background img
banner
banner

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ: «Η Κυβέρνηση προωθεί με έργα την περιφερειακή ανάπτυξη»

Η βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου συμμετείχε στο 11ο Regional Growth Conference που διοργανώνεται στην Πάτρα και ειδικότερα στην συνεδρία με θέμα: «Ολοκληρωμένα σχέδια έκτακτης ανάγκης για την περιφερειακή ανάπτυξη».

Όπως τονίζεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, ΄΄στην αρχική της τοποθέτηση η κ. Αλεξοπούλου τόνισε τη σημασία που έχει δώσει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιφερειακή ανάπτυξη ως εφαλτήριο αλλαγής της Ελλάδας. Η χώρα ξεπέρασε πολλαπλές κρίσεις τα τέσσερα αυτά χρόνια και ταυτόχρονο δρομολόγησε την επίλυση χρόνιων προβλημάτων. Σε τοπικό επίπεδο, η Αχαιή Βουλευτής, έδωσε ως παράδειγμα την ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό 80 έργων για την περιοχή με προϋπολογισμό 3,7 δις ευρώ.

Στη συνέχεια η κ. Αλεξοπούλου αναφέρθηκε στο κομμάτι των φυσικών καταστροφών και τη σχέση που αυτές έχουν με τις υποδομές και την τοπική οικονομία. Για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, είναι σημαντικό η Αχαΐα να αναπτύξει ολοκληρωμένα σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών για την περιφερειακή ανάπτυξη. Τα σχέδια αυτά θα πρέπει να καταρτιστούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ειδικές ανάγκες της περιοχής και να παρέχουν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη διαχείριση καταστροφών και την οικονομική ανάπτυξη.

Ο συντονιστής της συνεδρίας, δημοσιογράφος του CNN Ελλάδας κ. Δημήτρης Πεφάνης θέλησε να ρωτήσει την Βουλευτή Αχαΐας σχετικά με την πρωτοβουλία της να διοργανώσει επίσκεψη εργασίας ευρωπαίων πρέσβεων. Η καλύτερη απάντηση στην περιφερειακή ανάπτυξη, ανέφερε η κα Αλεξοπούλου, είναι η εξωστρέφεια και η συνεργασία των τοπικών φορέων. Με αυτό το σκεπτικό διοργανώθηκε η επίσκεψη των πρέσβεων Ελβετίας και Πολωνίας στην Αχαΐα και η συνάντησή τους με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Επιμελητήριο και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Έκλεισε την τοποθέτησή της τονίζοντας ότι η προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αχαΐας θα πρέπει να γίνεται από όλους τους φορείς προκειμένου η περιοχή να οικοδομήσει ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον για τους πολίτες της. Στο προσπάθεια αυτή, δεν περισσεύει κανείς. Στην ίδια συνεδρία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr