρωτογενούς τομέα, όσο αυτό είναι δυνατόν. Τόνισε δε, ότι η ίδια θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους παραγωγούς καθώς αποτελούν πυλώνα της τοπικής οικονομίας και εφαλτήριο ανάπτυξης της Αχαΐας.

Με ουσιαστική παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργείου, θα υπάρξει και ενίσχυση των μελισσοκόμων με το ποσό των 12.000.000 ευρώ, ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία

Η ενίσχυση αφορά στους επαγγελματίες μελισσοκόμους και στους μη κατά κύριο επάγγελμα μελισσοκόμους καθώς δίνεται για πρώτη φορά σε ποσοστό 50% σε σχέση με τους επαγγελματίες, στους μη κατά κύριο επάγγελμα.

Ειδικότερα, η απόφαση αφορά στους μελισσοκόμους που έχουν στην κατοχή τους 110 κυψέλες και άνω και το ποσό καθορίζεται στα 8 ευρώ/ κυψέλη.

Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχώς ενισχύουν τον πρωτογενή τομέα, αντιμετωπίζοντας τα υπαρκτά προβλήματα με στοχευμένες λύσεις.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr